Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Το πρόγραμμα προβολών του Φεβρουαρίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Το πρόγραμμα προβολών κινηματογράφου για τον Φεβρουάριο έδωσε στη δημοσιότητα ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» που βρίσκεται στο Ελληνικό, Καλλιπόλεως 33 (200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό) και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προβολές της Κυριακής θα γίνονται στις 8.00μμ, ενώ της Τρίτης στις 8.30μμ και η
είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.



Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα:

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου, 8.00μμ

Μοντέρνα Τέρατα - I Nuovi Mostri

Ιταλική κωμωδία, 1977, έγχρωμη, 115΄, σε σκηνοθεσία Ντίνο Ρίζι, Ετόρε Σκόλα, Μάριο Μονιτσέλι, με τους Βιτόριο Γκάσμαν, Αλμπέρτο Σόρντι, Ούγκο Τονιάτσι, Ορνέλα Μούτι.

Σπονδυλωτές ιστορίες-πορτρέτα των εγωιστικών, ματαιόδοξων, κυνικών,
άσπλαχνων και κάθε είδους «τεράτων» της ιταλικής καθημερινής ζωής.

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου, 8.30μμ

Ο Κούκος - Kukushka / The Cuckoo

Ρώσικη δραματική ταινία, 2002, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Aleksandr Rogozhkin, με τους Anni-Kristiina Juuso, Ville Haapasalo, Viktor Bychkov, Mikhail Korobochkin, Aleksei Kashnikov.

Σπάνια μια πολεμική ταινία ανατρέπει τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που της προσδίδουν τον χαρακτηρισμό.


Και αν το προσπαθούν καταλήγουν να χρησιμοποιούν τα ίδια κινηματογραφικά μέσα, σε μία πάνω-κάτω προβλέψιμη ιστορία για να κερδίσουν τον χαρακτηρισμό αντιπολεμική.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 8.00μμ

Πρωινή Περίπολος
 
Ελληνική ταινία, 1987, έγχρωμη, 108΄, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη, με τους Michele Valley, Τάκη Σπυριδάκη, Πάνο Θανασούλη, Τάκη Λουκάτο, Ράνια Τριβέλα, Χάρη Μαύρο, Νίκο Χατζή, Β. Καβούρη, Λιάνα Χατζή.

Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα. Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Οι μηχανισμοί της πόλης λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Ηλεκτρονικές φωνές καλούν τους ανύπαρκτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, 8.30μμ

Οι Άθικτοι - Les intouchables

Γαλλική κομεντί, 2011, έγχρωμη, 112΄, σε σκηνοθεσία 'Ερικ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς, με τους Φρανσουά Κλιζέ, Ομάρ Σι, Οντρέ Φλερό.

Ένας τετραπληγικός αριστοκράτης προσλαμβάνει ως βοηθό/νοσοκόμο έναν νεαρό Αφρικανό των παριζιάνικων προαστίων, ο οποίος θα του αλλάξει τη ζωή με εντελώς απρόσμενο τρόπο.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, 8.30μμ

Ο Ταχυδρόμος - il Postino

Ιταλική κομεντί, 1995, έγχρωμη, 108΄, σε σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ, με τους Μάσιμο Τρόιζι, Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Ρενάτο Σκάρπα.

Η σχέση ποίησης και απλών ανθρώπων μέσα από τη φιλία ενός ταχυδρόμου με τον ποιητή Πάμπλο Νερούντα. Έρωτας, λυρισμός και πολιτική σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας.



 

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 8.00μμ

Ξενία - Xenia

Ελληνική δραματική ταινία, 2014, έγχρωμη, 128΄, σε σκηνοθεσία Πάνου Χ. Κούτρα, με τους Γιάννη Στάνκογλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Κώστα Νικούλι.

Μετά το θάνατο της μητέρας τους, δυο νεαρά αδέλφια αλβανικής καταγωγής ξεκινούν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση του πατέρα τους, η ανεύρεση του οποίου μπορεί να τους εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια.

Ο δημιουργός της «Στρέλλας» υπογράφει ένα αλμοδοβαρικό, κοινωνικά επίκαιρο και τρυφερά συγκινητικό road movie, το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κανών και κέρδισε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ανάμεσά τους εκείνα των «μεγάλων» κατηγοριών, σεναρίου, σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας). Φαντασία, χιούμορ, κινηματογραφική τόλμη και ένα αποστομωτικά αισιόδοξο φινάλε.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, 8.30μμ

Καλύτερα δεν γίνεται - As Good As It Gets

Αμερικανική κομεντί, 1997, έγχρωμη, 139΄, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρουκς με τους Κούμπα Γκούντινγκ, Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χάντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

Ένας μισάνθρωπος, ρατσιστής, σαρκαστικός συγγραφέας αποδεικνύεται τελικά ότι κρύβει μέσα του χρυσή ψυχή.



 
 
Διαβάστε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου