Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοτικά ακίνητα στο Υπερταμείο @ Ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολλούς δήμους της χώρας η εκχώρηση δημοτικών ακινήτων στο Υπερταμείο, αναφέρει δημοσίευμα του sinergasia.gr.

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, 13 δημοτικά ακίνητα φέρεται να έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο, ανάμεσα τους το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο (πρώην Carefour) κ.α.

Ο δήμαρχος της πόλης, κ. Κωνσταντάτος, αντιδρώντας στην κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί, καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και σύσκεψη της νομικής υπηρεσίας με τους επικεφαλής των παρατάξεων «για έναρξη δικαστικού αγώνα και μάχη μέχρι τελικής πτώσεως».

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ''κεραυνός εν αιθρία''. Αποτελεί εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για την δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας μας προς τους δανειστές που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επικαιροποιήθηκαν από τη σημερινή το 2016 με το ν.4389. Για την εξέλιξη αυτή εκτός από την κυβέρνηση έχουν ευθύνη και οι πολιτικές δυνάμεις του ''Μένουμε Ευρώπη''» σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η Δημοτική Συνεργασία «στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία από την εκχώρησή της στους δανειστές και στο κεφάλαιο από θέση αρχής, συνολικά και όχι επιλεκτικά. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη στην περίπτωση του αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, στον αγώνα για τα Ναστέικα και την προστασία του Υμηττού».

Καλεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις μεταξύ των οποίων και το συντονισμό του δήμου μας με άλλους φορείς και δυνάμεις που σχετίζονται με το πρόβλημα.

Και ζητά όχι μόνο την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης αλλά και την παραχώρηση των «Ναστέικων» στους δήμους.

sinergasia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου