Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Το δραματικό θρίλερ «Κάιρο εμπιστευτικό» προβάλλει ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 17 Ιουλίου


Με το σουηδοδανέζικο δραματικό θρίλερ «Κάιρο εμπιστευτικό - The Nile  Hilton incident» του Ταρίκ Σαλέχ συνεχίζει τις προβολές του Ιουλίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 17 Ιουλίου στις 9.00μμ.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του «Καλλίπολις», είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Σουηδοδανέζικο δραματικό θρίλερ, 2017, έγχρωμη, 106΄, σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ, με τους: Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μάχερ.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Λίγες εβδομάδες πριν την Αιγυπτιακή Επανάσταση, ο Νορέντιν, αξιωματικός της διεφθαρμένης αστυνομίας του Κάιρο, ερευνά το θάνατο μιας νεαρής τραγουδίστριας.

Αυτό που αρχικά έμοιαζε με έγκλημα πάθους, φτάνει σε διαπλοκή μέχρι την ελίτ της εξουσίας. Ο Νορέντιν θα σπάσει τους κανόνες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με το σύστημα αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Η ταινία αφορά το Κάιρο. Το παρελθόν και το παρόν που συγκρούονται - τους ανθρώπους που συνθλίβονται στη μέση. Τρεις μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, η Αιγυπτιακή Κρατική Ασφάλεια μας έκλεισε. Χρειάστηκε να μεταφέρουμε την παραγωγή στην Καζαμπλάνκα. Ήμουν συντετριμμένος.

Μετά σκέφτηκα το Φελίνι και το Amarcord. Οι κάτοικοι της πόλης όπου μεγάλωσε, του Ρίμινι, έπαιρναν όρκο ότι αναγνώριζαν δρόμους και σπίτια στην ταινία. Εκείνος όμως είχε κάνει τα γυρίσματα στην Τσινετσιτά.

Μπορούσε να γίνει! Για να αναδημιουργήσεις όμως μια πόλη, πρέπει να πιάσεις την ψυχή της. Ήθελα να αναδημιουργήσω το Κάιρο στη φουτουριστική δυστοπική του δόξα. Υψηλό κοντράστ σε κίτρινο και μαύρο.

Δε θέλω να πω μια ιστορία, θέλω να ταξιδέψω το κοινό. Δεν είναι από εκείνα τα ταξίδια που δεν κατεβαίνεις ποτέ από το λεωφορείο- κάνουμε στάσεις, τρώμε το φαγητό, αρρωσταίνουμε από αυτό. Δεν πρόκειται ποτέ για το τι συμβαίνει, αλλά για το πώς.

Ο Νορέντιν είναι ο οδηγός μας- ένας πρίγκηπας της πόλης. Θα σου μάθει την τέχνη της δωροδοκίας, τους κοινωνικούς κώδικες και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απευθύνεσαι στους ανθρώπους. Τα χέρια, η ανταλλαγή του χρήματος, μικρές χειρονομίες. Θα μάθεις την ομορφιά της δύναμης και την ασχήμια της αλήθειας.



Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 6.00μμ.
Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, λειτουργεί και το μεσημέρι από τις 12.00 μέχρι τις 3.00μμ.


Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου