Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

«Reservoir Dogs»: Η πρώτη ταινία του Tarantino στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 6 Μαρτίου


Με την αστυνομική ταινία «Reservoir Dogs», την πρώτη του Quentin Tarantino, ξεκινά το αφιέρωμα της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» στον μεγάλο αμερικανό σκηνοθέτη του ανεξάρτητου σινεμά.
 

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη στις 8.30μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Το αφιέρωμα στον Quentin Tarantino περιλαμβάνει ακόμα τρεις χαρακτηριστικές ταινίες που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 8.30μμ, ενώ οι προβολές της Κυριακής -με εξαίρεση την 25η Μαρτίου- θα γίνονται στις 8.00μμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


 
Λίγα λόγια για την ταινία από το clickatlife.gr:

Αμερικανική αστυνομική ταινία, 1992, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Χάρβεϊ Καιτέλ, Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Στιβ Μπουσεμί, Κρις Πεν.


Έξι, άγνωστοι μεταξύ τους, κακοποιοί, που για παρατσούκλια χρησιμοποιούν ονόματα χρωμάτων, επιλέγονται από έναν μαφιόζο ώστε να «χτυπήσουν» ένα κοσμηματοπωλείο.


Μετά από την επεισοδιακή ληστεία, η συμμορία συγκεντρώνεται σε μια αποθήκη για να μετρήσει τα κλοπιμαία αλλά και τις απώλειές της. Εκεί αρχίζουν και οι πιο βίαιες, αιματηρές συγκρούσεις.


Το Reservoir Dogs κυκλοφόρησε το 1992 και ήταν η πρώτη ταινία που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Quentin Tarantino. Ενώ δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην αρχική έξοδό της στις αίθουσες, έγινε σύντομα κλασικό αντικείμενο λατρείας του εναλλακτικού κοινού στο βίντεο & DVD, για να πάρει θέση ως μια σημαντική cult ταινία, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται και ένα από τα κινηματογραφικά έργα που είχαν σημαντική επίδραση στη νεότερη γενιά σκηνοθετών.


Δείτε εδώ το Πρόγραμμα προβολών του Μαρτίου 2018 στο «Καλλίπολις» στο facebook ή εδώ στο νότο

Δείτε εδώ το συνολικό Πρόγραμμα του Μαρτίου 2018 στο «Καλλίπολις» στο facebook ή εδώ στο νότο

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου