Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Καλλιθέα: Ο Λάζαρος Λασκαρίδης για τη λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου και το πολιτιστικό καλοκαίρι

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου στην Καλλιθέα, έστω και δύο μήνες μετά την έναρξη της «σεζόν», είναι αναμφισβήτητα θετικό γεγονός.


Άλλωστε, αποτελούσε πάγια θέση της παράταξής μας. Ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και είχα φέρει το θέμα σε πολλές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βεβαίως, όπως είχαμε τονίσει, θέλαμε αυτόν τον κινηματογράφο αποκεντρωμένο. Στην παραλία, στην καλύτερη περίπτωση, και εναλλακτικά στο χώρο που βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την παιδική χαρά της Παναγή Τσαλδάρη, που εφάπτεται με τη Χαμοστέρνας.

Δεν πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να γίνονται στο κέντρο της πόλης, διότι πέρα από αυτό υπάρχουν τόσο οι γειτονιές της Χαροκόπου με τα Σφαγεία, όσο και οι Τζιτζιφιές. Εξάλλου, ο θερινός κινηματογράφος, εκεί που στεγάζεται σήμερα, είναι εμπορικά επιζήμιος (αφού έχει δωρεάν είσοδο) προς τα «Διονύσια» και «Φλερύ», που επαναλειτουργούν τα τελευταία χρόνια στην Καλλιθέα.

Ας είναι… Η παράταξή μας καλωσορίζει τη λειτουργία του σινέ «Θερινόν» και θεωρεί ότι το πρόγραμμά του ανταποκρίνεται τόσο στο σύγχρονο όσο και στο κλασσικό.

Τέλος, στα αρνητικά της όλης κατάστασης είναι τόσο η ολοκλήρωση της «σεζόν» του δημοτικού κινηματογράφου στις 26 Αυγούστου, ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όσο και απουσία κάθε άλλης πολιτιστικής εκδήλωσης στην πόλη για το διάστημα 2-29 Αυγούστου.


Λες κι οι Καλλιθεάτες θ’ απουσιάζουν από την πόλη για διακοπές επί έναν ολόκληρο μήνα…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου