Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η ιταλική κωμωδία «Μοντέρνα Τέρατα» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ


Με την Ιταλική κωμωδία των Ντίνο Ρίζι, Ετόρε Σκόλα, Μάριο Μονιτσέλι «Μοντέρνα Τέρατα - I Nuovi Mostri» κάνει πρεμιέρα για τον Φεβρουάριο η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό
και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.



Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Ιταλική κωμωδία, 1977, έγχρωμη, 115΄, σε σκηνοθεσία Ντίνο Ρίζι, Ετόρε Σκόλα, Μάριο Μονιτσέλι, με τους Βιτόριο Γκάσμαν, Αλμπέρτο Σόρντι, Ούγκο Τονιάτσι, Ορνέλα Μούτι.

 
Σπονδυλωτές ιστορίες-πορτρέτα των εγωιστικών, ματαιόδοξων, κυνικών, άσπλαχνων και κάθε είδους «τεράτων» της ιταλικής καθημερινής ζωής.


Υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 1979


Δεκατέσσερις μικρές χιουμοριστικές ιστορίες σκηνοθετημένες από τους Μάριο Μονιτσέλι, Ντίνο Ρίζι και Ετόρε Σκόλα.


Aπό την πρώτη ιστορία, με τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου μιας διάσημης τραγουδίστριας να διατηρήσει τη δημοτικότητα της γυναίκας του -και τη βασική πηγή εσόδων του- μέχρι την αποτυχημένη απόπειρα ενός πλούσιου οδηγού μιας Ρολς Ρόις να βοηθήσει έναν πεζό τραυματία, τη δυσάρεστη έκπληξη που περιμένει έναν πρωταγωνιστή σε μια πορνοταινία όταν ενημερώνεται για την ιδιότητα του ρόλου του, μέχρι την τελευταία ιστορία, με την κηδεία ενός διάσημου κωμικού του θεάτρου, τα «Μοντέρνα Τέρατα» αποτελούν ένα παζλ από κωμικοτραγικές στιγμές στη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων, που οι περιστάσεις αλλά και η ίδια η φύση, τους μετατρέπουν σε... «τέρατα».


 

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου