Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμοί σε κυβέρνηση & ΣΥΡΙΖΑ, αυξήσεις σε μισθούς, Ραγκούσης καρφώνει Φώφη, Μακεδονικό & Φεστιβάλ Γλυφάδας



Με πολλαπλά μηνύματα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο Σκουρλέτης στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσεχώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Όλοι στο Ευρωκοινοβούλιο -πλην ΝΔ & VMRO- υπέρ της Συμφωνίας των Σκοπίων, ο Ραγκούσης καρφώνει και τα χώνει στη Φώφη, συνεχίζεται το Φεστιβάλ Γλυφάδας.

Η ατζέντα του διημέρου 28 & 29 Αυγούστου, όπως καταγράφηκε στο ιστολόγιό μας: 

Με Γιώργο Νταλάρα και Δήμητρα Παπαδοπούλου το Β' μέρος του Φεστιβάλ Γλυφάδας

Τη θεατρική παράσταση "Μαντάμ Σουσού" του Δημήτρη Ψαθά με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα θεωρεί ως κορυφαίες στιγμές του Β΄ μέρους του Φεστιβάλ Γλυφάδας ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Παπανικολάου.

Αυξήσεις για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους

Αναλύοντας πώς η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων θα αλλάξει το τοπίο η υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Μία κλαδική σύμβαση που έχει υπογραφεί από εργοδότες που απασχολούν το 51% του κλάδου μπορεί να κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική για όλον τον κλάδο από τον υπουργό Εργασίας και άρα να ισχύει υποχρεωτικά και για τους εργοδότες / επιχειρήσεις που δεν την έχουν υπογράψει».

Πρόσθεσε επίσης ότι «εφόσον μία κλαδική ή επιχειρησιακή σύμβαση είναι πιο ευνοϊκή για έναν εργαζόμενο που έχει υπογράψει ατομική σύμβαση, υπερισχύει η πιο ευνοϊκή σύμβαση για τον εργαζόμενο».

Πάνος Σκουρλέτης: Η διεύρυνση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας

Στις κατηγορίες της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης περί παροχολογίας απάντησε πως "δεν μιλάμε για μια πρακτική παροχών παλαιού τύπου, αλλά για αξιοποίηση πραγματικών νέων δυνατοτήτων που μας δίνονται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος".

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μπορεί να βάλει το δικό της αποτύπωμα, ο πήχης των απαιτήσεων είναι πολύ ψηλά και δεν υπάρχει πλέον το άλλοθι των μνημονίων.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε όλη αυτή την διαδρομή είχε την ανάγκη δύο τριών μεγάλων "ναι" και "όχι". Ήθελε το "ναι" στην άμεση πραγματοποίηση εκλογών, ήθελε το ότι "η Novartis είναι σκευωρία" -και το είπε η κ. Γεννηματά πολλές φορές μέσα στη Βουλή, όπως είπε και "εδώ και τώρα εκλογές". Ήθελε επίσης το "όχι στην απλή αναλογική" και του το έδωσε η κ. Γεννηματά. Ήθελε και το "όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών".

Αυτά όλα του τα έδωσε συνειδητά η ίδια, πιστεύω απόλυτα ότι της επιβλήθηκε από το γνωστό οικονομικό και πολιτικό κέντρο, από όπου δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι απολύτως εξαρτημένη. Άρα, δεν πιστεύω ότι έγινε τίποτε από όλα αυτά τυχαία, ή ότι "έπεσε την παγίδα", εκ του αποτελέσματος».

Δημ. Παπαδημούλης: Όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - videο

Δημήτρης Παπαδημούλης προς Ντιμιτρόφ: Ευελπιστώ ότι στο δημοψήφισμα που θα οργανωθεί σε ένα περίπου μήνα στη χώρα σας, αυτή η συμφωνία θα εγκριθεί από το λαό σας, και έτσι η χώρα σας θα ονομάζεται, από τούδε και στο εξής, “Βόρεια Μακεδονία”, λύνοντας, με έναν κοινά αποδεκτό
τρόπο, μια διαμάχη που ταλαιπώρησε τους λαούς μας και τις χώρες μας για πολλές δεκαετίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου