Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πόσο κινδυνεύει η εικόνα του «έργου Κωνσταντάτου» από ένα τραπεζάκι πινγκ πονγκ που γέρνει;

Κάθε φορά που κριτικάρουμε το «έργου Κωνσταντάτου», δεχόμαστε διάφορους χαρακτηρισμούς -από «ψεύτες και συκοφάντες, μέχρι γραφικοί, άρρωστοι, φερέφωνα, πολιτικοί
αλήτες...»- (οι χαρακτηρισμοί είναι ο μόνος τομέας στον οποίο τα στελέχη της ενωμένης πόλης έχουν πλούσιο λεξιλόγιο).

Εδώ δεν θα γράψουμε εμείς για τα πολυδιαφημισμένα τραπεζάκια του πινγκ πονγκ, αλλά θα αφήσουμε να μιλήσει, όπως τα έγραψε στο facebook ένας από τους χρήστες, ο οποίος γράφει επί λέξει:
«Ποιος θεός πήρε εργολαβία να πακτώσει τραπεζάκι πινγκ πονγκ στο πολυσυζητημένο πάρκο του 208 και κατάφερε να το βάλει να γέρνει 15 εκατοστά στο 1,5 μέτρο;;; Ειλικρινά, ποιος ανέλαβε να κάνει αυτό το πράγμα;»
Δείτε εδώ την ανάρτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν, από όπου προκύπτει ότι όχι μόνο δεν άλλαξε η κλίση του εδάφους, αλλά έτσι ήταν από την αρχή, αλλά και ότι ο φωτισμός είναι κι αυτός προβληματικός.

Έχουμε κατ' επανάληψη γράψει ότι κάθε δημοτική αρχή επιδιώκει να κάνει ένα έργο, ώστε κάτι να έχει να παρουσιάσει ως απολογισμό στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών.

Αυτό το έργο μπορεί να είναι μεγάλο ή μικρό, με τα θετικά του, αλλά και με τις αστοχίες του, και αυτό εξαρτάται από τη συγκυρία, από τα κονδύλια και τα μέσα που διατίθενται από το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια, αλλά και από τον πολιτικό προσανατολισμό, τις προτεραιότητες, της κάθε δημοτική αρχής.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, πράγματι επεχείρησε να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που προέκυψαν λόγω των πολιτικών αλλαγών στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και στην κυβέρνηση της χώρας.

Η διεκδίκηση όμως έγινε αποσπασματικά και σε περιορισμένη κλίμακα, καθώς έδωσε μεγαλύτερο βάρος στις χορηγίες επιχειρηματιών και αυτό είχε συνέπειες και στο εύρος, αλλά και στην ποιότητα του «έργου Κωνσταντάτου», κι αυτό είναι λογικό, γιατί μια ιδιωτική χορηγία δημιουργεί και ανάλογες «δεσμεύσεις» του χορηγούμενου ή (για να το πούμε αλλιώς) προσδοκίες του χορηγού.

Θα το πούμε απλά για να γίνει κατανοητό και να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις:

1. Ο πρώτος και κυριότερος χορηγός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι ο ίδιος εργολάβος-προμηθευτής που παίρνει με απευθείας αναθέσεις τη μερίδα του λέοντος σε εργασίες και υλικά, των οποίων η ποιότητα αμφισβητείται και πλέον η φθορά είναι ολοφάνερη.

2. Ο κ. Κωνσταντάτος επέλεξε κατά κύριο λόγο να αξιοποιήσει χορηγίες ιδιωτών και όχι κονδύλια της Περιφέρειας ή του Υπουργείου Εσωτερικών: πχ στις παιδικές χαρές, όπου βάσει των νέων προδιαγραφών του νέου νόμου έπρεπε να δοθεί πιστοποίηση, ανακατασκευάσθηκαν μόνο 5 με κονδύλια της Περιφέρειας - σε πολλούς άλλους Δήμους Περιφέρεια και Υπουργείο συνέδραμαν, ώστε να εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία.

3. Σχεδόν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν να παρουσιάσουν έργα υποδομών (σχολεία, γήπεδα, πάρκα, παιδικές χαρές, αποχετευτικά, αντιπλημμυρικά, ανάπτυξη πολιτιστικών & αθλητικών τμημάτων, δωρεάν παροχές σε κοινωνικές ομάδες κλπ) - η διοίκηση Κωνσταντάτου δεν έχει ούτε ένα τέτοιο, παρά μόνο αλλαγές στην ονομασία τους, ανακαινίσεις και ανακατασκευές έργων που παρέδωσαν οι προηγούμενες διοικήσεις και μηδαμινής κλίμακας συντηρήσεις (θα μπορούσε να είναι εξαίρεση ο Πολυχώρος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού με τα λεφτά δεσμευμένα στο ταμείο της Περιφέρειας, αλλά κι αυτός κάπου κόλλησε ή κόπηκε, δεν έχουμε ενημέρωση).

4. Αντίθετα η σημερινή δημοτική αρχή χρεώνεται με το κλείσιμο πολιτιστικών τμημάτων, με την παραχώρηση των δύο Μαρίνειων πολιτιστικών Κέντρων επειδή αδυνατούσε να τα συντηρεί, με την απώλεια της παραλίας και τον κίνδυνο να χαθεί και το Πάρκο της 127ΠΥ, με το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών, με την κόντρα του με τους δημάρχους των γειτονικών πόλεων που είχε ως συνέπεια να μην προχωρούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων ή να μην ασφαλτοστρωθούν η Γούναρη και η Αλίμου στα σημεία που ανήκουν στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με τον ρατσισμό που καλλιέργησε για όσο λειτουργούσε η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, με τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της πόλης με τον χυδαίο τρόπο που αντιμετώπισε τους πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και κάθε πολίτη που ασκεί κριτική και τόσα άλλα...

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο κ. Κωνσταντάτος θα αναδεικνύει σε έργο τις ανακαινίσεις κλπ και θα θάβει κάτω από το χαλί όσα χάθηκαν ή διαλύθηκαν στην υπέρ-τετραετία της δημαρχίας του, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθεί να δείχνει ένα προφίλ που αλλάζει.

Ήδη απέσυρε από την κυκλοφορία (είτε ολοκληρωτικά είτε εν μέρει ή περιστασιακά, θα φανεί) τον Μάνταλο.


Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...


1 σχόλιο:

  1. Αυτό παλιωσε .
    Το καινούργιο ερώτημα είναι :
    Μπορεί ένας ανάπηρος επάνω σε καρότσι να μπει στο σταθμό Αλίμου ;
    Για δοκιμάστε κάνοντας μια προσομοίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή