Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Άλιμος: Γιατί αντιδρά στον έλεγχο ο κ. Κονδύλης;

Κρίνοντας από τη νέα επίθεση του δημάρχου κατά του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και της Ελένης Μπελιά, συμπεραίνουμε ότι ο δήμαρχος ούτε να ελέγχεται θέλει,
ούτε να κρίνεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι".

Η δήλωση της Ελένης Μπελιά σχετικά με την αναφορά του δημάρχου ότι -δήθεν- υπάρχει ασυμβίβαστο να προσφεύγει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), επειδή σε αυτό εργάζεται η αδελφή της, οδήγησε στο νέο, αχαρακτήριστο ξέσπασμα του κ. Κονδύλη.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:


Κρίνοντας από τη νέα επίθεση του δημάρχου κατά του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ και της Ελένης Μπελιά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, συμπεραίνουμε ότι ο δήμαρχος ούτε να ελέγχεται θέλει αλλά ούτε και να κρίνεται.


Η δήλωση της Ελένης Μπελιά διαβάστε εδώ σχετικά με την αναφορά του δημάρχου ότι -δήθεν- υπάρχει ασυμβίβαστο να προσφεύγει το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), επειδή σε αυτό εργάζεται η αδελφή της, οδήγησε στο νέο, αχαρακτήριστο ξέσπασμα του κ. Κονδύλη.

Τελικά, τι ακριβώς προτείνει ο δήμαρχος; Όταν κάποιος συγγενής αιρετού εργάζεται σε μία δημόσια υπηρεσία, να μην πλησιάζει ο αιρετός; Αυτά είναι αστειότητες. Δεν ενόχλησε, όμως, το “ασυμβίβαστο”, όταν ο δήμαρχος ανέθετε υπηρεσίες (με την διαδικασία της «απ’ ευθείας ανάθεσης» και όχι με δημόσιο διαγωνισμό) σε συγγενικό πρόσωπο στελέχους του Δήμου μας; Δεν υπάρχει “ασυμβίβαστο” όταν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συμμετέχουν σε ψηφοφορίες για έργα αναβάθμισης στον δρόμο όπου διαμένουν ή σε ψηφοφορίες επιχορήγησης Συλλόγου, στον οποίο μετέχουν οι οι ίδιοι ή και συγγενικά τους πρόσωπα; Μήπως δεν υπάρχει “ασυμβίβαστο” που συγγενής του ιδίου ήταν μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης η οποία ανέλαβε το πρώτο τρίμηνο του 2015 τη διοργάνωση όλων των δραστηριοτήτων του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού, έναντι 180.000 ευρώ, και για το υπόλοιπο 2015, για τις αντίστοιχες υπηρεσίες, έναντι περίπου 263.000 ευρώ;

Ο δήμαρχος που δεν δίστασε να στείλει σε πειθαρχικό έλεγχο τους πολιτικούς του αντιπάλους (όπου υπέστη μεγάλη ήττα), ο δήμαρχος που έχει κάνει ρεκόρ στα πειθαρχικά κατά των υπαλλήλων του Δήμου μας, αυτός ο ίδιος ενοχλείται που προσφεύγουμε -και δεν είμαστε οι μόνοι- στα Ελεγκτικά Σώματα που υπάρχουν για να ελέγχουν τη νομιμότητα στη Δημόσια Διοίκηση. Αν ο δήμαρχος είναι κατά των ελέγχων και των ένδικων μέσων, τότε γιατί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε εισαχθεί θέμα προς συζήτηση με τίτλο “Άσκηση ένδικων μέσων κατά της Έκθεσης […] του ΣΕΕΔΔ”, το οποίο τελικώς απέσυρε χωρίς μάλιστα να εξηγήσει στο δημοτικό συμβούλιο τον λόγο;

Ο δήμαρχος μιλά για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όταν πρώτος έχει ανοίξει τον δρόμο, τον οποίο τώρα συνεχίζει, αφού μας απείλησε ότι θα μας κάνει και Αγωγή, επειδή τον αναφέραμε στο ΣΕΕΔΔ και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όμως όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, σημαίνει ότι είναι υπαρκτές. Δεν εφευρίσκονται. Το να λέει, επομένως, ο κ. Κονδύλης ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση αποδεδειγμένα είναι αναληθές. Ένα μόνο παράδειγμα σοβαρής παραβίασης της νομοθεσίας αρκεί για του λόγου το αληθές: Μόλις πριν από λίγους μήνες και με πολλή καθυστέρηση η διοίκηση του κ. Κονδύλη εκτέλεσε την απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπ. Εσωτερικών, που του επέβαλε να εφαρμόσει τη νομιμότητα και να προχωρήσει στις παρακρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών πάνω στο επίδομα των 176 ευρώ που χορηγήθηκε σε εργαζομένους του Δήμου μας διαβάστε εδώ. Ήταν ή όχι παράνομη η μη απόδοση (το 2015) των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών ; Ήταν. Το διαπίστωσε η Έκθεση του ΣΕΕΔΔ, ο κ. Κονδύλης επέμενε ότι όλα τα έκανε σωστά, αλλά -πολύ καθυστερημένα- αναγνώρισε τη σοβαρή παράλειψη και αμέλεια της διοίκησής του.

Αλλά ακόμα κι εδώ, μη νόμιμα έχει ενεργήσει, αφού, με βάση το έγγραφο του ΙΚΑ που κοινοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις παρατάξεις, διαβάστε εδώ η νόμιμη παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών μπορούσε να γίνει από τον μισθό των εργαζομένων εντός διμήνου, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου του …2015. Μετά την παρέλευση του διμήνου, ο εργοδότης, εν προκειμένω ο Δήμος, ήταν υποχρεωμένος ο ίδιος να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου. Αντίθετα, ο Δήμος, παρακράτησε και συνεχίζει να παρακρατεί μη νόμιμα τις ασφαλιστικές εισφορές από τον μισθό των εργαζομένων.


Προφανώς ο κ. Δήμαρχος δεν θέλει να ελέγχεται και να κρίνεται, γιατί όποτε συμβαίνει αυτό εφαρμόζει την τακτική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου