Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Εκτός από τις ανακοινώσεις, τις φωτογραφίσεις και τις πόζες... Συνέβησαν κι αυτά

Στο θέμα του «Ελαιώνα» που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου και στην επικοινωνιακή πολιτική του δημάρχου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»:

Μπορεί ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου να στέλνει πολλά δελτία τύπου και ανακοινώσεις, μπορεί οι φωτογραφίσεις και οι πόζες να δίνουν και να παίρνουν στα τοπικά sites, αλλά υπάρχουν κι άλλα γεγονότα που ως αντιπολίτευση έχουμε υποχρέωση να φωτίσουμε για να γνωρίζουν οι δημότες κι άλλες σημαντικές, κατά τη γνώμη μας, πτυχές της ζωής της πόλης μας.


Ο λόγος για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 13/3/2018 όπου μεταξύ άλλων συνέβησαν και τα παρακάτω:

  • Το θέμα «Ελαιώνας» είναι πάντα ανοικτό είτε γιατί στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται θέματα για τη χορήγηση και επέκταση αδειών σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή ή δικαστικές αποφάσεις για άρση απαλλοτριώσεων και αλλαγής στις χρήσεις γης της περιοχής. Αλλά και επειδή η κατάσταση που επικρατεί εκεί εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη (βλέπε πρακτορεία, ΚΤΕΛ, χονδρεμπόριο, επικίνδυνοι χώροι αποθήκευσης) με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης τέθηκε το θέμα της αλλαγής χρήσης γης και οι ιδιοκτήτες οικοπέδου υποστήριζαν την κατάργηση προηγούμενης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου ώστε να επιτραπεί η χρήση για αποθήκευση και χονδρεμπόριο και όχι για κατοικία.

  • Η θέση της παράταξή μας, όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε παλαιότερο δελτίο τύπου, ήταν και παραμένει η εφαρμογή του χωροταξικού στον Ελαιώνα και η χάραξη στρατηγικής και σχεδιασμού σε γενικότερο πλαίσιο κι όχι αποσπασματικά. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης μελών της παράταξής μας, τον προηγούμενο Νοέμβριο, με την πρόεδρο του Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας κ. Μ. Ζήφου.

  • Αν και η απόφαση ήταν σχεδόν ομόφωνη, εντούτοις όταν ακούστηκε η «ανατρεπτική» λέξη «όραμα» για την περιοχή από συμβούλους της παράταξής μας, άρχισε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση, για το αν χρειάζεται να υπάρχει όραμα για την περιοχή. Εκφράσεις του τύπου «να αφήσουμε τα οράματα και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους (ιδιοκτήτες) να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους» και «είδαμε τι έγινε τόσα χρόνια με τα οράματα» ακούστηκαν και από συμβούλους της συμπολίτευσης, αλλά και από τον προ μηνών ανεξαρτητοποιηθέντα πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Και ο ίδιος ο δήμαρχος, όμως, με μπόλικη ειρωνεία αναφέρθηκε στους αγώνες που έγιναν στην περιοχή για τους κορμοράνους. Ξέχασε όμως να μας πει ότι χάρη σε αυτούς τους αγώνες και χάρη στο όραμα δεν έγινε ούτε mall ούτε γήπεδο στον Ελαιώνα.
Βέβαια ξέρουμε ότι όποιος αρνείται το δίλημμα προοδευτικό - συντηρητικό και προτείνει μόνο τεχνοκρατικές λύσεις είναι αποδεδειγμένα συντηρητικός.

Συμπέρασμα

Όραμα: λέξη για το απόσπασμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας.


Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατά την τελευταία συνεδρίασή της ήρθαμε αντιμέτωποι με το εξής φαινόμενο: Ο δήμαρχος της πόλης να επιπλήττει τους υπαλλήλους, επειδή δεν είχε ενημερώσει η μια υπηρεσία την άλλη, ώστε να υπάρχει στην εισήγηση έγγραφο που ακύρωνε την αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Δηλαδή, παρέλειψαν έγγραφο που διαβεβαίωνε ότι το κατάστημα είχε διορθώσει όλες τις παραβάσεις του κι έτσι δεν υπήρχε λόγος να σφραγιστεί. Με πρωτοβουλία των μελών της παράταξής μας την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε ένα τραγικό λάθος.
Ο λαός μας λέει ότι τα ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, αντί να “δείχνει” τους υφισταμένους του.


Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου-Ταύρου
«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου