Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Σε αντίθεση με το κλείσιμο του 8ου Παιδικού Σταθμού Ελληνικού, υπήρχε και άλλος δρόμος από τη συμμόρφωση και την υποταγή

Ενώ αρκετοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται γιατί και εφέτος ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε να κλείσει τον 8ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου.
 

Έωλο και ανόητο είναι το επιχείρημα -ότι τα παιδιά θα κινδυνεύουν επειδή... ήρθαν στο αεροδρόμιο οι μπουλντόζες της ανάπτυξης, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση Κωνσταντάτου-, η οποία φαίνεται ότι δεν διεκδίκησε τίποτε, σε αντίθεση με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο (ΜΚΙΕ) που πέτυχε την παραμονή του παρά το τελεσίγραφο της «Ελληνικό ΑΕ».

Προφανώς ο κ. Κωνσταντάτος, που είναι και μέλος του Δ.Σ. της «Ελληνικό ΑΕ», αντί να σιωπά θορυβωδώς, κάτι περισσότερο  πρέπει να πει στους πολίτες του Δήμου - ο ίδιος που υπερηφανεύεται σαν παγόνι για τη διαπραγματευτική του δεινότητα πίσω από κλειστές πόρτες.

Στο κλείσιμο του 8ου Παιδικού Σταθμού αντέδρασε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως μας πληροφορεί το sinergasia.gr:

Σ
το κλείσιμο του 8ου παιδικού σταθμού του δήμου μας που βρίσκεται πάνω από την  εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού επανέρχεται η Δημοτική Συνεργασία.

«Η διοίκηση έσπευσε χωρίς αντιρρήσεις να συμμορφωθεί σε μία επιζήμια για τον δήμο απαίτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και του επενδυτή», σχολιάζει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.

«Δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την απώλεια μίας ακόμη υποδομής και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Συμπεριφέρθηκε με δοτικότητα όταν δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλεται σαν διοίκηση που διαπραγματεύεται με επιτυχία τα συμφέροντα του δήμου απέναντι στον επενδυτή και στην κυβέρνηση», προσθέτει η Δ.Σ.Ε.Α..

Ο 8ος Παιδικός Σταθμός «καταργήθηκε σιωπηλά και υποχθόνια», τονίζει η Δημοτική Συνεργασία και προβάλλει την εξέλιξη που υπήρξε με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο που έδειξε «ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από τη συμμόρφωση και την υποταγή».

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του 8ου Παιδικού Σταθμού εξέδωσε και η δημοτική κίνηση «Ξανά η Πόλη Μπροστά»:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου