Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Από τις 27 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου οι Ιωνικές Γιορτές στο Άλσος Νέας Σμύρνης - Το πρόγραμμα

Με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης καλωσορίζει τις Ιωνικές Γιορτές, που φέτος κλείνουν 20 χρόνια ζωής.

Το καθημερινά εναλλασσόμενο πρόγραμμα, που ξεκινά στις 27 Αυγούστου και ολοκληρώνεται
στις 14 Οκτωβρίου στο 'Αλσος Νέας Σμύρνης, περιλαμβάνει παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές και παιδικό θέατρο.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Λέκκας, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιερώματα σε καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής και ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Για πρώτη φορά, φέτος, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών, πραγματοποιείται στο Ηρώδειο στις 29 Σεπτεμβρίου και για μία μόνο βραδιά, μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης και τον διάσημο Τούρκο μαέστρο Hakan Sensoy, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.


Το πρόγραμμα

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες και stand up comedy, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο.

Αξίζει να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη (10/9), σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τη Νάντια Κοντογεώργη, οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη (12/9), με τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Δημήτρη Πιατά και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, ο Αγαμέμνων του Αισχύλου (20/9), σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαρία Πρωτόπαππα, αλλά και η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά (13/9) με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθώς και η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του που συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά (24/9), με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου. Επίσης, μια μοναδική σπαρταριστή βραδιά stand up comedy, με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και τον Αντώνη Κρόμπα (8/9).

Στις Ιωνικές Γιορτές θα δούμε επίσης συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Δήμητρα Γαλάνη (19/9), ο Βασίλης Λέκκας και η Μαρία Ρεμπούτσικα ( 4/9), ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδριάννα Μπάμπαλη (23/9) και οι Locomondo (14/9).

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν το μουσικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη (3/9) με τον Δώρο Δημοσθένους και τη Μαρία Κηλαηδόνη στην ερμηνεία, το Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο (5/9 και 6/9) με τη συμμετοχή του ίδου του μεγάλου συνθέτη και το Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζή (16/9), επίσης με τον ίδιο τον ερμηνευτή.

Αξίζει να αναφερθεί το μοναδικό Αφιέρωμα Tango (18/9) με τη θρυλική χορεύτρια και χορογράφο από την Αργεντινή Natalia Hills που έρχεται για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη. Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί και φέτος πλήθος δράσεων εναλλακτικού χαρακτήρα, ενώ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν παράλληλες προβολές ταινιών από τον ευρωπαϊκό και τον διεθνή κινηματογράφο, από τις 2 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένα υπέροχο θερινό σινεμά στην καρδιά του 'Αλσους Νέας Σμύρνης.

Η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ θα πέσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης "Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία", ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που διοργανώνεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πνεύματος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου