Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Το μυθιστόρημα «Ο Άγγελος στο Πηγάδι» του Παντ. Πρεβελάκη συζητά η Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στο «Καλλίπολις»


Το σπουδαίο μυθιστόρημα «Ο Άγγελος στο Πηγάδι» του Παντελή Πρεβελάκη συζητούν & αναλύουν τα μέλη της  Λέσχης Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στην πρώτη μετά τη θερινή ανάπαυλα συνάντησή τους.


Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 6.30μμ στον φιλόξενο Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό, 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους/όλες.



Για το βιβλίο:

Η πνευματική περιπέτεια ενός ερημίτη που, προσπαθώντας να προσεγγίσει τον Θεό, φτάνει σε οριακές καταστάσεις - περίγυρος, τα Πάθη του Χριστού, όπως τα βιώνει κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα η ολιγομελής κοινωνία ενός μοναστηριού.

Ένας μέγας τεχνίτης του λόγου, ο Παντελής Πρεβελάκης, κερδίζει, με το βιβλίο του αυτό, το στοίχημα του μυθιστορήματος που καθιστά το συμβολικό άξονα ολόκληρης της ύπαρξης.

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του βιβλίου, γραμμένη από τη συντονίστρια των «Βιβλιοταξιδευτών» Βιβή Γεωργαντοπούλου, μπορείτε να διαβάσετε
εδώ.

Για τον συγγραφέα Παντελή Πρεβελάκη, διαβάστε
εδώ.

Για τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές»:

Κάθε δεύτερη (2η) Παρασκευή του μήνα στις 6.30μμ οι «Βιβλιοταξιδευτές» συναντιούνται στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» με αφορμή το βιβλίο που έχουν προεπιλέξει για να συζητήσουν γι αυτό και όχι μόνον. Η παρέα των «Βιβλιοταξιδευτών» είναι ανοιχτή, δίχως συνδρομή και αυστηρούς κανόνες διαβάσματος.

Η επιλογή των βιβλίων γίνεται από τα μέλη που φτιάχνουν ένα πλάνο τριμήνου, έτσι ώστε να υπάρχει πρωτίστως επαρκής χρόνος ανάγνωσης αλλά και να προγραμματίζεται καλύτερα η αγορά ή ο δανεισμός ή η ανταλλαγή κτλ των βιβλίων που επιλέγονται και τα οποία καλύπτουν όλο το λογοτεχνικό φάσμα (ελληνική και ξένη πεζογραφία, κλασική ή σύγχρονη κτλ).

Στις δραστηριότητες των «Βιβλιοταξιδευτών» συγκαταλέγονται η γνωριμία με τους συντελεστές των βιβλίων (συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές κ.α.) στα πλαίσια της μηνιαίας συνάντησης, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων ευρύτερης δυναμικής (παρουσιάσεις συγγραφέων, συζητήσεις λογοτεχνικών θεμάτων κ.α.).

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (
Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.



Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.




Το συνολικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το «Καλλίπολις» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη στις 7.00μμ πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη των μελών & φίλων του Χώρου.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου