Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Έφη Αχτσιόγλου: Mε το νέο ασφαλιστικό προστατεύσαμε τα πολύ χαμηλά εισοδήματα

Το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη πλευρά των διαπραγματεύσεων έριξε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που ξεκαθάρισε -για ακόμη
μια φορά- ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κλείσει η συμφωνία.

«Η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία και εργάζεται σκληρά να ολοκληρωθεί. Η ευθύνη ανήκει στο ΔΝΤ... Το μπαλάκι ανήκει στην άλλη πλευρά», είπε η υπουργός σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως το 1/3 έχει κλείσει και το 1/3 έχει συμφωνηθεί.

Νέα εποχή για το δημόσιο σύστημα Υγείας: Η εκδήλωση με τον Παύλο Πολάκη στο Αιγάλεω

Ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας με θέμα «Νέα Εποχή για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3/2 στο Δημαρχείο Αιγάλεω.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε εκτενή αναφορά στη σημερινή συγκυρία και στο θέμα της διαπραγμάτευσης:

Επικίνδυνος Δρόμος Μητσοτάκη: «Δεν μπήκα στη Μόρια, διότι έπρεπε να συνοδεύομαι με δύο διμοιρίες αστυνομικών»

Οι ακραίες πολιτικές κατά των προσφύγων τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό καλλιεργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, από ακροδεξιά και νεοναζιστικά πολιτικά μορφώματα, πάνω
στον φόβο του διαφορετικού και του αγνώστου.

Εκτός από την ωμή βία, τα μορφώματα αυτά, προκειμένου να εισχωρήσουν στην κοινωνία και να κερδίσουν ερείσματα, χρησιμοποίησαν πλειστάκις το κυριότερο εργαλείο της προπαγάνδας. Τις κατασκευασμένες ειδήσεις και την έντεχνη διασπορά τους.

Ν. Σμύρνη: "Το μορφολογικό σύστημα του Ιμβριακού ιδιώματος" - Βιβλιοπαρουσίαση, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου



Με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής @ Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Στην δικογραφία που αφορά την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, περνά η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων της επίθεσης χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα.

Η επίθεση στο «Συνεργείο» έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013, από μεγάλη ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές.

Εντυπωσιακή καταδίωξη σκάφους με 2 τόνους κάνναβης (video)

Eκατόν είκοσι δύο δέματα φυτικής κάνναβης, βάρους περίπου 2 τόνων, περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών πληρώματα σκαφών
της ελληνικής και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Προηγήθηκε μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και εναέρια μέσα της FRONTEX, για τον εντοπισμό ταχύπλοου σκάφους με τρεις επιβαίνοντες που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προς την Αλβανία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Δημάρχους που άλλαξαν την Αργυρούπολη και έδωσαν ζωή στην πόλη μας


Με αφορμή το διπλανό ποστ που βλέπετε στη φωτογραφία, αποφάσισα να ποστάρω ένα από τα δεκάδες μηνύματα που πήρα από συμμαθήτριες.

Με παρακάλεσαν να τα δημοσιοποιήσω εγώ, γιατί οι ίδιες είναι απασχολημένες στης Ελένης, όπου παίζουν μπιρίμπα...


Η Δημότης μας λοιπόν και καλή συμμαθήτρια κυρία Μαρία Π. μας απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα και παρακάλεσε να το δημοσιοποιήσουμε:

Ημερίδα με θέμα: "Η κοινωνική ένταξη είναι υπόθεση όλων μας. Ας δικτυωθούμε"

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» διοργανώνει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  από 17:30 έως 20:30
ημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική ένταξη είναι υπόθεση όλων μας. Ας δικτυωθούμε! - Social inclusion is everyone’s business. Let’s get networked!»

Χώρος διεξαγωγής: Hotel Divani Palace Acropolis (Παρθενώνος 19, Στάση Ακρόπολη) - Αίθουσα «Erechtion».

Σύσκεψη για το θέμα του χώρου προθέρμανσης ρίψεων στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου

Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το θέμα της λειτουργίας χώρου προθέρμανσης ρίψεων στο Δημοτικό Στάδιο Αγ. Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1-2-2017 συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπους του Ομίλου Φιλάθλων Κλασικού Αθλητισμού (ΟΦΚΑ) «Οδυσσέας».

Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελος Γαβαλάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Δασόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) Σπήλιος Διαβολίτσης.

Οι νταβατζήδες φύλακες του ήθους!

του Θανάση Καρτερού

Φιλοσοφήστε το, ξεκινώντας από δύο ενδεικτικά παραδείγματα: 

Πρώτον, τι θα είχε γίνει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τσεπώσει 200 εκατομμύρια από τις τράπεζες και τις φέσωνε,
φορτώνοντας το χρέος στα θύματα της ανακεφαλαιοποίησης - δηλαδή σε όλους μας. Δεύτερον, τι θα είχε γίνει αν ο Τσίπρας είχε τσεπώσει 700 χιλιάρικα, πάλι από τράπεζα, και επί χρόνια και χρόνια όχι μόνο δεν πλήρωνε ούτε ευρώ, αλλά δεν τολμούσε να τον ενοχλήσει και κανείς.

Το «ισλανδικό θαύμα» σώζει τους έφηβους από τα ναρκωτικά και στην Ελλάδα

Ένα πρωτότυπο κοινωνικό πείραμα με θεαματικά αποτελέσματα εφάρμοσαν οι Ισλανδοί, προκειμένου να προστατεύσουν τους εφήβους τους από την μάστιγα των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του τσιγάρου.

Στόχος του προγράμματος που οι Ισλανδοί εμπνευστές το σύστησαν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως «Youth in Europe», είναι η πρόληψη από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατανάλωσης αλκοόλ μέσα από την ένταξη των εφήβων σε διάφορες δραστηριότητες, τόσο έξω από το σπίτι, όσο και με την οικογένειά τους.

Ο Παντελής Ειρηνάκης & ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος από τα Νότια Προάστια στο Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Με την εκλογή τεσσάρων νέων μελών, συμπληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, μετά από την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της και τη διεύρυνσή του από 9μελές σε 13μελές.

Παμψηφεί από τα μέλη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, εξελέγησαν οι:

Μοσχάτο-Ταύρος: Αποχώρηση δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


Αποχώρησαν από τη συναδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.ΠΟΙ.ΖΩ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου οι δημοτικοί σύμβουλοι της ριζοσπαστικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», Γιώργος Μελέτης και Ελένη Μωραΐτη.

Οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι ειδοποιήθηκαν μια μέρα πριν και τα χρονικά πλαίσια ήταν ασφυκτικά προκειμένου να μελετήσουν 16 έγγραφα που αφορούσαν τη ράμπα της οδού Κηφισού και τους ανελκυστήρες των εργατικών πολυκατοικιών του Ταύρου.

Ασκήσεις Αντισεισμικής Προστασίας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίου Δημητρίου (video)

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των παιδιών για τη σωστή συμπεριφορά τους σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη άσκηση στον 1ο Παιδικό Σταθμό
του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ασκήσεις μέχρι να ολοκληρωθούν σε όλους τους Σταθμούς του Δήμου.

Ο μήνας που θα κρίνει αν ο Τσίπρας είναι "απλώς" πρωθυπουργός ή ηγέτης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τις εκλογές τού Σεπτεμβρίου του 2015 αποκλειστικώς γιατί ο λαός έκρινε πως έπρεπε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αφού είχε κυβερνήσει μόνο εφτά μήνες όταν οι άλλοι είχαν εξουσιάσει 40 χρόνια και μας χρεοκόπησαν.

Του έδωσε νέα εντολή και γιατί ο Αλέξης Τσίπρας του υποσχέθηκε πως όσο δύσκολο κι αν είναι το τρίτο μνημόνιο είναι και το τελευταίο και πως ο ίδιος θα έθετε σε εφαρμογή ένα παράλληλο πρόγραμμα για να ανακουφίσει, όσο αυτό ήταν δυνατό, τις συνέπειες της άγριας λιτότητας που θα συνεχιζόταν.