Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

«Jackie Brown»: Η αστυνομική ταινία του Quentin Tarantino στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Με την αστυνομική ταινία «Jackie Brown», του Quentin Tarantino, συνεχίζεται το αφιέρωμα της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στον μεγάλο αμερικανό σκηνοθέτη του ανεξάρτητου σινεμά.
 

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 8.30μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Το αφιέρωμα στον Quentin Tarantino περιλαμβάνει ακόμα την τελευταία ταινία του «The Hateful Eight» που θα προβληθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου στις 8.30μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής -λόγω της 25ης Μαρτίου- θα συνεχισθούν την 1η Απριλίου με βάση το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

 
Λίγα λόγια για την ταινία από το clickatlife.gr:

Αμερικανική αστυνομική ταινία, 1997, έγχρωμη, 154΄, σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Παμ Γκριρ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόμπερτ Φόστερ, Μάικλ Κίτον.


O Κουεντίν Ταραντίνο διασκεύασε το μυθιστόρημα «Rum Punch» του 'Ελμορ Λέοναρντ, διαμορφώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο ειδικά για την Παμ Γκριρ, πρωταγωνίστρια - «είδωλο» της δεκαετίας του 70 σε blaxploitation ταινίες, αποδίδοντας φόρο τιμής τόσο στο είδος, όσο και στην ανεπανάληπτη «Foxy Brown».


Ο Σάμιουελ Τζάκσον σίγουρα κλέβει την παράσταση, ενσαρκώνοντας τον πολυμήχανο και αδίστακτο Όρντελ Ρόμπι, κέρδισε βραβείο ερμηνείας στο Βερολίνο, ενώ και η ταινία συγκέντρωσε αρκετές υποψηφιότητες στα Όσκαρ και στις Χρυσές Σφαίρες.


Υπόθεση:

Η Τζάκι Μπράουν είναι αεροσυνοδός σε μια αεροπορική εταιρία της συμφοράς. Παράλληλα «δουλεύει» για τον έμπορο όπλων Όρντελ Ρόμπι, μεταφέροντας για λογαριασμό του χρήματα από το Μεξικό.


Το FBI, σε μια «μεταφορά» τη συλλαμβάνει και της προτείνει να τον κατονομάσει και να βοηθήσει στη σύλληψή του. Εκείνος, υποψιασμένος για τις προθέσεις του FBI και σχεδιάζοντας να βγάλει τη Μπράουν «από τη μέση» πριν ακόμα προλάβει να «μιλήσει», στέλνει τον κατ’ επάγγελμα εγγυητή Μαξ Τσέρι, για να την βγάλει από τη φυλακή, ο οποίος και την ερωτεύεται.


Η Τζάκι συνειδητοποιώντας πως το μέλλον της δεν διαγράφεται και τόσο «λαμπερό», καθώς είτε άνεργη θα καταλήξει είτε νεκρή, αποφασίζει να ρισκάρει και να καταστρώσει ένα σχέδιο, όπου και στο FBI θα «δώσει» τον Ρόμπι αλλά και θα τον ξεγελάσει, καταφέρνοντας να κρατήσει για τον εαυτό της μισό εκατομμύριο δολάρια...

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου