Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Δημιουργήθηκε Ομάδα Νέων στα πλαίσια των «Συνεργών με την Ηλιούπολη»

Είμαστε νέοι και νέες από την ομάδα των Συνεργών με την Ηλιούπολη και αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ξεχωριστής και ταυτόχρονα αλληλέγγυας ομάδας σε αυτή των Συνεργών με την Ηλιούπολη.
 
Ως νέοι, έχουμε ξεχωριστά αντικείμενα και ανησυχίες, που σκοπεύουμε να εκφράσουμε μόνοι μας χωρίς να επιβαρύνουμε την υπόλοιπη ομάδα, επεμβαίνοντας όμως πάντα σε συνάρτηση και σε σχέση με αυτή και στοχεύοντας να συμβάλλουμε στο δημοκρατικό διάλογο της πόλης μας.

Πρόσφατα, κάποιοι από εμάς, ακόμη και μέσω της συμμετοχής μας στο φεστιβάλ νέων RockSun Fest που διοργάνωσε ο Δήμος, ακούσαμε από το στόμα του Δημάρχου, στην εναρκτήρια δήλωση του, πάρα πολλά σχετικά με τα προβλήματα των νέων και το αγκάλιασμα αυτών από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Σαν επιστέγασμα όλων αυτών, ακούσαμε μια υπόσχεση που προς στιγμήν καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός δημοτικού Studio, όπου οι μπάντες των νέων θα μπορούν να παίζουν δωρεάν, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις οικογένειες μας. Ως νέοι, έχουμε δικαίωμα είτε να προσπαθήσουμε να εκπληρώσουμε κάποια όνειρά μας, είτε να αποτύχουμε μέσα από την προσπάθεια αυτή, χωρίς να μας επιβαρύνει το οικονομικό κίνητρο. Η ημερομηνία που θα γίνονταν τα εγκαίνια του studio ορίστηκε επί σκηνής ως η 15η Σεπτεμβρίου.

Γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις του ελληνικού δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δηλώνουμε πως ακόμη περιμένουμε ενημέρωση για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης αυτής και όσων άλλων αφορούν την στήριξη στη δημιουργικότητα των νέων. Παρόλα αυτά, οι ενδείξεις που έχουμε για τη Δημοτική Αρχή είναι τελείως διαφορετικές.

Πρόσφατο παράδειγμα, μια σχολική παράσταση, προερχόμενη από το 2ο Λύκειο Ηλιούπολης, που πλέον βρίσκεται στον αέρα, παρά τη συμφωνία μεταξύ των υπευθύνων του Δήμου και της υπεύθυνης θεατρολόγου και του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω σχολείου.

Ως δια μαγείας, η συμφωνημένη ημερομηνία χάνεται και δίδεται αλλού, παρά το γεγονός πως έχουν συμφωνηθεί χορηγίες για το όλο εγχείρημα, τα ενδυματολογικά και σκηνογραφικά σκηνικά, καθώς και δωρεές φιλανθρωπικού σκοπού. Μην ξεχάσουμε βέβαια και τις πρόβες των μαθητών, με κάποιους από αυτούς να βαραίνονται και από τις προετοιμασίες τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι διοργανωτές της παράστασης να απευθυνθούν σε γειτονικό μας δήμο για την πραγματοποίηση της παράστασης εκεί, με πρόταση μάλιστα, από πλευράς του γειτονικού δήμου, να συνεισφέρει δυναμικά στην παράσταση.

Μια σχολική παράσταση δεν συγκαταλέγεται στις δημιουργικές ενασχολήσεις των νέων τις οποίες ο Δήμαρχος, σε δήλωση του με αφορμή το νέο σχολικό έτος, είπε πως θα υποστηρίξει; Αναμένουμε όλες αυτές τις υποσχέσεις να πάρουν σάρκα και οστά.

Σε κάθε περίπτωση, όπου και να λάβει χώρα η παράσταση, εμείς θα είμαστε εκεί να παρακολουθήσουμε και να στηρίξουμε τους νέους της πόλης μας.

Επίσης θα θέλαμε,
οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι να έπαιζαν πιο καθοριστικό και ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και να αντιληφθούν πρώτοι αυτοί, πως τα σχολεία δεν προσφέρουν μόνο τα θρανία ως τραπέζια για να τρώνε γουρουνοπούλες. Όχι πως έχουμε πρόβλημα με αυτό, αλλά είναι και οι ίδιοι αρμόδιοι για την διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευσή μας.


Νέες - νέοι, των Συνεργών με την Ηλιούπολη

Το Δελτίο Τύπου στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου