Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Συμπαράσταση στο Μ.Κ.Ι.Ε. από τη Ριζοσπαστική Δημοτική Παράταξη Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ»

Μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης προς τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) μετά το τελεσίγραφο της Ελληνικό Α.Ε. που απαιτεί την απομάκρυνση της δομής από τον χώρο.

Στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προστέθηκε σήμερα και η Ριζοσπαστική Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου «ΜΕΤΕΧΩ».


Ακολουθεί η ανακοίνωση της κίνησης:

Η Δημοτική παράταξη ΜΕΤΕΧΩ στον Άγ. Δημήτριο, στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού για να μην κλείσει.


Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στηρίζει τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον άνθρωπο. Αυτούς που η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε βίαιη φτωχοποίηση, σε κοινωνική περιθωριοποίηση, στην έλλειψη στέγης, στην ανεργία και μαζί με αυτό σε αδυναμία κάλυψης της όποιας συμμετοχής στην φαρμακευτική τους δαπάνη. Αυτούς που οι μειώσεις στις συντάξεις και τα πολλαπλά τους προβλήματα δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν σε έξοδα αγοράς φαρμάκων ή αναγκαίων υλικών και όχι μόνο.

Όπως ζητούν και οι ίδιοι, πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να βρεθεί εναλλακτική στέγαση για μετεγκατάσταση του Ιατρείου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου