Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Καλλιθέας

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», ανακοίνωσε την
υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου Καλλιθέας στον γεμάτο από κόσμο κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου».

«Σας ανακοινώνω, από αυτό το σημειολογικής και συναισθηματικής αξίας για το όνομά μου μέρος, ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και, με τη θέλησή σας, δήμαρχος Καλλιθέας» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου με τους χαιρετισμούς, την ομιλία του Λάζαρου Λασκαρίδη και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Στον κατάμεστο κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης ανακοίνωσε -το απόγευμα του Σαββάτου- την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Σας ανακοινώνω, από αυτό το σημειολογικής και συναισθηματικής αξίας για το όνομά μου μέρος, ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και, με τη θέλησή σας, δήμαρχος Καλλιθέας» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Στη μάχη της κάλπης θα δώσω αυτόν τον αγώνα, ως πρώτος μεταξύ ίσων σ’ ένα ευρύτατο ψηφοδέλτιο ριζοσπαστικών δυνάμεων, στελεχωμένου από ανθρώπους που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», την πόλη πάνω από το κόμμα, το όνειρο πάνω από τη μιζέρια».

Της κεντρικής ομιλίας, προηγήθηκαν -κατά σειρά- τρεις χαιρετισμοί:
-Tου δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας, Γιώργου Δεδούση, ο οποίος χαρακτήρισε την παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» ως «γιατρό που θεραπεύει την πόλη» και τόνισε ότι «εμπιστευόμαστε τον Λάζαρο Λασκαρίδη»

-Του επί τρεις θητείες δημάρχου Νέας Σμύρνης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, Γιώργου Κουτελάκη, ο οποίος στάθηκε στη μακρόχρονη φιλία του με τον Λάζαρο Λασκαρίδη και θύμισε ότι κι ο ίδιος ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα συνεργατών αρχικά για να δώσει στη συνέχεια νικηφόρα, τρεις συνεχόμενες εκλογικές μάχης.

-Του πρώην δημάρχου Καλλιθέας Γιώργου Κυριόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», την οποία στήριξε δημόσια και στις προηγούμενες εκλογές- έχει δώσει ένα νεανικό και δυναμικό χρώμα στην πόλη και ευχήθηκε επίτευξη των στόχων της.
Ακολουθούν τα κύρια σημεία της ομιλίας του Λάζαρου Λασκαρίδη:

«Δήμαρχε Γιώργο Κυριόπουλε

Δήμαρχε Γιώργο Κουτελάκη

Συνάδελφε Γιώργο Δεδούση

Αγαπητοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης

Καλλιθεάτισσες και Καλλιθεάτες

Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αποψινή συμμετοχή σας.

Αυτή η συγκέντρωση αποτελεί την απάντηση του αύριο, ενάντια στο σήμερα και στο χθες.

Διότι, φίλες και φίλοι, αυτή η πόλη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Εδώ και μια εικοσαετία έχει επιβιβαστεί στο «τρένο της μεγάλης φυγής» κι είναι ουραγός στις εξελίξεις που την αφορούν. Υποβαθμισμένη και καταρρακωμένη από τις διοικήσεις του Δήμου που παρέλαβαν ένα μέσο νότιο προάστιο, την Καλλιθέα, και παραδίδουν ένα εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο.

Ένα μόνο απλό παράδειγμα θα σας φέρω για ν’ αποκτήσουν νόημα τα λεγόμενά μου. Σε έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό μη κρατικού φορέα {οπότε τα στοιχεία δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι είναι αλλοιωμένα}, του Δικτύου Μεσιτικών Γραφείων, η πόλη μας βρίσκεται στην ουρά της αγοραστικής δύναμης της γης. Δηλαδή, τα ακίνητά της πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές όχι μόνο σε σχέση με τις παραδοσιακά πιο αναβαθμισμένες περιοχές αλλά κι από άλλες που είχαν πολιτογραφηθεί στο ίδιο ή χαμηλότερο επίπεδο από αυτήν. Σας τις αναφέρω: Νέα Ιωνία, Αιγάλεω, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Νίκαια, Καμίνια, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον!

Οι τιμές της γης, των ακινήτων, δείχνουν ότι αυτή η πόλη έχει απαξιωθεί στα πάντα. Στερείται πολλών κοινωνικών δομών, πολιτισμού, γενικότερης έκφρασης. Και για το λόγο αυτό στην αποψινή μας συνάθροιση δεν θ’ ασχοληθούμε με το χάλι του σήμερα και του χθες, αλλά με το αύριο και πως θα το οικοδομήσουμε. Σας καλώ, αν δεν έχετε αντίρρηση, να πραγματοποιήσουμε μια έφοδο στο μέλλον!

Κύριο μέλημα της παράταξής μας, σε αυτή την υπερβολικά δύσκολη οικονομικά, συγκυρία που ζούμε, είναι η δημιουργία νέων κοινωνικών δομών του Δήμου αλλά και η διεύρυνση-ουσιαστική λειτουργία εκείνων που υπάρχουν ήδη.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον, Κοινωνικό Φροντιστήριο: Στα 3,5 χρόνια της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω καταθέσει επανειλημμένως την πρόταση, η οποία προβλέπει τη λειτουργία δωρεάν δημοτικού φροντιστηρίου για τους μαθητές της μέσης εκπαίδευσης, του γυμνασίου και του λυκείου. Πως θα γίνει αυτό; Θα λειτουργεί απογευματινές ώρες σε ένα από τα γυμνάσια ή λύκεια της πόλης (κατά τα πρότυπα του παλαιού Μεταλυκειακού, για όσες και όσους το θυμούνται) και –κυρίως, εθελοντές- που έχουν προσφερθεί ήδη, θα βοηθούν τα παιδιά για ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η σημερινή δημοτική αρχή αρνήθηκε την πρότασή μας για να μη χαλάσει τις σχέσεις της με τις ιδιοκτησίες των ήδη υπαρχόντων ιδιωτικών φροντιστηρίων. Δεν είναι λογική αυτή. Τότε θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα δημόσια σχολεία και να γίνει η εκπαίδευση αυστηρά ιδιωτική…

Φίλες και φίλοι, συνηθίζω πάντα να λέω ευθαρσώς την αλήθεια κι ορισμένες φορές οι συνεργάτες του με ψέγουν γι’ αυτό. Όμως, όπως λέει μια παλιά λαϊκή παροιμία «για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά». Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου-άλλωστε, για να ευθυμολογήσω, ο όγκος μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο- και θα πω και πάλι την αλήθεια: Δεν συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ για να σας χαϊδέψω τ’ αυτιά αλλά για να σας διατρανώσω την πρόθεσή μου να σηκώσω τα μανίκια και ν’ αλλάξουμε όλοι μαζί αυτή την πόλη.

Είμαι αποφασισμένος

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι στην παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα»

Κι είμαι βέβαιος ότι είστε αποφασισμένοι κι όλοι εσείς οι νέοι φίλοι μας

Το λέω αυτό -κι εδώ ανοίγω μια παρένθεση- διότι σήμερα παρατηρώ εδώ πλειάδα νέων φίλων μας που ανταμώσαμε και σμίξαμε σε μια σειρά αγώνων στην πόλη, την τελευταία τετραετία. Ενδεικτικά θ’ αναφέρω τη μάχη μας (που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα) για την απομάκρυνση των απορρηματοφόρων από την περιοχή της Πυροσβεστικής, εκείνη για την ανατροπή της κυκλοφοριακής μελέτης στις Τζιτζιφιές αλλά και (μόνοι, εδώ) στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το δικαστήριο κι η διοίκηση –με τη συνηγορία των δύο μεγαλύτερων, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, παρατάξεων της αντιπολίτευσης- τους στέλνει στο Εφετείο!

Όμως, αρκετά κράτησε η παρένθεση. Ξαναγυρίζοντας στο θέμα της ανάγκης δημιουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο διαθέτουν γειτονικοί Δήμοι αλλά όχι η Καλλιθέα, θα σας ξαναπώ ότι η παράταξή μας δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Βάζει το «εμείς», πάνω από το «εγώ».

Δεσμεύομαι δε από εδώ ότι αυτό θα είναι το πρώτο έργο μας μετά τις εκλογές, αν με την ψήφο σας μας δώσετε τη δυνατότητα.

Δεύτερο θέμα, στις προτεραιότητές μας, της κοινωνικής πολιτικής είναι η ουσιαστική λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων. Γνωρίζεται ότι σε αυτά εργάζονται μόνιμα μόνο δύο γιατροί, πνευμονολόγος και γυναικολόγος κι ότι απλά κάποιες ώρες πηγαίνουν εκεί ορισμένοι εθελοντές άλλων ειδικοτήτων; Κι εκείνοι, όχι κάθε μέρα. Εννοείται πως οι άνθρωποι είναι εθελοντές, δεν μπορούν να περνούν όλη τη μέρα τους εκεί, αμισθί…

Χρειάζονται, άμεσα, προσλήψεις γιατρών διότι η σημερινή οικονομική συγκυρία έχει εκατοντάδες Καλλιθεάτισσες και Καλλιθεάτες, άνεργους και ανασφάλιστους, οι οποίοι έχουν ανάγκες ιατρικής φροντίδας.

Η δικαιολογία ότι «δεν επιτρέπονται προσλήψεις», δεν ευσταθεί. Ο δήμαρχος Καλλιθέας είναι ο δήμαρχος του τέταρτου μεγαλύτερου Δήμου του λεκανοπεδίου. Επομένως, δεν ζητά από το κεντρικό κράτος, απαιτεί! Χτυπάει το χέρι στο τραπέζι υπουργών, δεν πρέπει να παρακαλεί, ούτε να κάνει δημόσιες σχέσεις μαζί τους.

Οι προσλήψεις των γιατρών, εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ και τα Δημοτικά Ιατρεία μπορούν ν’ αποκτήσουν αλλά και να δώσουν ζωή! Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε!

Πώς τα κατάφερε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ένας περιφερειακός Δήμος της Θεσσαλονίκης με μικρότερο πληθυσμό από την πόλη μας και να μην τα καταφέρουμε εμείς; Διαθέτει έξι ορόφους Δημοτικών Ιατρείων με γιατρούς τριάντα ενός ειδικοτήτων κι όλους τους ελέγχους να γίνονται εκεί. Υπέρηχοι, τεστ κοπώσεως κ.ο.κ.

Παράλληλα, αποτελεί προτεραιότητα για μας και η δημιουργία, εντός των Δημοτικών Ιατρείων, ενός χώρου ολιγόωρης φιλοξενίας ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, με τη φροντίδα εξιδεικευμένης νοσηλεύτριας.

Τρίτη προτεραιότητα για την κοινωνική πολιτική, η δημιουργία Κέντρου Αστέγων: Όπως έλεγε ο ποιητής «Όπου κι αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει», εδώ το συγκεκριμενοποιούμε «όπου κι αν πάω, η Καλλιθέα με πληγώνει»…

Γνωστή και αποτρόπαια είναι η εικόνα στους δρόμους της πόλης, με ανθρώπους να κοιμούνται εκεί. Εδώ, για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά, χρίζουν ψυχολογικής υποστήριξης και δεν επιθυμούν να στεγαστούν σε κλειστούς χώρους. Όμως, αν τους προταθεί κάποιος συγκεκριμένος χώρος που να διαθέτει τα στοιχειώδη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υποδομή, το πιο πιθανό είναι να δεχτούν να στεγαστούν. Προσωρινά έστω…

Κι εδώ θα σας αποκαλύψω, ότι αυτό το χώρο τον έχουμε βρει. Κι είναι κατάλληλα διαμορφωμένος αφού κατά το παρελθόν χρησιμοποιείτο για παρεμφερή χρήση μιας κρατικής δομής.

Τέταρτη προτεραιότητα, η δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου: Σε συνεργασία με όσα τοπικά καταστήματα εστίασης το επιθυμούν αλλά και τις Ενορίες της πόλης, στον Δήμο Καλλιθέας θα λειτουργήσει ειδικό εστιατόριο, από το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται σε τιμή που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τα 2,5 ευρώ (είναι κοστολογημένο από ειδικούς συνεργάτες μας) ένα πλήρες γεύμα που πέραν του κυρίως πιάτου θα περιλαμβάνει σαλάτα και φρούτο.

Πέμπτη, η διεύρυνση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διότι με τους όρους που λειτουργεί σήμερα δεν εξυπηρετεί παρά μόνο λίγους και αρεστούς.

Ερχόμαστε τώρα στην προστασία και στη φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Θέλουμε ευρύτερα γνωστό το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερους συμπολίτες μας και δεύτερον ν’ αλλάξουμε τη μορφή λειτουργίας των ΚΑΠΗ. Δεν τα θέλουμε κέντρα με κλειστές πόρτες με τους ίδιους και τους…ίδιους θαμώνες. Είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε την εξωστρέφεια στις δράσεις τους και να τα κάνουμε γνωστά σε ολόκληρη την πόλη.

Παράλληλα, όσοι συμμετέχουν ως μέλη δεν θα πληρώνουν τον καφέ τους αφού αυτός θα είναι προσφορά της Δημοτικής Εταιρίας που προμηθεύεται εκατοντάδες κιλά ετησίως για τη λειτουργία του κυλικείου του νεκροταφείου.

Εδώ, βέβαια, δεν ήλθαμε να τάξουμε αλλά για να πούμε αλήθειες. Έτσι είμαστε αποφασισμένοι σταματήσει αυτό το κακό που γίνεται με τα καλοκαιρινά μπάνια του Δήμου, όπου ορισμένοι σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή αλλά στην πορεία τα πούλμαν φεύγουν άδεια προς τις παραλίες της Αττικής. Απαιτείται να υπάρξουν προεγγραφές, ώστε να μπορούν όλοι όσοι Καλλιθεάτες το επιθυμούν να εξυπηρετούνται, αλλά προκαταβάλοντας το ποσό των 10 ευρώ για 15 προκαθορισμένες διαδρομές. Διότι, ξέρετε, τα μπάνια και οι άλλες εκδρομικές δράσεις των δομών του Δήμου, δεν πρέπει να γίνονται μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για κοινωνικούς. Διότι υπάρχουν και άνθρωποι μόνοι, που έχουν την ανάγκη συντροφιάς.

Με αυτό το σκεπτικό θα προωθήσουμε την ανάγκη τριών μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων το χρόνο, με γεύματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την ημέρα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα.

Οι άνθρωποι της Καλλιθέας έχουν μεγάλες ανάγκες, κάτι που δεν προβλημάτισε ούτε τη σημερινή αλλά ούτε και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου…

Δεν έκαναν τίποτα για ν’ αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την ανεργία…Ούτε μια στοιχειώδη λίστα ανέργων δεν συνέταξαν στον Δήμο για να βοηθήσουν τους Καλλιθεάτες ν’ αποκτήσουν δουλειά.

Φίλες και φίλοι

Η ποιότητα της ζωής σε αυτή την πόλη υποβαθμίζεται καθημερινά. Στην Καλλιθέα δεν μπορείς πια ούτε να περπατήσεις!

Τα πεζοδρόμια των κεντρικών αρτηριών, όπως της Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι απροσπέλαστα, λόγω των τραπεζοκαθισμάτων, που καλύπτουν ακόμα και τις μπάρες των αναπήρων. Χαοτική, όμως, είναι η κατάσταση και στα πεζοδρόμια της εσωτερικής Καλλιθέας. Κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις και να χτυπήσεις. Ξέρετε τι απαντά ο δήμαρχος σε όλα αυτά; «Α, η συντήρηση των πεζοδρομίων δεν είναι ευθύνη του Δήμου αλλά των ιδιοκτητών των κατοικιών»!

Μάλιστα! Και ποιος θα επιλύσει το θέμα, αν ο Δήμος δεν παρέμβει;

Kυρίες κι κύριοι

Φίλες και φίλοι

Απόψε, δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι η δική μας διοίκηση θα προωθήσει άμεσα τη σύσταση και την εκλογή 15 Συμβουλίων Γειτονιάς για τις αντίστοιχες εστίες της πόλης. Από τα Σφαγεία μέχρι τις Τζιτζιφιές. Με τη διαφορά, όμως, τα Συμβούλια αυτά δεν θα είναι κομματικοποιημένα, όπως τα παλαιά Συνοικιακά. Και πως θα αποφευχθεί αυτό; Μα, το 7μελές ή 9μελές όργανο που θα εκλεγεί στο καθένα θα προκύψει από ενιαία λίστα υποψηφίων, με τον εκλογέα να έχει το δικαίωμα να βάλει μόνο έναν (1) σταυρό προτίμησης.

Τα Συμβούλια Γειτονιάς θα πάρουν χαρακτήρα ζωτικής σημασίας στο χώρο τους, όχι μόνο για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των κακοτεχνιών αλλά και για τον πολιτισμό. Ένα μέλος από κάθε Συμβούλιο Γειτονιάς θα μετέχει με δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου (που εμείς θα την ενεργοποιήσουμε) και θα συνδιαμορφώνει τις δράσεις στην πόλη. Διότι, Καλλιθέα δεν είναι μόνο η «μόστρα» της πλατείας Δαβάκη αλλά και ο λόφος Σικελίας και τα Περόνια και χαμηλά η Ξενοφώντος.

Έχουμε χορτάσει πια από τον Πολιτισμό «του κιλού» σε αυτή την πόλη. Απαιτούμε και μπορούμε να μην είναι «τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι (οι) χειμώνες». Καθημερινές δράσεις το καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά της πόλης για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και τουλάχιστον 4 εκδηλώσεις την εβδομάδα (Σαββατοκύριακο και δύο ενδιάμεσες) για τους υπόλοιπους εννέα. Όλα αυτά είναι εφικτά. Και χωρίς μεγάλο κόστος.

Κι επιτέλους ν’ αναστήσουμε και το θερινό σινεμά, έτσι δεν είναι δήμαρχε Γιώργο Κυριόπουλε; Όχι πια στην «Ταράτσα» του δημαρχείου που με πολύ μεράκι έστησες αλλά στην παραλία, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Οργανισμού. Για να ξαναβγούν, επιτέλους, οι Καλλιθεάτες στη θάλασσα! Δεν ζηλεύετε όλοι σας αυτό το κόσμημα που έχει φτιάξει και θα λειτουργήσει για 3ο καλοκαίρι φέτος ο Δήμος Αλίμου στη δική του παραλία; Να ζεις τη μαγεία της μεγάλης οθόνης, βλέποντας το φεγγάρι να περνάει από πάνω της και να καταλήγει στη θάλασσα. Κι αυτό με δωρεάν προβολή των παιδικών και παλαιών ελληνικών ταινιών και με αντίτιμο μόλις 3 ευρώ για τους δημότες.

Όσο για το Πολιτιστικό Φθινόπωρο μόνο και μόνο η παρουσία απόψε εδώ του δημιουργού των Ιωνικών Γιορτών της Νέας Σμύρνης (που τις συζητάει ολόκληρη η Ελλάδα ως κορυφαίο φεστιβαλικό γεγονός) του τότε και αυριανού δημάρχου της πόλης Γιώργου Κουτελάκη, λέει πάρα πολλά. Γιώργο, διδασκόμαστε από σένα και το έργο σου!

Ο Πολιτισμός, μαζί με την Κοινωνική Πολιτική αλλά και το Περιβάλλον, δίνουν το χρώμα της ποιότητας ζωής σε μια πόλη. Αλλά εδώ στην Καλλιθέα, για ποια ποιότητα μπορούμε να μιλάμε, όταν λειτουργούμε με όρους της δεκαετίας του ’80; Αναφέρομαι στο τελευταίο μεγάλο έργο των μετακινήσεων στην πόλη, που ήταν ο ηλεκτρικός σταθμός του Ταύρου. Η διάδοχη -με τα γνωστά μέσα των κομματικών μπουντρουμιών- κατάσταση του δημάρχου Κυριόπουλου, κράτησε αραχνιασμένη τη μελέτη που έγινε επί των ημερών του για την εύρυθμη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη. Και σήμερα είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, δημοτικά λεωφορεία να συνδέουν τους δύο σταθμούς του ΗΣΑΠ με τα υπόλοιπα 3/5 της πόλης. Διότι οι σταθμοί αυτοί μόνο τα 2/5 των κατοίκων εξυπηρετούν.

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από τον κεντρικό στόχο, να συνδεθεί με Μετρό αυτός ο μεγάλος Δήμος, κάτι που διεκδικεί σχεδόν σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Φίλες και φίλοι

Στην Καλλιθέα βρισκόμαστε στο «σημείο μηδέν». Δεν πάει άλλο! Ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και καλόπιστα, το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής στον Φαληρικό Όρμο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλλιθέας και του Μοσχάτου αλλά και το δεύτερο στάδιο, που προβλέπει αναβάθμιση της περιοχής. Έχουμε τις ενστάσεις μας για το νέο τείχος που υψώνεται και κλείνει τον αέρα της πόλης σε κύριους άξονές της. Και το μήνυμα είναι ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν με την ανάσα. Όμως, η Καλλιθέα δεν μπορεί μόνη της να παρέμβει στην περιοχή, παρά μόνο στο κομμάτι της μαρίνας που της έχει παραχωρηθεί.

Πρέπει να βαδίσουμε μαζί με την Περιφέρεια, εφόσον κι εκείνη έχει τη διάθεση να συνεργαστεί μαζί μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της προτάσεις της Καλλιθέας. Η ώρα ευθύνης έφτασε. Μαζί πρέπει να ξαναβγάλουμε την πόλη μας στη θάλασσα. Και σύμφωνα με τα συμφέροντα των κατοίκων κι όχι των Ιδρυμάτων που θέλουν να βάλουν –και βάζουν-«χέρι» στην περιοχή!

Η αναπνοή της πόλης, βεβαίως, εξαρτάται κι από τα έργα που γίνονται στο εσωτερικό της. Χώροι αναξιοποίητοι μπορούν ν’ αποτελέσουν πνεύμονες ζωής και Πολιτισμού για την πόλη. Σπαταλήθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου μισό εκατομμύριο ευρώ για ν’ αγοραστεί η οικία Δαβάκη, με χρήματα του Πράσινου Ταμείου. Εμείς , θέλουμε την αγορά του άλλοτε θερινού κινηματογράφου «Μυρτώ» -στη συμβολή της Δοϊράνης με τη Δημητρακοπούλου- και του οικοπέδου που βρίσκεται Δοϊράνης (επίσης) και Αγνώστου Στρατιώτου για να δημιουργήσουμε καλαίσθητους χώρους Πολιτισμού και πρασίνου.

Έχουμε όραμα για τους νέους και τον Αθλητισμό. Γι’ αυτό ούτε το γήπεδο ποδοσφαίρου της παραλίας θ’ αφήσουμε να φύγει από τα παιδιά των τοπικών ομάδων και να πάει στην ιδιωτικοποίηση του τένις αλλά και τη μεγάλες ομάδες της Καλλιθέας θα τις στηρίξουμε.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου απαξίωσε τη μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, την Καλλιθέα, αφήνοντάς την αβοήθητη εδώ και τρία χρόνια στον μαραθώνιο της Β’ Εθνικής. Εμείς, δεν είμαστε έτσι. Σεβόμαστε τα 52 χρόνια ιστορίας, από τη συγχώνευση πέντε ομάδων της πόλης που υλοποιήθηκε με την ουσιαστική βοήθεια και καθοδήγηση της διοίκησης του αείμνηστου Γιάννη Γάλλου στην πρώτη της θητεία, μέχρι σήμερα. Δίπλα στην ομάδα μας παντού: Μια πόλη, μια ομάδα, μια ιστορία κι όχι αντιπολίτευση στη διοίκησή της επειδή δεν ελέγχεται από μας. Διότι αυτό συμβαίνει σήμερα, και βρίσκεται η θρυλική «Γαλανόλευκη Κυρία» (αντί να «γράψει πάλι ιστορία») στο κατώφλι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων…

Με 30.000 ευρώ βοήθεια από τον Δήμο, ο Έσπερος θα μπορέσει να συνεχίσει το ντεμαράζ των επιτυχιών στο μπάσκετ που ξεκίνησε προ διετίας η διοίκηση, ανεβάζοντας τον Όμιλο δύο κατηγορίες σε ισάριθμες αγωνιστικές περιόδους. Καμία δικαιολογία δεν θα έχει η διοίκηση του κ. Κάρναβου για ν’ αποφύγει την ενίσχυση της ομάδας διότι ο Έσπερος είναι ερασιτεχνικό σωματείο.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι

Σε αυτή την περίοδο της ανανέωσης του οράματός μας για την πόλη μας, θα σταθούμε ειλικρινείς -όπως πάντα- απέναντί σας. Εμείς δεν θα κάνουμε ψηφοθηρία, αφήνοντας ανέγγιχτους εκείνους που κερδοσκοπούν, προς ίδιον όφελος, σε βάρος της πόλης

Ο πολίτης, με τον πολίτη για τον πολίτη είναι η κατεύθυνσή μας.

Σε αυτό το δρόμο πορευόμαστε. Αυτή είναι η θέση μας στα κοινά και δεν θα ξεφύγουμε ποτέ (τονίζω και δεσμεύομαι προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου, ποτέ!) από αυτήν!

Δεν μας τρομάζει ούτε το βρώμικο χέρι του (εγκάθετου των διαπλεκομένων της πόλης) τραμπούκου που με χτύπησε πισώπλατα πριν από 13 μέρες, στη συμβολή των οδών Ανδρομάχης και Χαροκόπου.

Αυτό το κεφάλι θα στέκεται πάντοτε ψηλά κι οι ένοχοι γρήγορα, θέλω να πιστεύω, θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. Ήδη αποκαλυπτικό υλικό, βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας!

Έχουμε σχέδιο για την πόλη αλλά δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο πριν φτάσω στο προκείμενο, στην πορεία που θ’ ακολουθήσουμε από σήμερα μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρω τη δημιουργία ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (το προτείναμε αλλά αρνήθηκε η διοίκηση του Δήμου), την τόνωση της αγοράς της Καλλιθέας με ημέρα εκπτώσεων που θα διαφημίζεται από τον Δήμο και στην υπόλοιπη Αττική καθώς και τη δημιουργία, σε επόμενο στάδιο, ενός πάρκου σκύλων, αντίστοιχο με εκείνο που διαθέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Κυρίες και κύριοι

Κατά τα φαινόμενα οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διενεργηθούν μ’ ένα νέο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής. Εμείς τη στηρίξαμε ξεκάθαρα (κι όχι με μισόλογα, όπως κάποιοι άλλοι για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στην Οργάνωση Μελών του κυβερνώντος κόμματος) αυτή την αλλαγή. Και το κάναμε για έναν και κύριο λόγο: Επειδή είναι το μόνο απόλυτα δίκαιο εκλογικό σύστημα αφού όσες ψήφους λαμβάνει μια παράταξη, αντίστοιχες έδρες καταλαμβάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς δεν έχουμε την ανάγκη του bonus των εδρών για να σχηματίσουμε διοίκηση. Έχουμε την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Μια στέρεη σχέση που οικοδομείται την τελευταία τετραετία και είμαι ευγνώμων απέναντί σας γι’ αυτό.

Φίλες και φίλοι

Αγαπώ πολύ αυτή την πόλη και θα κάνω τα πάντα ν’ αλλάξει ρότα για να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Όταν μια χούφτα άνθρωποι το καλοκαίρι του ’13 ξεκινούσαμε αυτό το όνειρο, αδυνατούσαμε να καταλάβουμε μέχρι σε ποιο σημείο μπορεί να βγει αληθινό. Πλέον η παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» έχει σηκώσει πανιά!

Είναι έτοιμη και αποφασισμένη ν’ αλλάξει αυτή την πόλη!

Μόνη της; Μόνη της όχι, αλλά ούτε με τον σημερινό δήμαρχο, ούτε, βεβαίως, με τον προηγούμενο δήμαρχο. Η διοίκηση του κ. Ασκούνη και οι άνθρωποί της το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να ξανακάτσει στις καρέκλες, στις οποίες είχαν γαντζωθεί άλλοι για 16 κι άλλοι για 24 χρόνια. Η διοίκηση του κ. Κάρναβου, ακολουθώντας την ίδια πολιτική, κούρασε και γέρασε πριν από την ώρα της.

Η ώρα της αλλαγής έφτασε!

Μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά κι όλα εκείνα τα στοιχεία που ανταμώσαμε είτε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου (έτσι δεν είναι Γιώργο Δεδούση;) είτε στους αγώνες της αλήθειας, της γειτονιάς και της ποιότητας ζωής, θα φέρουμε τα «πάνω-κάτω» στις επόμενες εκλογές.

Στη μάχη της κάλπης θα δώσω αυτόν τον αγώνα, ως πρώτος μεταξύ ίσων σ’ ένα ευρύτατο ψηφοδέλτιο ριζοσπαστικών δυνάμεων, στελεχωμένου από ανθρώπους που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», την πόλη πάνω από το κόμμα, το όνειρο πάνω από τη μιζέρια.

Σας ανακοινώνω, από αυτό το σημειολογικής και συναισθηματικής αξίας για το όνομά μου μέρος, ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας και, με τη θέλησή σας, δήμαρχος Καλλιθέας!

Από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Σας καλώ να μεταφέρετε το μήνυμα της νίκης σε κάθε μεριά της πόλης.

Καλό μας αγώνα».

Εκπρόσωποι φορέων:

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων: Από τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας τα μέλη της Γραμματείας Σάββας Βαλαβάνης και Σωτήρης Λινάρδος, από την Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής του Γιάννη Σγουρού η Σίσσυ Δανέζη-Λούρα, η διαμερισματική σύμβουλος του άλλοτε 2ου Διαμερίσματος Καλλιθέας Μαρία Λιγνού, η πολιτευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Χιόνη, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Συντονιστικής Καλλιθέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μηνάς Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Καλλιθέας Νίκος Αναστασάτος, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Γιάννης Κουφόπουλος, ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ) Ανδρέας Αντωνόπουλος, από τον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) ο αντιπρόεδρος Αλέκος Μπεζεριάνος και το μέλος του Δ.Σ. Διονύσης Κουτσουβέλης, ο πρόεδρος του Εμποεοεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας Ανδρέας Αναστόπουλος, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας ο αντιπρόεδρος Γιάννης Παπαργυρίου, ο ταμίας Μπάμπης Γιώτας και η Αθηνά Καραλίδου, μέλος του Δ.Σ., οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Νάντια Αβιτίδου (3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας), Κώστας Σαντάς, τέως αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων (1ου Γυμνασίου Καλλιθέας) και Κατερίνα Κιτσανέλη (2ου Γυμνασίου Καλλιθέας), η αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων «Παναγία Γουμερά» Βιολέτα Σεϊτανίδου, ο Γιώργος Χιονίδης από τους «Αργοναύτες Κομνηνούς» και ο Πέτρος Παριανός, γ.γ. της Ένωσης Μουσικών Ιδρυμάτων Εκπαίδευσης.









 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου