Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Για την κατάρρευση του κρηπιδώματος στην παραλία Αλίμου: Η ομιλία της Αλέκας Γιαννούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Μας κάνει εντύπωση που το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. η κατάρρευση του κρηπιδώματος), που αφορά τη δημόσια ασφάλεια, συζητήθηκε προ ημερησίας
και δεν μπήκε ως τακτικό θέμα συζήτησης ώστε να δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις τόσο ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης όσο και όλα τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο δήμαρχος.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι η διοίκηση του κ. Κονδύλη ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακά τρικ και όχι για μία ουσιαστική συζήτηση, ούτε για από κοινού αντιμετώπιση», τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι».


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση και δείτε το βίντεο με την ομιλία της Αλέκας Γιαννούτσου:

Μας κάνει εντύπωση που το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τη δημόσια ασφάλεια, συζητήθηκε προ ημερησίας και δεν μπήκε ως τακτικό θέμα συζήτησης ώστε να δοθούν στους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις τόσο ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης όσο και όλα τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο δήμαρχος.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι η διοίκηση του κ. Κονδύλη ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακά τρικ και όχι για μία ουσιαστική συζήτηση, ούτε για από κοινού αντιμετώπιση.


Η κ. Σιμητροπούλου, που αγνοούσε την πρώτη ανακοίνωσή μας (25/5/2018) και ενοχλήθηκε από τη δεύτερη (13/7/2018), μας κάλεσε να καταθέσουμε πρώτα αίτηση στο πρωτόκολλο για να πάρουμε όλα τα έγγραφα που ζητούμε και κατόπιν να βγάλουμε ανακοίνωση!

Μα η κ. Σιμητροπούλου ως βασικό στέλεχος της διοίκησης του Δήμου ξέρει πολύ καλά ότι κατά σύστημα δεν παίρνουμε ποτέ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, απάντηση στα αιτήματά μας. Και εκτέθηκε ακόμη περισσότερο η κ. Σιμητροπούλου, αφού για το συγκεκριμένο θέμα της αποκατάστασης και διαμόρφωσης του κρηπιδώματος, ήδη από τον Μάρτιο του 2016 έχουμε ζητήσει τις μελέτες που είχαν εκπονηθεί και ΔΕΝ τις έχουμε πάρει ΠΟΤΕ. Είναι αυτή χρηστή διοίκηση;

Εμείς, πάντως, μετά το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε νέα αίτηση με την οποία ζητάμε το σύνολο των μελετών και της αλληλογραφίας μέχρι σήμερα και αναμένουμε την απάντηση.

Δημοσιεύματα του φιλικού προς τον δήμαρχο ηλεκτρονικού Τύπου παρουσίασαν με βάναυσο τρόπο την άποψη του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» περιορίζοντάς την μόνο στο θέμα της καταστροφής και αποσιωπώντας την ουσία της. Καθείς με τα όπλα του, βεβαίως…

Εμείς που έχουμε για όπλο μας την πραγματικότητα δημοσιεύουμε μια σειρά από φωτογραφίες, σημερινές και από την εποχή που γίνονταν οι εργασίες, από τις οποίες είναι προφανές ότι το σημείο που έχει καταρρεύσει σήμερα είχε επισκευαστεί το 2015. Μπορούμε να κατανοήσουμε την επιμονή του Δήμαρχου αλλά και του κ. Διαμαντή για το αντίθετο, αφού “Τα λάθη είναι για τους άλλους…”.

Αξιοπρόσεκτη, επιπλέον, ήταν και η προσπάθεια της παράταξης του κ. Τσαμπαρλή, δια του κ. Αλεξόπουλου, να απαλλάξει τον σημερινό δήμαρχο από τις πολιτικές του ευθύνες.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Αλέκας Γιαννούτσου:



Διαβάστε τα βασικά σημεία της ομιλίας ΕΔΩ.

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν «το πριν, το κατά και το μετά»:

Φωτογραφία πριν τις εργασίες αποκατάστασης - GOOGLE EART

Φωτογραφία πριν τις εργασίες αποκατάστασης

Φωτογραφία κατά την διάρκεια των εργασιών

Φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση

Φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση

Φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση

Φωτογραφία από τη σημερινή κατάσταση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου