Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Παρουσίαση της νουβέλας «Δώδεκα Γραμματόσημα στον Τοίχο» από ττη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στο «Καλλίπολις»


Η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» υποδέχεται τον συγγραφέα Ιορδάνη Κουμασίδη στον φιλόξενο Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό, 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό).

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 6.30μμ, μέλη της Λέσχης και ο
Ιορδάνης Κουμασίδης θα παρουσιάσουν τη νουβέλα του συγγραφέα «Δώδεκα Γραμματόσημα στον Τοίχο», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος».

Η είσοδος, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Χώρου, είναι ελεύθερη.



Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 6.30μμ με το βιβλίο
«Ο Φύλακας στη Σίκαλη» ή «Στη Σίκαλη, στα Στάχια, ο Πιάστης», βιβλίο μύθος και φετίχ και πολλά ακόμα του Τζ. Ντ Σάλιντζερ στις δυο του ελληνικές μεταφράσεις από την Τζένη Μαστοράκη.


Για τα «Δώδεκα Γραμματόσημα στον Τοίχο»:

Δώδεκα επιστολές που στέλνει ένας εξόριστος σε μια δεσποινίδα στο Παρίσι. Ποιος είναι άραγε ο αποστολέας; Έχει γνωρίσει διά ζώσης την αλληλογράφο του;

Δώδεκα μήνες σε μια σιωπηλή φυλακή. Μοναδική επικοινωνία με τον έξω κόσμο αυτές οι επιστολές - γραμμένες με παρορμητισμό, πάθος και απόγνωση.

Δώδεκα γραμματόσημα κολλημένα σ’ έναν τοίχο.

Δώδεκα αναπνοές σε κενό αέρος...

Για τον Ιορδάνη Κουμασίδη:

Ο Ιορδάνης Κουμασίδης γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Eίναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας. Έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία, ενώ τρία κείμενά του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο. Ασχολείται με τη μετάφραση, επιμέλεια και κριτική λογοτεχνίας και φιλοσοφίας. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «The Book's Journal», «Νέα Εστία» και την εφημερίδα «Μακεδονία».

Τίτλοι βιβλίων:
Δώδεκα γραμματόσημα στον τοίχο, Κέδρος (2016)
Εν ονόματι της ποιήσεως, Το Κεντρί (2014)
Jean-Luc Godard "Η ελεγεία του έρωτα", μια φιλοσοφική ανάγνωση, Ζήτρος (2012)
Εν ονόματι της ποιήσεως, Εκδοτικός Συνεταιρισμός Alterthess (2012)
Ερωτικό παραλήρημα, Λογείον (2010)

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα:

Crisis 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση, Εκδόσεις Βακχικόν [κείμενα, ανθολόγηση], (2013)
Crisis 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση, Εκδόσεις Βακχικόν [κείμενα, ανθολόγηση], (2012)
Ξαναπιάνοντας το νήμα, Θύραθεν, (2012)


Μεταφράσεις:
Drozdek, Adam, Έλληνες φιλόσοφοι ως θεολόγοι, Εκδόσεις Degiorgio, (2011)


Για τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές»:

Κάθε δεύτερη (2η) Παρασκευή του μήνα στις 6.30μμ οι «Βιβλιοταξιδευτές» συναντιούνται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με αφορμή το βιβλίο που έχουν προεπιλέξει για να συζητήσουν γι αυτό και όχι μόνον. Η παρέα των «Βιβλιοταξιδευτών» είναι ανοιχτή, δίχως συνδρομή και αυστηρούς κανόνες διαβάσματος.


Η επιλογή των βιβλίων γίνεται από τα μέλη που φτιάχνουν ένα πλάνο τριμήνου, έτσι ώστε να υπάρχει πρωτίστως επαρκής χρόνος ανάγνωσης αλλά και να προγραμματίζεται καλύτερα η αγορά ή ο δανεισμός ή η ανταλλαγή κτλ των βιβλίων που επιλέγονται και τα οποία καλύπτουν όλο το λογοτεχνικό φάσμα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, κλασική ή σύγχρονη κτλ).

Στις δραστηριότητες των «Βιβλιοταξιδευτών» συγκαταλέγονται η γνωριμία με τους συντελεστές των βιβλίων (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.α.) στα πλαίσια της μηνιαίας συνάντησης, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ευρύτερης δυναμικής (παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις λογοτεχνικών θεμάτων κ.α.).

Για το «Καλλίπολις»:


Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου