Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα προβολών του Σεπτεμβρίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Στις 8.30μμ και κάθε Κυριακή συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και με ελεύθερη -όπως πάντα- είσοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», θα προβληθούν τέσσερις εξαιρετικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και μία ελληνική, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου.
Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα Προβολών του Σεπτεμβρίου
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, 8.30μμ

Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα - Bitter Moon

Αγγλο-γαλλικό δραματικό θρίλερ, 1992, έγχρωμη, 139΄, σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι, με τους: Πίτερ Κογιότ, Έμανουέλ Σενιέ, Χιου Γκραντ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Ένα ζευγάρι πάει για να γιορτάσει την επέτειο του γάμου τους ένα ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο. Εκεί θα γνωρίσουν ένα περίεργο ζευγάρι, μια πανέμορφη κοπέλα που θαμπώνει τους πάντες με την ομορφιά της και τον σύζυγό της ο οποίος ήταν ανάπηρος.

Μια από τις αγαπημένες ταινίες του Πολάνσκι, ένα ερωτικό θρίλερ. Από  τις κλασσικές ταινίες που έχει κάνει και που καταλαβαίνεις ότι είναι δικιά του. Μια διαστροφική, μαύρη ταινία με πολλά βίτσια έρωτα και παραφροσύνη.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, 8.30μμ

Χουλιέτα - Julieta

Ισπανική δραματική ταινία, 2016, έγχρωμη, 99΄, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ, με τους Ρόσι ντε Πάλμα, Έμα Σουάρες, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο.

Τρία χρόνια μετά την ταινία του «Δεν Κρατιέμαι - I'm So Excited!», ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, επιστρέφει με το αριστούργημα: «Julieta» (2016).

Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά - τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, 8.30μμ

Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια -
Raise the Red Lantern

Κινέζικη δραματική ταινία, 1991, έγχρωμη, 126΄, σε σκηνοθεσία Ζαν Γιμού, με τους: Γκονγκ Λι, Χε Καιφέι, Μα Ζινγκβού.

Στην προεπαναστατική Κίνα μια μορφωμένη κοπέλα από τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, γίνεται με τη θέλησή της η τέταρτη σύζυγος ενός πλούσιου μεσήλικα, αλλά σύντομα διαπιστώνει ότι βρίσκεται κλεισμένη σε χρυσή φυλακή.

Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων και τον Αργυρό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 8.30μμ

Παράδεισος στη Δύση - Eden Is West / Eden à l'Ouest

Ελληνογαλλική δραματική ταινία, 2009, έγχρωμη, 110΄, σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά, με τους: Riccardo Scamarcio, Juliane Koelhler, Eric Caravaca, Ulrich Tukur.

Ο Ηλίας (Ρικάρντο Σκαμάρτσιο) είναι ένας μετανάστης που αναζητά μία νέα εστία. Έρχεται από την Ανατολή για να ανακαλύψει τη Δύση.

Στη διαδρομή θα περιπλανηθεί σε τόπους άγνωστους, θα γνωρίσει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, θα έρθει αντιμέτωπος με συμπεριφορές και πραγματικότητες που αγνοεί. Με οδηγό την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, θα διασχίσει στεριές και θάλασσες, προσπαθώντας σε κάθε εμπόδιο να βρίσκει μία λύση.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, 8.30μμ

Ακαδημία Πλάτωνος

Ελληνική κοινωνική (δράμα - κωμωδία) ταινία, 2009, έγχρωμη, 103΄, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου, με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργο Σουξέ.

Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο.

Βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου