Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Με ένα πολύμορφο πρόγραμμα υποδέχεται τον Μάρτιο ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Με πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδέχεται τον Μάρτιο ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» που βρίσκεται στο Ελληνικό, Καλλιπόλεως 33 (200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό) και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», ο Μάρτιος περιλαμβάνει λαϊκό σαρακοστιανό γλέντι, συζήτηση για το μυθιστόρημα «Αγαπημένη» της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison (διοργάνωση της Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές») και διήμερο αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας.


Η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Quentin Tarantino με 4 χαρακτηριστικές ταινίες του σκηνοθέτη που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 8.30μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής θα γίνονται κανονικά (με εξαίρεση την 25η Μαρτίου) στις 8.00μμ.

Τέλος, κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί στον Χώρο γίνονται δωρεάν μαθήματα μουσικής και μουσικών οργάνων από εκπαιδευτικό που είναι μέλος της Ομάδας Μουσικής του «Καλλίπολις».

Είναι πολύ πιθανό να προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις - δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του Μαρτίου που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Καλλίπολις».


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες του Χώρου είναι ελεύθερη, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

 

Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα του Μαρτίου:

Σάββατο 03 Μαρτίου, από τις 13.00 το μεσημέρι

Λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά σπιτικά πιάτα συνοδευμένα με καλό κρασί & ρακή και με ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Ελένη Μπελεζίνη (τζουράς, φωνητικά) και τον Λυκούργο Ξενιό (κιθάρα, φωνητικά).
Δείτε εδώ το event στο facebook.

Κυριακή 04 Μαρτίου, 8.00μμ

Προβολή της ελληνικής δραματικής ταινίας «Αυτή η Νύχτα μένει», του Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου, Ζωή Ναλμπάντη, Θάνο Αλεξανδρή, Γιώργο Διαλεγμένο, Τάκη Σπυριδάκη (1999, έγχρωμη, 117΄).

Τρίτη 06 Μαρτίου, 8.30μμ

Προβολή της αμερικανικής αστυνομικής ταινίας «Reservoir Dogs», του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Χάρβεϊ Καιτέλ, Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Στιβ Μπουσεμί, Κρις Πεν (1991, έγχρωμη, 99΄).

Παρασκευή 09 Μαρτίου, 6.30μμ

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» έχει προγραμματίσει συζήτηση για το μυθιστόρημα «Αγαπημένη», εκδ. Νεφέλη, της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison.

Κυριακή 11 Μαρτίου, 8.00μμ


Προβολή της αμερικανικής κοινωνικής ταινίας «Θέλμα & Λουίζ - Thelma and Louise», του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μπραντ Πιτ (1991, έγχρωμη, 130΄).

Τρίτη 13 Μαρτίου, 8.30μμ

Προβολή της αμερικανικής αστυνομικής/δραματικής ταινίας «Pulp Fiction», του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ (1994, έγχρωμη, 154΄).

Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Μαρτίου

Διήμερο αφιέρωμα στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας που θα περιλαμβάνει συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών, προβολή ταινίας μικρού μήκους, μουσική εκδήλωση και δραστηριότητες που θα αναδεικνύουν τη γυναικεία δημιουργικότητα.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το διήμερο των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν έγκαιρα από την Ομάδα και τη Σελίδα του «Καλλίπολις» στο facebook.

Κυριακή 18 Μαρτίου, 8.00μμ

Προβολή του νορβηγο-σουηδικού θρίλερ «Με σειρά εξαφάνισης - In Order of Disappearance», του Χανς Πέτερ Μόλαντ, με τους Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Μπρούνο Γκαντζ, Τομπίας Σάντελμαν, Κρίστοφερ Χίβτζου (2014, έγχρωμη, 116΄).

Τρίτη 20 Μαρτίου, 8.30μμ

Προβολή της αμερικανικής αστυνομικής ταινίας «Jackie Brown», του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Παμ Γκριρ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόμπερτ Φόστερ, Μάικλ Κίτον (1997, έγχρωμη, 154΄).

Τρίτη 27 Μαρτίου, 8.30μμ

Προβολή του αμερικανικού γουέστερν «Οι Μισητοί Οκτώ - The Hateful Eight», του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τιμ Ροθ (2015, έγχρωμη, 168΄).

Διαβάστε:



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου