Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτο κουδούνι με αριθμό-ρεκόρ αναπληρωτών και τα βιβλία στη θέση τους - Δεν πρόλαβε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με το μήνυμα ότι επανέρχεται η κανονικότητα στην εκπαίδευση και ότι υλοποιείται στο ακέραιο η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς χτυπά σήμερα το πρώτο
κουδούνι για τους μαθητές όλης της χώρας.

Ειδικά φέτος, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τον μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς ήδη από την πρώτη φάση των προσλήψεων τοποθετήθηκαν 19.480 αναπληρωτές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει”, δήλωσε σε συνέντευξή του (News 247) ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, προσθέτοντας πως εκτός από τους αναπληρωτές και τα βιβλία, όλα είναι έτοιμα και για τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, όπου τα τελευταία χρόνια εντοπίζονταν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθετήθηκαν συνολικά 12.392 αναπληρωτές, 3.988 στη Δευτεροβάθμια και 3.100 Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση.
Παράλληλα, για τρίτη συνεχή χρονιά δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.
“Από τους 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν οι μισοί πηγαίνουν στην ειδική εκπαίδευση” επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, καθώς οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά φέτος τις 11.000.

Μόνιμοι διορισμοί


Πέρα από τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις από την επόμενη σχολική χρονιά στην ειδική εκπαίδευση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Κώστας Γαβρόγλου επανέλαβε τη δέσμευσή του για μόνιμους διορισμούς την επόμενη τριετία στη δημόσια εκπαίδευση.
Προανήγγειλε μάλιστα τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος διορισμών το επόμενο διάστημα, στο οποίο, όπως είπε, θα προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών.
Οι ανακοινώσεις, πάντως, για τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων και του συστήματος διορισμών αναμένονται τον Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό σχετικά με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008, οι οποίοι παρέμεναν σε εκκρεμότητα τουλάχιστον μια δεκαετία.
Η υπόθεση αφορά περίπου 500 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων δικαίωμα διορισμού θελεμελίωσαν οι 350.
Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα νομικά προβλήματα που είχαν προκύψει λύνονται σταδιακά, προαναγγέλλοντας την άμεση πρόσληψη όσων θεμελίωσαν δικαίωμα διορισμού.


Συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στον έλεγχο λεωφορείων μεταφοράς μαθητών


Με εξειδικευμένο προσωπικό της η Περιφέρειας Αττικής συντρέχει τις υπηρεσίες της Τροχαίας στους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στα λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης που μεταφέρουν μαθητές.

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών στα σχολεία αποτελεί προτεραιότητά της Περιφέρειας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και με προσωπικό από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της συντρέχει την Τροχαία ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στόχος των ελέγχων είναι να διασφαλιστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η ασφαλής κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων και κατ' επέκταση η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.


Άγιος Δημήτριος: Έτοιμα όλα τα σχολεία να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μήνυμα της δημάρχου κ. Ανδρούτσου


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Από καρδιάς θα ήθελα να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα να είναι γεμάτη δημιουργικότητα, δύναμη και ελπίδα!

Ακόμη μια έναρξη σχολικής χρονιάς, βρίσκει το Δήμο μας και τις Υπηρεσίες του σε μια «συνθήκη» αδιάκοπων προσπαθειών προκειμένου όλα τα σχολικά κτήρια να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά.

Έτσι, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις σε σχεδόν ολόκληρο τον σχολικό κτηριακό ιστό της πόλης.
Φροντίσαμε τις αυλές των σχολείων, επιδιορθώσαμε ζημιές, προχωρήσαμε σε βαψίματα, φτιάξαμε τα γήπεδα των προαυλίων και πραγματοποιήσαμε εικαστικές παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα όμως φροντίσαμε οι περιβάλλοντες χώροι να είναι αντάξιοι των σχολείων.
Κλαδέψαμε τα δέντρα και τα αγριόχορτα γύρω από κάθε σχολικό κτήριο, και προσπαθούμε καθημερινά να καθιστούμε τους δρόμους γύρω από τα σχολεία ασφαλείς, συνεχίζοντας το έργο των σχολικών δακτυλίων.
Το πρόγραμμα που ενισχύει την οδική ασφάλεια των μετακινήσεων των παιδιών από και προς τα σχολεία του Δήμου μας.

Παράλληλα, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε διεξοδικές συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με όλους τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και των δύο βαθμίδων, με παρουσία και συμμετοχή των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Σχολικών Επιτροπών και αντιδημάρχων του Δήμου, ανταλλάσσοντας απόψεις και αναπτύσσοντας ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ας είναι αυτή σχολική χρονιά η πιο δημιουργική χρονιά μέχρι τώρα για όλους και όλες!

Ας είναι η χρονιά που, φορείς, εκπαιδευτικοί και γονείς θα κατανοήσουν πως η δημιουργικότητα είναι τόσο σημαντική, όσο και η γλώσσα.
Πως η δημιουργικότητα στην εκπαίδευση μπορεί να πλάσει ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να πάνε την κοινωνία μπροστά.
Ανθρώπους που από τα σχολικά τους χρόνια εμπνεύστηκαν, έμαθαν να δουλεύουν συλλογικά για όλους, για τους πολλούς, έμαθαν να σκέφτονται έξω από όρια, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να βρίσκουν λύσεις και πολλές πιθανές απαντήσεις!

Καλή σχολική χρονιά!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου


Καλλιθέα

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης στους αγιασμούς σχολείων της Καλλιθέας

Σε αγιασμούς σχολείων της Καλλιθέας για την έναρξη της νέας χρονιάς παραβρέθηκε το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, συνοδευόμενος από τα στελέχη της Δέσποινα Κουμπενά και Ειρήνη Τζιλίνη.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησε -κατά σειρά- τον αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, στο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, μετά το τέλος των αγιασμών, στάθηκε στην ανάγκη να καλύψει ο Δήμος Καλλιθέας τις ανάγκες όλων των σχολείων της πόλης και να γίνει ο αρωγός των εκπαιδευτικών και των γονιών στο δύσκολο έργο τους.


Ελληνικό- Αργυρούπολη

Οι γονείς βάφουν οι ίδιοι τα σχολεία και η δημοτική αρχή ομολογεί ότι δεν έχει προσωπικό ούτε πρόλαβε να αναθέσει εργολαβία



Μήνυμα της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Καλή σχολική χρονιά!
 
Καλωσορίζουμε   και φέτος τον Σεπτέμβρη που βάζει μπροστά καινούρια όνειρα και στόχους για κάθε μαθητή και μαθήτρια, από την Α΄ τάξη μέχρι και την τελευταία.

Δύσκολοι καιροί για όλους και ένα ακόμα δυσκολότερο καλοκαίρι
μάς υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να προτάξουμε τις αξίες της ελευθερίας, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας κάθε μορφής, καθώς και της βαθιάς, συμμετοχικής δημοκρατίας σε κάθε λήψη απόφασης, ώστε να εξαλειφθούν πλήρως και δια παντός ο σκοταδισμός του φασισμού, το ρατσιστικό μίσος, ο εκφοβισμός και η οποιασδήποτε μορφής βία.


Στον δήμο μας δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσει η δίχρονη δημόσια προσχολική αγωγή λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ έκλεισε ο 8ος παιδικός σταθμός στο Ελληνικό ως αποτέλεσμα της άνευ όρων παράδοσης στα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Λάτση.
Ακόμα, πολλά σχολεία παραμένουν άβαφτα και ασυντήρητα.
Η δημόσια εκπαίδευση πλήττεται σταθερά όλα τα χρόνια των μνημονίων και καταδικάζεται να εξαρτάται από λύσεις επαιτείας, χωρίς σταθερούς διορισμούς και ουσιαστική υποστήριξη.

Είμαστε ωστόσο εδώ, με πείσμα και αισιοδοξία ότι θα φτιάξουμε καλύτερες μέρες και θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας, ώστε να βρουν καλύτερους τρόπους από τους δικούς μας για έναν δικαιότερο, πιο φωτεινό κόσμο.

Οι διαφορές μας είναι ο πλούτος μας κι αυτό είναι πλέον πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνιών και συγκρούσεων.
Οι λύσεις που μας τιμούν είναι αυτές που μας περιλαμβάνουν εντέλει όλους με όρους αξιοπρέπειας.

Καμιά ρητορική μίσους ας μη βρει χώμα να ανθίσει.
Καλή σχολική χρονιά!


Μήνυμα της δημοτικής κίνησης "Ξανά η πόλη μπροστά"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου