Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η στοιχειώδης καθαριότητα φτάνει μέχρι εκεί που γίνονται οι φιέστες και πάνε οι κάμερες


Δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει οι πολίτες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης από την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να συντηρήσει μια αξιοπρεπώς καθαρή πόλη, ιδιαίτερα στις "αθέατες" γειτονιές,
όπου δεν γίνονται φιέστες και δεν φτάνουν οι κάμερες.

Μάλιστα η αγανάκτηση είναι πιο έντονη στην δημοτική κοινότητα του Ελληνικού, καθώς οι κάτοικοι έχουν υποστεί από τη διοίκηση Κωνσταντάτου αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη που υπερβαίνει το 40% και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ανέχειας.


Η οργή είναι ακόμα πιο έντονη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η δημοτική αρχή αναλώνεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περίσσιας αυταρέσκειας, όπως τα ειδικά συνεργεία, το ασβέστωμα των εσοχών των κάδων για μία και μοναδική φορά, ανακοινώσεις -στυλ αστυνόμου Σαΐνη- για κατεστραμμένους κάδους και πολλά άλλα γλαφυρά.

Το παρήγορο είναι ότι είναι αρκετοί πλέον πολίτες κινητοποιούνται και μεταφέρουν στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες απείρου κάλους - δείτε για παράδειγμα εδώ και δείτε και τα σχόλια.

Μάλιστα κάτοικος της περιοχής σε σχόλιό της που συνοδεύει φωτογραφίες αναφέρει: "Αργοναυτών 26 και 24. Ο δρόμος είναι σε αυτή την κατάσταση από την προηγούμενη Πέμπτη!!!!".

Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, αλλά αυτό δεν αρκεί, δημοσιεύουμε φωτογραφίες -μόνο από ένα οικοδομικό τετράγωνο- με ημερομηνίες που αποδεικνύουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να μαζέψει τα σκουπίδια σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μη δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.



Στις πάνω φωτογραφίες η κατάσταση αυτή υπάρχει πολλούς μήνες πριν τη φωτογράφιση

Φαίνεται ότι κάποιος μετακίνησε την πλάτη του καναπέ μπροστά στον κάδο ανακύκλωσης
και ιδού η "απάντηση" στην τελευταία φωτο

Φυσικό (και όχι σωστό) είναι, μετά από 12 μέρες, ένας σωρός από κλαδέματα
να συμπληρώνεται από πλαστικά, χαρτιά, κύπελα και λοιπές ακαθαρσίες

"Αθάνατη" η κορδέλα που είναι εκεί από την Κυριακή του Θωμά
για να εμποδίζει την πρόσβαση προς την Ιασωνίδου.
Μετά ήρθαν τα κλαδέματα, τα οποία μέρα με τη μέρα συμπηρώνονται αναλόγως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου