Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η ταινία «Θα Χυθεί Αίμα» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 8.30μμ


Η αμερικάνικη δραματική ταινία «Θα Χυθεί Αίμα - There Will Be Blood» του Πολ Τόμας Άντερσον, θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Από τις 19 Οκτωβρίου οι προβολές θα ξεκινούν στις 8.30μμ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αμερικάνικη δραματική ταινία, 2007, έγχρωμη, 158΄, σε σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον, με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Ράσελ Χάρβαρντ, Πολ Ντάνο.

Μια επική ταινία για την οικογένεια, την πίστη, την εξουσία και το πετρέλαιο, η οποία διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια στο γύρισμα του αιώνα, την περίοδο της πετρελαϊκής άνθησης.

Η ιστορία περιγράφει την άνοδο του Ντάνιελ Πλέινβιου, ο οποίος από αδέκαρος μεταλλωρύχος που μεγαλώνει μόνος του το γιο του, μετατρέπεται σε μεγιστάνας του πετρελαίου.

Η ταινία μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, στη σκληρή πραγματικότητα της Καλιφόρνια των αρχών του αιώνα, αγγίζοντας ζητήματα όπως η φιλοδοξία, ο πλούτος και η οικογένεια μέσα από έναν αξέχαστο χαρακτήρα: τον Ντάνιελ Πλέινβιου, έναν σκληροτράχηλο χρυσοθήρα που, μέσω του πετρελαίου, μεταμορφώνει τον εαυτό του αλλά και μια ολόκληρη πόλη.

Από βασανισμένος μεταλλωρύχος ο Πλέινβιου καταλήγει να γίνει αυταρχικός μεγιστάνας, στα πρότυπα αντιστοίχων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Έντουαρντ Ντόχενι και ο Τζον Ρόκφελερ, συνεισφέροντας παράλληλα στην οικονομική ανάπτυξη ενός κατ’ εξοχήν φτωχού τόπου, με μεγάλο όμως ψυχικό κόστος για τον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου