Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Ο Θρύλος του 1900» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου


Με τη θαυμάσια -γεμάτη από το λυρισμό του Τζιουζέπε Τορνατόρε και την υπέροχη μουσική του Ένιο Μορικόνε- ταινία «Ο Θρύλος του 1900 - The Legend of 1900», συνεχίζονται οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 8.00μμ.

Η Ομάδα Κινηματογράφου του
«
Καλλίπολις» επιλέγει ένα ακόμα έργο του δημιουργού του αριστουργήματος «Σινεμά ο Παράδεισος» που προβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.Λίγα λόγια για την ταινία από τον rizospastis.gr:

Ιταλο-αμερικανική κοινωνική - δραματική ταινία, 1998, έγχρωμη, 170΄, σε σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε, με τους: Τιμ Ροθ, Προύιτ Τέιλορ Βανς, Μπιλ Ναν, Κλάρενς Γουίλιαμς.

Ένα συγκλονιστικό δραματικό έπος του Τζουζέπε Τορνατόρε, που εμπνεύστηκε το σενάριο από θεατρικό έργο του Αλεχάντρο Μπαρίκο, είναι η ταινία «Ο θρύλος του 1900».

Το φιλμ είναι ένας ύμνος για τη χαμένη αθωότητα, μέσα από την εξιστόρηση της ζωής ενός ανθρώπου που αρκείται να ζει μόνο για την τέχνη και μέσω αυτής.

Ο φακός «ξετυλίγει» την ιστορία ενός ορφανού ταλαντούχου παιδιού στις αρχές του αιώνα, που, μέσα από τη σχέση του με το πιάνο, θα βιώσει τη μουσική, τον έρωτα, το πάθος, αλλά και την οδύνη των δύο παγκόσμιων πολέμων, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει το πλοίο στο οποίο γεννήθηκε, ακόμη και όταν του δίνεται η ευκαιρία να γίνει διάσημος.

Ο Τορνατόρε υπερβαίνει την αληθοφάνεια και υιοθετώντας μια πληθωρική λυρικότητα, προσεγγίζει τις διαχρονικές αξίες της ζωής, έτσι όπως μόνον το συναίσθημα μπορεί να τις κατανοήσει...

Η μουσική είναι του Ένιο Μορικόνε.


Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου