Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Το ισπανικό θρίλερ «Αόρατος Επισκέπτης» προβάλλει ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 29 Ιουλίου

Με το ισπανικό θρίλερ μυστηρίου «Αόρατος Επισκέπτης - Contratiempo» ολοκληρώνει τις προβολές του Ιουλίου ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 9.00μμ.

Η ταινία, μετά από πολλά αιτήματα φίλων του «Καλλίπολις», προβάλλεται για δεύτερη φορά (είχε προβληθεί τον Απρίλιο), ενώ οι προβολές θα συνεχισθούν κανονικά και τον Αύγουστο με βάση το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Λίγα λόγια για την ταινία από το cnn.gr:

Ισπανικό θρίλερ μυστηρίου, 2016, έγχρωμη, 106΄, σε σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο με τους: Μάριο Κάσας, Χοσέ Κορονάδο, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγκενερ.

Τέσσερα χρόνια μετά το κριτικά αναγνωρισμένο θρίλερ μυστηρί­ου «El Cuerpo» που είχε κερδίσει το ελληνικό κοινό, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Οριόλ Πάουλο επιστρέφει με τη νέα του ταινία, το αγωνιώδες θρίλερ «Αόρατος Επισκέπτης» («Contratiempo»).

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής .

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ μιλάει για ανθρώπινα ένστικτα. Για φόβους, προδοσία, λανθασμένες αποφάσεις και τις συνέπειές τους, για δικαιοσύνη. Είναι μία αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αινίγματα και ύποπτες συναλλαγές. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν άλυτο φαινομενικά γρίφο, στον οποίο προστίθενται διαρκώς νέα κομμάτια, τα οποία άλλοτε ταιριάζουν και άλλοτε όχι.


Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ είναι ένα δικαστικό θρίλερ. Αντλεί έμπνευση από ταινίες που έχουν σχέση με δολοφονίες που συμβαίνουν σε κλειστά δωμάτια, είδος στο οποίο διέπρεψαν συγγραφείς όπως οι Edgar Allan Poe, Agatha Christie, John Dickson Carr, Sir Arthur Connan Doyle. Όμως η ταινία καταπιάνεται με πολλά περισσότερα από την απλή επίλυση ενός αινίγματος. Εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε ακραίες καταστάσεις και επιδιώκει να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες αποφάσεις, όταν λαμβάνονται υπό πίεση. Δημιουργεί μία ασφυκτική ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει σ’ ένα κινηματογραφικό είδος - τις ταινίες μυστηρίου- που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει να επισκιαστεί από τις ταινίες τρόμου.

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ προκαλεί τους ίδιους τους θεατές να ανασυνθέσουν την ιστορία και ν’ αναλύσουν σε βάθος τα γεγονότα προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Με την πλοκή να κινείται κόντρα στο χρόνο και το σενάριο και το μοντάζ να υπογραμμίζουν αυτήν την αίσθηση, η ταινία δημιουργεί ένα καλειδοσκόπιο, εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτό τους κεντρικούς χαρακτήρες. Ο ρεαλιστική κινηματογράφηση, το σενάριο που φέρνει σε σύγκρουση δύο κόσμους, αλλά και το soundtrack που -παρά τον νεωτερισμό του- αποτίει φόρο τιμής στις κλασικές ταινίες του είδους, κάνουν τη θέαση της ταινίας μία μοναδική εμπειρία.



Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου