Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών τιμά τον μουσικοσυνθέτη Στέφανο Γεωργιάδη - Video από την πρόβα στο «Καλλίπολις»

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) τιμά τον μουσικοσυνθέτη και εκπαιδευτικό Στέφανο Εμμ. Γεωργιάδη με την απονομή τιμητικού διπλώματος για την προσφορά του στην Εταιρεία και γενικά στον πολιτισμό, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 7.00μμ.

Η απονομή θα γίνει στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ» (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, 7ος ορ.) στα πλαίσια μουσικοθεατρικής παράστασης με θέμα "Ένα άλλο θέατρο - Ζακυνθινές ομιλίες", στην οποία την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η σκηνοθέτις Βασιλική Κουβελά και το μουσικό πρόγραμμα παρουσιάζουν ο Στέφανος Γεωργιάδης και ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος.

Στην εν λόγω εκδήλωση ο Στέφανος Γεωργιάδης θα προλογίσει και το υπό έκδοση βιβλίο του Βαγγέλη Κονιτόπουλου σχετικά με την παραδοσιακή μουσική της Νάξου και τη μεγάλη προσφορά σ’ αυτήν της οικογένειας των Κονιτοπουλαίων.


Ο Στέφανος Γεωργιάδης από οικογένεια και ο ίδιος ποιητών (εγγονός του ποιητή Στέφου Γεωργιάδη, από τους
παλαιότερους της Ικαρίας, και ανηψιός του ποιητή Γιάννη Νικολαΐδη, από τα παλαιότερα μέλη της Ε.Ε.Λ. - ιδρυτικό μέλος της Πανικαριακής Αδελφότητας) έχει μελοποιήσει πέρα από τους αναφερόμενους ποιητές, πλήθος άλλων ποιητών Ικαρίων και μη παλαιών και νέων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Ικάριους ποιητές: Φ. Μαυρογιώργη, Α. Κουτήφαρη, Α. Πούλο, Β. Κλαρέβα και τους μη Ικάριους: Φ. Αγγουλέ, Κ. Βάρναλη, Α. Ίσσαρη, Γ. Σιώκου, Α. Αχειλαρά, Π. Σπιτά, Ε. Καλαγκιά, Σ. Μπαρδάνη, Β. Κοκκώνη, Λ. Γιανναράκο, Κ. Γραμματικόπουλο κλπ.

Επίσης έχει γράψει μουσική για ταινίες σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου της Ε.Ε.Λ. Β. Κουβελά πάνω σε κλασσικά κείμενα των Αλ. Παπαδιαμάντη και Ζ. Παπαντωνίου και μουσική σε παρουσιάσεις στην Ε.Ε.Λ. βιβλίων πεζού λόγου π.χ. των συγγραφέων Ε. Συκιώτη, Π. Ιωακείμ.

Τέλος έχει τιμήσει με τη μουσική του ή με ομιλίες του προσωπικότητες που τίμησαν την Ικαρία, όπως ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Δ. Θέμελης.

Ο Στέφανος Γεωργιάδης είναι απο τους βασικότερους συντελεστές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», όπου προσφέρει αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το μεράκι του μέσα από την Ομάδα Μουσικής, ενώ κάθε Κυριακή διδάσκει δωρεάν μουσική στον Χώρο.

Δείτε τα video από την πρόβα για την εκδήλωση της Ε.Ε.Λ. που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο

«Καλλίπολις»:






Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου