Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Σε βάρος της ποιότητας ζωής των πεζών & των ΑμεΑ η «ανάπτυξη» Κωνσταντάτου - Φωτογραφίες


Το αποτέλεσμα όταν οι Ράμπες ΑΜΕΑ είναι κλειστές...
(η αρχική φωτο από τη σελίδα Διασώστες ΕΚΑΒ)
Σε τροχιά... εκτροχιασμού έχει περιέλθει η ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των πεζών και των ΑμεΑ στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά από τέσσερα χρόνια θορυβώδους, φωταγωγημένης, φωτογραφισμένης & βιντεοσκοπημένης δημαρχίας του κ. Κωνσταντάτου.

Εδώ και πέντε-έξι μήνες το πεζοδρόμιο στην κάθοδο της Ιασωνίδου (μετά τη διασταύρωση με την Καλλιπόλεως) έχει καταληφθεί από ένα ακόμα «περίπτερο» τεραστίων διαστάσεων.


Πέρα όμως από την έκταση που καταλαμβάνει το τύπου mini-mall «περίπτερο», στο πίσω μέρος του υπάρχουν σκαλοπάτια που εμποδίσουν τη διέλευση του συνανθρώπου μας που κινείται με αμαξίδιο, της γιαγιάς που επιστρέφει με γεμάτο το καροτσάκι από τη λαϊκή ή το super market, της μαμάς που πάει βόλτα το παιδί της.

Λόγω αυτού του γεγονότος μοναδικό σημείο διέλευσης είναι το μπροστινό μέρος του «νέου ΜΙΝΙΟΝ», όπου για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο έχει κατασκευασθεί μια κάθετη ράμπα, η οποία μόνο το καρότσι με τα εμπορεύματα του προμηθευτή εξυπηρετεί, πλην όμως είναι επικίνδυνη για κάθε διερχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση και
αφού στο απέναντι πεζοδρόμιο υπάρχει mini market που πουλάει τα ίδια εμπορεύματα, δεν γνωρίζουμε τι εξυπηρετεί η μετακίνηση του συγκεκριμένου περιπτέρου (η θέση του ήταν μπροστά στο μπιφτεκάδικο, όπου καταστράφηκε ένα όμορφο παρτέρι και ξηλώθηκε ένα δέντρο).

Μήπως επειδή τα κτίρια πίσω από τη νέα θέση θα καθυστερήσουν να αξιοποιηθούν και γι' αυτό δεν θα υπάρξει πολιτικό κόστος για τον κ. Κωνσταντάτο;

Ούτως εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει άμεσα (χθες θα έλεγα) να περιοριστεί δραστικά η έκταση του περιπτέρου, να κλείσει η κάθετη ράμπα και να ανακατασκευασθεί το πεζοδρόμιο στο πίσω μέρος.

Δείτε τις φωτογραφίες,
φανταστείτε τι θα γίνεται όταν ανοίξει το περίπτερο και γεμίσει εξωτερικά με διάφορα κρεμασμένα σακουλάκια, σκεφτείτε τι θα γίνεται με τους πελάτες σε αναμονή και τα συμπεράσματα δικά σας:







Η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη στην Αργυρούπολη, όπου "οργιάζουν οι παρανομίες στην Αργυρούπολη κατά των ΑΜΕΑ, απών ο δήμος!", σύμφωνα με τη λεζάντα της παράταξης Κορτζίδη (οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της ΔΣΕΑ):

 

ΥΓ: Οι Δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου κατέθεσαν μελέτες και η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε εκατοντάδες ράμπες.
Άραγε η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης κατέθεσε μια μελέτη ή έχει επαναπαυθεί στις 2-3 ράμπες που έφτιαξε κατά παραγγελία και τις διαφήμιζε ως νέα έργα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου