Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

«Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών»: Εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη»

Η δημοτική κίνηση «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στις 10 Μαρτίου στις 18.30, στο Δημοτικό Άλσος «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα: «Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών».

Θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτής Σύριζα - GUE/NGL και η Αγγελική Παπάζογλου, κοινωνιολόγος, MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.


Θα προβληθούν αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ «Η εξομολόγησή της», του βούλγαρου σκηνοθέτη Ιβάν Νίτσεφ, που περιγράφει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε η Κ. Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008 ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη - αγωνίστρια για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη»:

«Με αφορμή την εμπειρία της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των χιλιάδων γυναικών που βιώνουν καθημερινά την έμφυλη βία, θα συζητήσουμε και θα ενημερωθούμε για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Θα συζητήσουμε επίσης για τον ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και κοινωνικών δομών, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, χωρίς κοινωνικές ανισότητες και με σεβασμό στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου.

Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσίας σας.
»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου