Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»: Ο Προαστιακός ενώνει, δεν χωρίζει

Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της μοντέλου βγαίνοντας από την επιτροπεία του 2010.

Ο Ταύρος είναι η κοινότητα του δήμου μας που πληγώθηκε περισσότερο από την κρίση. Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας και του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος είναι επιβεβλημένος.


Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας αναδεικνύονται: το κέντρο πολιτισμού «Ίδρυμα Στ. Νιάρχος», ο αρχαιολογικός χώρος «δεσμώτες του Φαλήρου» και η κατασκευή του πάρκου του φαληρικού δέλτα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την περιοχή ως μητροπολιτικό πόλο ολόκληρης της Αττικής.

Ο σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο είναι ο κοντινότερος σταθμός τρένου προς τον πόλο αυτόν του φαληρικού δέλτα. Η αναβάθμισή του θα βοηθήσει στην βιώσιμη ανάπτυξη του Ταύρου, αφού βέβαια πραγματοποιηθούν απαραίτητες πολεοδομικές μεταβολές και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως η σύνδεση του σταθμού του Προαστιακού με το φαληρικό δέλτα με αστική λεωφορειακή γραμμή.


Ο Ταύρος χρειάζεται τον Προαστιακό ως κρίσιμο εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης. Αλλά και ο Προαστιακός χρειάζεται τον Ταύρο για τη δική του αναβάθμιση. Η συνεννόηση είναι επιβεβλημένη.


Αγωνιζόμαστε:
  • Να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει ο σταθμός του Προαστιακού σε σύνδεση με τη ζωή της πόλης μας.
  • Να μπουν διαφανή ηχοπετάσματα στις γραμμές του Προαστιακού μέχρι να γίνει η υπογειοποίησή τους.
Η διοίκηση του Προαστιακού θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Ταύρος δεν είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να περάσει.
Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου