Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Πρώτα βήματα για τη νέα ανοικτή, δημοκρατική, προοδευτική δημοτική παράταξη στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Μια νέα ανοικτή, δημοκρατική, προοδευτική δημοτική παράταξη, που φιλοδοξεί να εκφράσει όλους τους πολίτες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανεξάρτητα από την κομματική ή ιδεολογική τους τοποθέτηση, προέκυψε από την πρωτοβουλία των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη  3 Ιουλίου.

Στην πρώτη αυτή σύσκεψη, τα ιδρυτικά μέλη εξέλεξαν προσωρινή επιτροπή, με σκοπό την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί αρχές Φθινοπώρου του 2018 και από τις διεργασίες του οποίου θα προκύψουν η ονομασία, ο επικεφαλής, τα όργανα και ο τρόπος λειτουργίας της νέας παράταξης.


Διαβάστε στη συνέχεια το σχετικό Δελτίο Τύπου καθώς και την Ιδρυτική Διακήρυξη της νέας παράταξης:

Δελτίο Τύπου Ανοικτής Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Τα διαπιστωμένα από καιρό και διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κινητοποίησαν συμπολίτες μας, με όραμα, κοινωνική και δημοκρατική ευαισθησία, ανιδιοτέλεια και αίσθηση ευθύνης για το μέλλον του Δήμου μας, ώστε να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας νέας, ανοικτής, προοδευτικής και δημοκρατικής δημοτικής παράταξης, που φιλοδοξεί να εκφράσει όλες τις Δημότισσες και όλους τους Δημότες, ανεξάρτητα από την κομματική ή ιδεολογική τους τοποθέτηση.

Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, στις 3/7/2018, τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας, για να συσκεφτούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νέας παράταξης, προτεραιότητες της οποίας είναι συνοπτικά οι εξής:

• Η αποτελεσματικότητα σε δράσεις και ενέργειες που θα συνδιαμορφώνονται με τους δημότες και θα καθορίζονται από ένα σαφές αξιακό πλαίσιο, με χρηστή οικονομική διαχείριση και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.

• Η χωροταξική αποκλιμάκωση των Ο.Τ.Α. και η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με στόχο την οργανωτική ανασυγκρότηση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας και τη διεύρυνση της συμμετοχής.

• Η υπεράσπιση των δημόσιων χώρων στον Υμηττό, στην παραλιακή ζώνη και στο πρώην αεροδρόμιο και η δημιουργία έργων χαμηλού κόστους, άμεσης ανταπόδοσης και υψηλού κοινωνικού και περιβαλλοντικού οφέλους.

• Η αλλαγή του τρόπου συλλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων.

• Η ανάγκη για τη δημιουργία προγραμμάτων, που θα καταπολεμούν την ανεργία των νέων και των ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά παραμένουν κατά πάγια τακτική έξω από τους σχεδιασμούς της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Πρώτο βήμα, που θα οδηγήσει στη συγκρότηση της νέας Δημοτικής Παράταξης, αποτελεί η προσωρινή επιτροπή, που εξελέγει από τα ιδρυτικά μέλη, και έργο της έχει την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί αρχές φθινοπώρου του 2018.

Από τις διεργασίες του συνεδρίου θα προκύψουν η ονομασία, ο επικεφαλής, τα όργανα και ο τρόπος λειτουργίας της νέας παράταξης.


Ελληνικό - Αργυρούπολη, 3/7/2018

Τα ιδρυτικά μέλη:

Αγγελόπουλος Νίκος, Αγγούρης Βασίλης, Αθανασόπουλος Γιώργος, Βαρυτιμιάδης Θεόδωρος, Καραμπάγια Κούλα, Καρπαθίου Στυλιανός, Καρπαθίου Αγγελική, Καρπούζα Ζωή, Καρφάκη Ασπασία, Καταιγίδη Δώρα, Κλουσάκος Δημήτρης, Κοντογιώργου Τάμμυ, Κοντογιώργος Ανδρέας, Κορτέση Δήμητρα, Κορτέσης Κώστας, Κυπριανού Αναστασία, Κυπριανός Λευτέρης, Κωνσταντάρου Αθηνά, Λάζαρης Γιάννης, Λοφρέντας Γιάννης, Μαλαγκωνιάρης Γιώργος, Μαλικούρτη Ευαγγελία, Μαυροπούλου Δάφνη, Μπούφης Θεόδωρος, Μωυσίδης Αντώνης, Παπασπύρου Αγγελος, Παπασπύρου Ειρήνη, Πάστρα Αργυρώ, Περράκης Μανώλης, Σκούρας Αχιλλέας, Στενού Στέλλα, Συμπεράς Λουκάς, Τσιακμάκης Σωτήρης.


Η Ιδρυτική Διακήρυξη:




Τόποι ενημέρωσης - Τρόποι επικοινωνίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου