Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες επιθέσεις ρατσιστικής και φασιστικής βίας

Τις άνανδρες φασιστικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών καταδικάζει με Δελτίο Τύπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Ε., αφού ζητάει να παραπεμφθούν άμεσα στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί, καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες σε ένα ευρύ μέτωπο δημοκρατίας
εναντίον της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού μέσα στην κοινωνία μας.
 
Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Με θλίψη, οργή και αποτροπιασμό καταδικάζουμε τις βίαιες φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

Οι φασιστικές και άνανδρες επιθέσεις κατά του μέλους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Παπαμιχαήλ στο Πέραμα και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα στην Καλαμάτα, το βάρβαρο λιντσάρισμα του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια, αλλά και οι βανδαλισμοί με υβριστικά συνθήματα των γραφείων των Οργανώσεων Μελών της Νομαρχιακής μας, έχουν ηθικούς αυτουργούς εκείνους που επενδύουν στον εθνικιστικό λόγο και τη διχαστική ρητορική μίσους εναντίον κάθε διαφορετικότητας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν απερίφραστα και έμπρακτα αυτή την κουλτούρα βίας και να συνταχθούν σε ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού μέσα στην κοινωνία μας.
Αυτό είναι ένα μέτωπο δημοκρατίας.

Ζητάμε να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί αυτουργοί που εκτέλεσαν αυτές τις βίαιες, απαράδεκτες και απάνθρωπες πράξεις.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες εναντίον του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού με στόχο την αφύπνιση των συνειδήσεων και την υπεράσπιση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Είναι χρέος όλων των δημοκρατικών πολιτών να μην μείνουν απαθείς απέναντι στη φασιστική απειλή, αλλά να σταθούν ανάχωμα στην προσπάθεια εκφασισμού των κοινωνικών χώρων.

Αθήνα, 25/9/2018
Ν.Ε. Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου