Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Αναδρομή στα χρόνια των μνημονίων, εργασιακά & εποπτεία στο μεταμνημονιακό τοπίο, ποιος διχάζει & Πολιτισμός στους Δήμους


Αναδρομή στα δίσεκτα χρόνια των μνημονίων και προοπτικές, τι πραγματικά θα γίνει στο μεταμνημονιακό ξέφωτο με την επιτροπεία & τα εργασιακά, ποιος τελικά διχάζει & ποιος προστατεύει τη διαπλοκή.

Σε διαβούλευση (από όλο το project, μόνο) το Πάρκο στο Ελληνικό, αποφασιστικότητα & έλεγχος για την αποφυλάκιση του απατεώνα της energa, ο ΟΗΕ βαθμολογεί θετικά την πρόοδο της Ελλάδας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πώς περνάνε οι Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας και η πολιτιστική δραστηριότητα των Δήμων στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 25 & 26 Αυγούστου, όπως καταγράφηκε στο ιστολόγιό μας:


Οι άνθρωποι της Αριστεράς νιώθουμε πολύ καλά με την εκπλήρωση της υπόσχεσης και υποχρέωσης της Κυβέρνησής μας απέναντι στους συμπολίτες μας.

Επόμενη ευθύνη είναι να επανέλθει η πολιτική στην ουσία της, που σημαίνει:
  • Δικαιώματα για όλους ή συμφέροντα για λίγους;
  • Διαφάνεια ή διαπλοκή;
  • Ισονομία ή αλισβερίσι;
  • Δημοκρατία ή ιερατείο;
  • Εργασία ή εμπόριο ελπίδας και υπεραξία;
  • Πρόοδος ή συντήρηση;
  • Άνθρωποι ή αριθμοί;

Ανδρέας Νεφελούδης: Ιστορική μέρα για τους εργαζόμενους η 1η συνεδρίαση του ΑΣΕ για επέκταση των κλαδικών ΣΣΕ


Έγινε ΣΗΜΕΡΑ η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) με μοναδικό θέμα την επέκταση όσων κλαδικών ΣΣΕ είναι σε ισχύ στις 22.8.2018.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η εισήγηση του προέδρου και μπήκαν μπροστά όλες οι τεχνικές διαδικασίες για την εφαρμογή.


Στα χέρια των οικείων δήμων το σχέδιο για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού


Σε κάθε περίπτωση από πουθενά δεν προκύπτει για ποιο λόγο δόθηκε για διαβούλευση από το Υπουργείο μόνο το σχέδιο για το πάρκο και όχι για το σύνολο της επένδυσης.

Υλοποιείται έτσι η συμφωνία για δημιουργία πρώτα του πάρκου ή απλά το Υπουργείο πάει να χρυσώσει το χάπι για τους τόνους μπετόν και το καζίνο;

"Η Γερμανία μας αγκάλιασε!", λένε Έλληνες οικονομικοί μετανάστες


Αυτές τις ημέρες, στο τέλος του Αυγούστου, οι Έλληνες επιστρέφουν στη Γερμανία μετά τις διακοπές τους στην πατρίδα.
Επιστρέφουν στο νέο τους τόπο, εκεί, που κάθε πρωί θα φεύγουν στις δουλειές τους. Εκεί, που θα κάνουν τα σχέδιά τους για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον, εκεί που με νοσταλγία θα μιλάνε για τις επόμενες καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα.

Άγιος Δημήτριος: Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων, στο αίθριο του Στρογγυλού, από 1 έως 9 Σεπτεμβρίου


1- 9 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις, στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου φιλοξενείται το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων, στο αίθριο του Στρογγυλού (σχολικό συγκρότημα Τάκη Ζενέτου).

Θα πραγματοποιηθούν εννέα παραστάσεις με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Λαυρεωτικής, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Ρέντη, Αγίας Παρασκευής, Αλίμου και Περιστερίου.


Συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του εισοδήματός τους

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, «στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας», ενώ «πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί».

«Τα εργασιακά αποτελούν τη σαφή διαιρετική τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση», σημειώνει επίσης η υπουργός Εργασίας, προϊδεάζοντας, ίσως, για όσα θα επακολουθήσουν στον πολιτικό στίβο ως τις εκλογές...

Ποιους διχάζει ο κ. Τσίπρας; 


Μ’ άλλα λόγια, Μαρινάκης και Αλαφούζος δηλώνουν ότι:

  • Βρίσκονται στην πλευρά του «μεγάλου πλούτου» ο οποίος διαθέτει «φοροασυλία». (Αυτό το ξέραμε.)
  • Έχουν σχέση με τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά. (Αυτό τώρα το μαθαίνουμε από την έμμεση δική τους ομολογία.)
  • Ανήκουν στους επιχειρηματικούς και εκδοτικούς ομίλους που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τούς ανήκει. (Αυτό το υποψιαζόμαστε, αλλά με τα πρωτοσέλιδα το διασταυρώσαμε πλέον.)
  • Ανήκουν σε μια πολιτική ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Ελληνες πειθήνιοι υπήκοοί της. (Και γι’ αυτό κάτι είχαμε ακούσει.)

Τα τμήματα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου για την περίοδο 2018-’19 


Εγγραφές από 3 έως 28 Σεπτεμβρίου στο κεντρικό κτίριο του Θ.Ο.Π.Α.Α. (Λ. Ιωνίας 24, Άλιμος) ή -για τα τμήματα Κολύμβησης- στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Μαρίνα Αλίμου).


Παρελθόν το απαρχαιωμένο δημόσιο - Στις κορυφαίες χώρες η Ελλάδα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση


Στην επίμαχη έκθεση, τα Ηνωμένα Έθνη αναβαθμίζουν κατά οκτώ θέσεις τη χώρα μας, η οποία αναρριχάται στην 35η θέση από 43η που βρισκόταν το 2016.


Μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά στους επιμέρους δείκτες. Ενδεικτικά, στον δείκτη ηλεκτρονικής συμμετοχής η Ελλάδα πραγματοποιεί άλμα 31 θέσεων.


Αλήθειες & μύθοι για τη μεταμνημονιακή εποπτεία


Όλη την προηγούμενη εβδομάδα η τρόικα βρίσκονταν στη Μαδρίτη, διενεργώντας έναν ακόμη μεταμνημονιακό έλεγχο των δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών μεγεθών της Ισπανίας, όπως πριν από δύο μήνες βρέθηκε στην Πορτογαλία για να εξετάσει την οικονομική κατάσταση της χώρας.


Τι συμβαίνει στις άλλες επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν σε πρόγραμμα - Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρχει πια η τρόικα, δεν θα υπάρχει τίποτα παρόμοιο, ποιοτικά η διαφορά θα είναι μεγάλη.


Παύλος Πολάκης: «Κατηγορούν τον Τσίπρα για διχασμό όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»


Χειμαρρώδης στον λόγο, παθιασμένος στις θέσεις, ο Παύλος Πολάκης μιλάει εφ’ όλης της ύλης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντά αυθόρμητα για τον Τσίπρα και το διάγγελμα της Ιθάκης, την επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, την ανάγκη αλλαγής της δομής του κράτους, τον ανασχηματισμό και τις δηλώσεις του για την τραγωδία στο Μάτι.


Εντολή Αχτσιόγλου να ελεγχθεί η απόφαση που προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Α. Φλώρου της Energa


Η ορθότητα της συγκεκριμένης απόφασης για τον προσδιορισμό του ποσοστού αναπηρίας θα ελεγχθεί εξονυχιστικά από τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια όργανά του.

Σε περίπτωση που η απόφαση δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, το Υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του και όλα τα μέσα για την αναθεώρησή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου