Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το θρίλερ «Ο Νο 1 Καταζητούμενος» προβάλλεται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 24 Ιουνίου


Με το αγγλοαμερικανικό θρίλερ «Ο Νο 1 Καταζητούμενος - A Most Wanted Man» του Άντον Κόρμπιν ολοκληρώνει τις προβολές του Ιουνίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 9.00μμ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, στα πλαίσια του
προγράμματος του Ιουνίου του «Καλλίπολις», έχουν προγραμματισθεί οι εξής εκδήλώσεις:


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Αγγλοαμερικανικό θρίλερ, 2014, έγχρωμη, 122΄, σε σκηνοθεσία Άντον Κόρμπιν, με τους: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Ρόμπιν Ράιτ.

Ένας εξαθλιωμένος Ρώσος μετανάστης, φτάνει στην Ισλαμική κοινότητα του Αμβούργου, διεκδικώντας την περιουσία του πατέρα του.

Γερμανικές κι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον τοποθετούν στο στόχαστρό τους κι αναζητούν την πραγματική του ταυτότητα - πρόκειται για ένα καταπιεσμένο θύμα ή για επικίνδυνο εξτρεμιστή;


Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, η ταινία είναι μια σύγχρονη ιστορία ίντριγκας, αγάπης, εχθροπραξίας, γεμάτη ένταση μέχρι την τελευταία της σκηνή.

Πρεμιέρα έκανε στις 22 Ιουλίου 2014 στη Νέα Υόρκη, η ταινία «A most wanted man», στην οποία εμφανίζεται τελευταία φορά ο πολυτάλαντος Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. 

Ο 46χρονος ηθοποιός πέθανε τον Φεβρουάριο από ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών. Είχε δώσει σκληρή μάχη για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά στο παρελθόν. Πριν ένα χρόνο μάλιστα είχε καταφύγει εκ νέου σε κέντρο αποτοξίνωσης παρότι επί χρόνια ήταν απεξαρτημένος.

Η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και η Ρόμπιν Ράιτ συμπρωταγωνιστούν σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ που στηρίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ. Μόνο τα καλύτερα είχαν να πουν για τον Χόφμαν:

«Νομίζω ότι ήταν ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που πέρασε από αυτόν τον κόσμο. Είναι λοιπόν τεράστια απώλεια για όλους μας, που δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Στην ταινία δίνει άλλη μια απίστευτη ερμηνεία» δήλωσε η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, ενώ η Ρόμπιν Ράιτ συμπλήρωσε: 

«Ήταν ένας από τους κορυφαίους του είδους. Απίστευτος ηθοποιός. Δουλέψαμε μαζί πριν χρόνια, σε κάτι μικρό που κάναμε για το HBO. Θέλαμε πάντα να κάνουμε κάτι μαζί ουσιώδες και τελικά το πετύχαμε. Ήμουν τυχερή που κατάφερα να δουλέψω μαζί του». 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Άντον Κόρμπιν.
Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτός είναι ο τελευταίος κινηματογραφικός ρόλος για τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ότι πλέον δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε σε κάτι άλλο καινούργιο από εδώ και πέρα.

Ο Νο 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στη Γερμανία - 38 ημέρες στο Αμβούργο, και κάποιες στο Βερολίνο το 2012. Ο ίδιος ο Λε Καρέ επισκέφτηκε τα γυρίσματα πολλές φορές, υποστηρίζοντας την όλη διαδικασία. Πίστευε ότι έπρεπε να εξελιχθεί η ιστορία για να είναι δυνατή η μετάβαση στη μεγάλη οθόνη και για το λόγο αυτό, περισσότερο παρατηρούσε παρά παρενέβαινε.

Για πολλούς από τους συντελεστές της ταινίας συμπεριλαμβανομένου και του Κόρμπιν και του Χόφμαν, ο Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ήταν η πρώτη τους επαφή με τα μυθιστορήματα του Λε Καρέ. «Πρόκειται για μια ανθρώπινη κι ανθρωπιστική ιστορία», είχε αναφέρει ο Χόφμαν. «Δεν υπάρχει ρομαντισμός. Το βιβλίο βρίσκεται στην ταινία και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό, γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό διήγημα".

Η ιστορία της ταινίας και του διηγήματος είναι και η ιστορία του Αμβούργου. Είναι μια ιστορικά πλούσια πόλη και λιμάνι, που για αιώνες δεχόταν φιλόξενα μετανάστες κυρίως από την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. Αλλά ο ρόλος της ως η πόλη στην οποία καταστρώθηκε το σχέδιο για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει δημιουργήσει έναν πανικό και απέχθεια στους ξένους.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου