Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Αποχωρήσεις από τη δημοτική κίνηση «μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρος» του Αντώνη Μπούτση - Οι λόγοι των αποχωρήσεων

Με δύο επιστολές τους τρία ιδρυτικά στελέχη της δημοτικής κίνησης «μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρος» του Αντώνη Μπούτση αποχωρούν από την παράταξη (απευθυνόμενοι στον επικεφαλής) και αιτιολογούν την ενέργειά τους (απευθυνόμενοι στην Ολομέλεια της παράταξης).

Πρόκειται για τους: Γεωργία Μακρή, Ιδρυτικό Μέλος & Συντονίστρια Κοινωνικών θεμάτων, Αντώνη Λουκόπουλο, Ιδρυτικό Μέλος & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας και τον Κωνσταντίνο Σκάγκο, Ιδρυτικό Μέλος.

Η επιστολή παραίτησης:

"Χαιρετίζουμε"  την ολοκληρωμένη συνέντευξη του επικεφαλής, της δημοτικής παράταξης "μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρο", Αντωνίου Μπούτση.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα προσωπικά του σχέδια και τις φιλοδοξίες του.
Θεωρούμε ότι η συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό τοπικό blog, δεν αποτέλεσε αποκάλυψη των θέσεων και απόψεων του για την τοπική κοινωνία του Μοσχάτου-Ταύρου, σε άτομα που δεν τον γνωρίζουν, αλλά υπήρξε ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για εμάς που είμαστε στενοί συνεργάτες του και ιδρυτικά μέλη της παράταξης, παραβιάζοντας τις σταθερές αρχές και αξίες που έχουν τεθεί.

Διαφωνούμε σε πολλές θεμελιώδεις απόψεις, που ξεπερνούν  τις κόκκινες γραμμές τόσο τις δικές μας, όσο και της δημοτικής κοινωνίας που πρεσβεύουμε, αλλά και του Νέου που θα θέλαμε να εκφράσουμε.

Με την παρούσα μας επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πρωτίστως ότι δεν γνωρίζαμε το περιεχόμενο της συνέντευξης, ουδέποτε ενημερωθήκαμε γι’ αυτή και κατά δεύτερον ότι αποχωρούμε από την παράταξη του Αντώνη Μπούτση, "μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρος".

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα δημοτικά δρώμενα και να διατυπώνουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και δημοκρατικά μέσα από σχετικές μας ανακοινώσεις και άρθρα μας.

Οι σημαντικότεροι λόγοι της αποχώρησης:

Προς την ολομέλεια
της Δημοτικής Παράταξης "μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρος"
και τον επικεφαλής Αντώνη Μπούτση.

18 Ιουλίου 2018

Παρακαλούμε όπως αναγνώσετε κατά την Συνεδρίαση της Γενικής Συνελεύσεως τους σημαντικότερους λόγους αποχώρησής μας.

Αναλυτικά και Τεκμηριωμένα

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και οι δύο, του Δημοκρατικού Τόξου και όχι του Συνταγματικού Τόξου.
Ωστόσο όμως έχουμε κοινή άποψη για την έννοα της Δημοκρατίας και του Δημοκρατικού διαλόγου, η οποία γεννήθηκε στον Δήμο από την Αρχαία Ελλάδα - Αθήνα !
Πιστεύουμε ότι δεν φτάνει να ανήκεις πολιτικά σε κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου για να Αυτοπροσδιορίζεσαι Δημοκράτης.

Θα πρέπει να στο επιτρέπει ο χαρακτήρας σου, να λειτουργείς δημοκρατικά και να δέχεσαι τον διάλογο.
Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές σε Δημοκρατικά κόμματα να υπάρχουν άτομα που λειτουργούν Μη Δημοκρατικά!

Ερχόμαστε στους λόγους που μας οδήγησαν στην παραίτηση μας, παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάναμε να παραμείνουμε μέσα στην παράταξη, και είναι οι ακόλουθοι:

1. Η έλλειψη δημοκρατικών αποφάσεων και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ συντονιστών και Επικεφαλής της παράταξης.
2. Η έλλειψη Εμπιστοσύνης μεταξύ συντονιστών και Επικεφαλής της παράταξης, ενώ πολλές φορές υπάρχει η χειραγώγηση του δεύτερου, στους πρώτους, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν αυτόνομα.
3. Η έλλειψη συνεδριάσεων μεταξύ της συντονιστικής επιτροπής με τον Επικεφαλής της παράταξης για ενημέρωση, σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων.


Με αποτέλεσμα η μεν βάση και συντονιστές των ομάδων να πιστεύουν κάτι διαφορετικό από αυτό που τελικά πρεσβεύει ο Επικεφαλής της.
Η λανθασμένη εντύπωση του Επικεφαλής της παράταξης να ενημερώνεται, χωρίς εκείνος να ενημερώνει για της απόψεις του και χωρίς να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις δημιούργησε την σημερινή απόφασή μας για την αποχώρηση, η οποία δεν ήταν καθόλου μεθοδευμένη.
Τόσο η Γεωργία Μακρή, όσο και ο Αντώνης Λουκόπουλος, οι οποίοι ήταν ιδρυτικά μέλη και συμμετείχαν ενεργά ως συντονιστές στις ανάλογες ομάδες, έχοντας την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία στο πεδίο που τους είχε δοθεί, να διαχειριστούν, είχαν επιλέξει να μην μιλούν ανακτά στην ολομέλεια και τις όποιες διαφωνίες τους να τις εκφράζουν χωριστά στον Επικεφαλής της παράταξης, Αντώνη Μπούτση, θέλοντας να κρατήσουν την συνοχή και ενότητα της παράταξης, διαφυλάσσοντας την διάσπαση ή την αποχώρηση, απομάκρυνση μελών της παράταξης, που συνέβαινε σε τακτικά χρονικά διαστήματα.
 
Είχαμε εκφράσει τόσο τις ανησυχίες μας, όσο είχαμε προτείνει ενέργειες και δράσεις, ο καθένας ξεχωριστά, σε προσωπικό επίπεδο στον Αντώνη Μπούτση, που δεν υλοποιήθηκαν, διότι δεν ακολουθούσαν την περπατημένη οδό, ενώ η πρώτη μάλιστα είχε δηλώσει στον ίδιο την επιθυμία της, προ διμήνου, για την αποχώρηση της.

Όσο αφορά τον Κωνσταντίνο Σκάγκο, ο οποίος ήταν ιδρυτικό μέλος, επέλεξε να παραμείνει εκτός ενεργής δραστηριότητας στην παράταξη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά και παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις της παράταξης, διατηρώντας πολλές ενστάσεις.

Η τελευταία συνέντευξη του Επικεφαλής της παράταξης "μαζί μπροστά Μοσχάτο-Ταύρος", Αντώνη Μπούτση ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και μας εξέπληξε δυσάρεστα σε βασικά πολιτικά και κοινωνικά θέματα, που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι εκφράζουν μόνο το Παλαιό και όχι το Νέο!

1. Η αλλαγή του ονόματος της Ιστορικής πλατείας της πρωτεύουσας του Δήμου μας, πλατεία Μεταμορφώσεως, σε πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη.
Είναι πρώτιστο καθήκον να διαφυλάξουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία, να υπάρχει εκκλησία σε πλατεία που να μην διατηρεί το όνομα της εκκλησίας. Ενώ στη συνέντευξη μιλά και προάγει το έργο της εκκλησίας, από την άλλη την θεωρεί υποδεέστερη, προφανώς, εφόσον τόσο εύκολα μπορεί να ψηφίζει την αλλαγή του ονόματος, δίνοντας ένα όνομα θνητού, ανεξαρτήτως αν αυτό ανήκει στο πολυετή και επιτυχημένο Δήμαρχο και Αείμνηστο Ταξιάρχη Παπαντώνη.
Εκ του πονηρού λοιπόν, προσχώρησε στα σχέδια του Παλαιού, θέλοντας να πάρει κι εκείνος μερίδιο ψήφων από τους Φιλοπαπαντωνικούς, Αγνοώντας την Ιεραρχία κάποιων βασικών Αξιών που θέτει η κοινωνία, αλλά και οι Αρχές ενός Τοπικού ηγέτη. Πολλά δε στελέχη εξέφρασαν την αντίρρηση τους, αλλά ουσιαστική απάντηση δεν πήραν. Είπε ότι εγώ δεν μπορούσα να πω Όχι !
Απεκάλεσε δε αυτούς Λαϊκιστές !
* Θα υπάρξει σχετικό αναλυτικό άρθρο.

2. Δεν υπάρχει συνέντευξη που να μην αναφέρεται, ως πολιτικό παιδί του Παπαντώνη, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα ευάλωτο και γραφικό, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του με την δική του προσωπικότητα.
Ο Παπαντώνης έφυγε κάποια εποχή από Δήμαρχος, τώρα από την ζωή και το Μοσχάτο έχει Δήμαρχο ή Ψάχνει Δήμαρχο Αυτόφωτο και όχι ετερόφωτο !
Γιατί όλα έχουν κάποια όρια και εδώ έχουν ξεπεραστεί, με το πάρα πάνω και έχουν φτάσει στα όρια της εκμετάλλευσης!

3. Είναι αντίθετος με τον Νέο Εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που βάζει τέλος στις μέχρι σήμερα πλειοψηφίες της ενισχυμένης αναλογικής, θέλοντας να αναδείξει την Δημοκρατική Αξία του θεσμού και να επαναφέρει την Δημοκρατία, από εκεί που ξεκίνησε, τον Δήμο!
Να λαμβάνονται οι αποφάσεις με Δημοκρατικές διαδικασίες και Διαβούλευση, όπως ορίζει το Σύνταγμα και να μην χειραγωγούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Τι πιο Δημοκρατικότερο!
Αλλά φυσικά είναι για Δήμαρχους που έχουν την δυνατότητα και τα κότσια να κατεβάζουν ολοκληρωμένες προτάσεις... να ακούνε... να διαβουλεύονται... να τροποποιούν... και να υλοποιούν... σύμφωνα με την πλειοψηφία και τα πραγματικά θέλω τις κοινωνίας και όχι να λειτουργεί ως Τσιφλικάς στο Τσιφλίκι του!
* Θα υπάρξει σχετικό αναλυτικό άρθρο.

4. Εκθειάζει τον Γ.Γ. του Δημάρχου, Μανώλη Αντωνάκο για το έργο του και τον καλεί σε συνεργασία, όταν γίνει Δήμαρχος.
Δεν διαφωνούμε καθόλου για τις Ικανότητες του συγκεκριμένου ατόμου και μάλιστα γνωρίζει και ο ίδιος, ο Μ. Αντωνάκος , την άποψή μας γι’ αυτόν.
Διαφωνούμε όμως για το άκομψο γλείψιμο, απέναντί του, που δεν νομίζουμε ότι προσθέτει ψήφους, αλλά μάλλον αφαιρεί.
Την απάντηση την έλαβε από τον ίδιο τον Γ.Γ., την επομένη της επίμαχης συνέντευξης και θεωρούμε ότι τον άδειασε πολιτικά, δείχνοντας συνέπεια και πολιτική ωριμότητα!

5. Αναφέρθηκε στα ικανά στελέχη της παράταξης της Διοικήσας Αρχής και ζητά συνεργασία εφόσον του ζητηθεί, αλλά μιλά παράλληλα για αναποτελεσματικότητα, που την χρεώνει στον Δήμαρχο. Δεν είναι δυνατόν αυτό!
Η Διοίκηση του Δήμου είναι ομαδικό Άθλημα, φίλε μου!
Φταίει ο Δημαρχοκεντρικός, σε χαρακτήρα Δήμαρχος, αλλά και χωρίς Ικανά στελέχη, τι μπορεί να κάνει;
Πιο συγκεκριμένα, λες:
"Δηλώνω ότι δε ζηλεύω ούτε θα ήθελα κανένα από τη Δ.Α. θέλω να πω μάλιστα ότι μπορώ να ενσωματώσω πολλούς από τη Δ.Α. εάν αποφασίσουν ότι επιθυμούν ένα άλλο όραμα και μια άλλη αποτελεσματικότητα!".
Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, αυτό λέγεται:" Φάσκω και Αντιφάσκω".
Από την άλλη ρώτησες, αν κάποιοι από τα δικά σου στελέχη, αναζητούν τέτοια συνεργασία ή μήπως θα τους αδειάσεις, αν δεν συμφωνήσουν;
Άλλως, πρώτα θα έπρεπε να ερωτηθούν και μετά να προβείς σε δηλώσεις!

6. Το ίδιο κάλεσμα έκανε και στην παράταξη του Άρη Κρεμμύδα, σημερινή Δημοτική Αντιπολίτευση, τουλάχιστον καταγεγραμμένη εκλογικά, ως μείζον Αντιπολίτευση.

7. Σε μια ερώτηση Άκρως Ρατσιστική, απαντάς και με στόμφο "Βεβαίως!!!!" με τέσσερα θαυμαστικά. Ενδυναμώνοντας τον Ρατσισμό!
Αν θα έπαιρνε στον συνδυασμό άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσδιορισμό και μάλιστα δηλωμένο. Αυτό από μόνο του γίνεται ρατσιστικό, όταν ένας Δημοτικός Πολιτικός φορέας το δηλώνει και το διαφημίζει, θέλοντας να προβάλει το ΝΕΟ! Αν είναι δυνατό!
Αν λοιπόν η ερώτηση ήταν τόσο επιβεβλημένη από τον δημοσιογράφο ή ο Επικεφαλής της παράταξης μέσα από αυτή την απάντηση ήθελε να δείξει Ντε και Καλά το ΝΕΟ !
Μια δημοτική παράταξη που εκφράζει το Νέο, δεν απασχολείτε με τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων της ή των μελών της και με τι κάνουν στην κρεβατοκάμαρα τους. Έχει με σοβαρότερα προβλήματα να απασχοληθεί και με την επιστημονική προσωπικότητα τους. Θα ήταν μια σωστή απάντηση. Αυθορμήτως!!!
Άλλως υπέδειξε μας τα ομόφυλα μέλη ή αυτά που θα ακολουθήσουν...
Πιστεύουμε να γίναμε Αντιληπτοί!!!
* Θα υπάρξει σχετικό αναλυτικό άρθρο.

8. Απάντηση φωτιά ήταν η σχετική για την χρήση κάνναβης, η οποία δεν απαντήθηκε καθόλου σωστά, διότι δεν διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για κάνναβη φαρμακευτική, αλλά μιλά για νομιμότητα χρήσης της κάνναβης γενικώς. Και στο τέλος αυτής της ερώτησης, αλήθεια που κολλά η φράση: "Κινούμε πολιτικά σε όλους τους χώρους του Συνταγματικού Τόξου";
* Θα υπάρξει σχετικό αναλυτικό άρθρο.

9. Ενώ λοιπόν στην προηγούμενη ερώτηση, αν και άσχετη απαντά ο Επικεφαλής της παράταξης με την πάρα πάνω φράση, στην αμέσως επόμενη ερώτηση, για κάποιον υποστηρικτή της ακροδεξιάς απαντά: …Προφανώς Όχι!
Εννοείται ότι συμφωνούμε, στο Όχι!
Αλλά, έρχεται σε αντιδιαστολή με την πάρα πάνω φράση… Συνταγματικού Τόξου !
Αν δεν ανήκε στο Συνταγματικό Τόξο, πως βρίσκεται στην Βουλή αυτό το κόμμα;
Άρα, μάλλον θα έπρεπε να μιλά για κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου!

10. Ψηφίζει το έργο βιτρίνα της Κεντρικής Ιστορικής Πλατείας της Μεταμόρφωσης, δηλώνοντας ψήφο Λευκή! Ψήφος όχι ξεκάθαρη, αλλά πολιτική…
Φοβούμενος να πει ΟΧΙ!
Και το όχι, θα έπρεπε να το πει και για έναν λόγο ακόμη. Διότι υπάρχει ολόκληρη μελέτη από την παράταξη του, που κάποιος δούλεψε σκληρά γι’ αυτήν και δεν είναι άλλος από τον αγαπητό και ικανό φίλο Περικλή Δεμεντή, ο οποίος συγκρούεται καθημερινά με την Διοικούσα Αρχή.
Τον αδειάζει όμως με τέτοιου είδους συμπεριφορές!

Αυτοί είναι οι λόγοι 3 + 10 που μας οδήγησαν σε μια έντιμη παραίτηση, πολύ δε περισσότερο όταν μας έγινε γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών και η παράταξη θα πρέπει να σχηματίσει το τελικό της ψηφοδέλτιο.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα, χωρίς όρια και κόκκινες γραμμές, θέλοντας να αντλήσει με κάθε τρόπο ψήφους, ενώ ταυτόχρονα ήταν αμφιλεγόμενη και άκρως συμβιβασμένη μόνο με το παλαιό !
Ήταν μια αποκαλυπτική συνέντευξη που αποδίδει την έλλειψη εμπιστοσύνης και εδραιώνει την αβεβαιότητα στα μέλη της παράταξης για τις θέσεις, τις αξίες και τις αρχές τους, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζουν μέσα στην παράταξη.

Ενώ μιλάμε για το Νέο και ο συγκεκριμένος θα έπρεπε να το εκφράσει, αντί αυτού διαπιστώσαμε να μην υπάρχει καμία σύγκρουση με το Παλαιό, σε σχέση με το Νέο που θα έπρεπε να πρεσβεύει η παράταξη "μαζί μπροστά".
Για να μην μπερδευόμαστε, Νέο που;
Στο πνεύμα, την ιδεολογία, την άποψη, την αντίληψη και την συμπεριφορά.
Γιατί το Νέο δεν έχει ηλικία! Έχει όμως Όραμα!!!
Όραμα χωρίς αγκυλώσεις… και βαρίδια του παρελθόντος…

Μας προσάπτετε δε, ότι δεν ενημερώσαμε τον Επικεφαλής, Αντώνη Μπούτση για την διαφωνία μας ή την Συντονιστική επιτροπή που ποτέ δεν συνεδρίασε ή ακόμη και την ολομέλεια.
Μα πιστεύουμε ότι αν ήταν αυτές οι απόψεις του Αντώνη Μπούτση και μας είχε ενημερώσει για τα πραγματικά του πιστεύω και τους συγκεκριμένους προσωπικούς στόχους, δεν θα συμμετείχαμε από την αρχή!
Αν πάλι είχε καλέσει έστω και για μια φορά την Συντονιστική Επιτροπή για να μας ενημερώσει ή να εκφράσουμε τις προσωπικές μας απόψεις, θα του λέγαμε τις αντιρρήσεις μας και θα αποφασίζαμε πλειοψηφικά, για το περιεχόμενο της συνέντευξης, εκφράζοντας το σύνολο της παράταξης.
Εκείνος όμως επέλεξε να μην μας ενημερώσει και να μάθουμε το περιεχόμενο της συνέντευξης από το τοπικό blog.
Μετά από σκέψη αποφασίσαμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μέσον και τον ίδιο τρόπο, που ο ίδιος θεωρεί Δημοκρατικό!
Ήταν λοιπόν μια «καλοστημένη» συνέντευξη που πλήττει γενικώς την παράταξη και αναδεικνύει τα εσωτερικά προβλήματα, λειτουργώντας Εγωκεντρικά, χωρίς Δημοκρατικές διαδικασίες, εκφράζοντας το Νέο και χωρίς να έχει αποδεσμευτεί με το Παλαιό, ενώ αντιθέτως Συμβιβάζεται με το αυτό!

Μετά λύπης μας αποδεικνύεται ότι το παραταξιακό σύνθημα από "μαζί μπροστά" έγινε "πίσω και χωριστά".


Με εκτίμηση
π. Ιδρυτικά Μέλη
Γεωργία Μακρή
Αντώνης Λουκόπουλος
Κωνσταντίνος Σκάγκος
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου