Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Η ταινία «Under These Words» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 13 Μαΐου στις 8.30μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές για τον μήνα Μάϊο με τη βραβευμένη ταινία «Under These Words (Solidarity Athens, 2016)» του Robin Vanbiesen.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου στις 8.30μμ, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, όπου θα παρευρεθεί
και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Έγχρωμο, 2018, 52', σε σκηνοθεσία Robin Vanbiesen, με τους Χρήστο Πασσαλή και Εύη Σαουλίδου. Στην ταινία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και μαθητές του Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας.

Το «Under These Words (Solidarity Athens, 2016)» ακολουθεί τρεις ηθοποιούς ανά την Αθήνα, ενώ εκείνοι συναντούν εκπροσώπους και μέλη διαφόρων κινήσεων πολιτών που συνδέονται με το κίνημα αλληλεγγύης.

Ενώ είχε αρχικά συλληφθεί ως μια απόπειρα ανάκλησης της Ορέστειας του Αισχύλου, το φιλμ εγκαταλείπει εν τέλει το αλληγορικό πλαίσιο προς χάριν μιας εξερευνητικής, φιλοπερίεργης έρευνας για μαρτυρίες, εμπνευσμένης από τις
«δομές του συναισθήματος» του Ρέιμοντ Γουίλιαμς: ένας τρόπος να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι που είναι και κοινωνικός και υλικός.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου