Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Το πρόγραμμα προβολών Οκτωβρίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Και τον Οκτώβριο οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» συνεχίζονται κάθε Κυριακή στις 8.00μμ (προσοχή στην αλλαγή της ώρας) και με ελεύθερη -όπως πάντα- είσοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ομάδας Κινηματογράφου του «Καλλίπολις», θα προβληθούν τέσσερις εξαιρετικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.
Αναλυτικότερα το Πρόγραμμα Προβολών του Οκτωβρίου
Κυριακή 7 Οκτωβρίου, 8.00μμ

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας - American History X

Αμερικανική δραματική - αστυνομική ταινία, 1998, έγχρωμη, 119΄, σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι, με τους: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φερλόνγκ, Φαϊρούζα Μπαλκ, Μπέβερλι Ντ'Άντζελο, Ελιοτ Γκουλντ, Στέισι Κιτς.

Ένας Αμερικανός νεοναζί, που μόλις αποφυλακίστηκε για το φόνο δύο μαύρων, προσπαθεί να πείσει το μικρότερο αδελφό του, ο οποίος τον έχει ως ίνδαλμα, για το αδιέξοδο της ρατσιστικής φιλοσοφίας του μίσους.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 8.00μμ

Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές -
The postman always rings twice

Αμερικανική κοινωνική - δραματική ταινία, 1981, έγχρωμη, 123΄, σε σκηνοθεσία Μπομπ Ράφελσον, με τους Τζακ Νίκολσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζον Κόλικος, Τζέραλντιν Πέιτζ.

Στην Αμερική του Μεσοπολέμου, ένας περιπλανώμενος άνεργος, ο Φρανκ, αναζητεί εργασία και τη βρίσκει στη δούλεψη ενός έλληνα μετανάστη, παντρεμένου με μια αισθησιακή νεαρή γυναίκα.

Εκείνος κι εκείνη θα ερωτευθούν παθιασμένα και θα συνωμοτήσουν για να απελευθερωθεί η σύζυγος από τον ανέραστο γάμο της, καταλήγοντας φυσικά στο έγκλημα.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου, 8.00μμ

Ο Θρύλος του 1900 -
The Legend of 1900

Ιταλο-αμερικανική κοινωνική - δραματική ταινία, 1998, έγχρωμη, 125΄, σε σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε, με τους: Τιμ Ροθ, Προύιτ Τέιλορ Βανς, Μπιλ Ναν, Κλάρενς Γουίλιαμς.

Ένας χαρισματικός πιανίστας που γεννήθηκε το 1900 πάνω σ' ένα επιβατικό πλοίο αρνείται να αποβιβαστεί στη στεριά, μια και ο μοναδικός κόσμος που γνώρισε είναι αυτός της θάλασσας και του πλοίου-πατρίδας του.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου, 8.00μμ

Στάλινγκραντ -
Stalingrad

Ρωσική πολεμική - δραματική ταινία, 2013, έγχρωμη, 135΄, σε σκηνοθεσία Fedor Bondarchuk, με τους:
Thomas Kretschmann, Philippe Reinhardt.

Πέντε Σοβιετικοί στρατιώτες προσπαθούν, μαζί με τη μονάδα τους, να επανακαταλάβουν την απέναντι όχθη του ποταμού Βόλγα στο ερειπωμένο από τον πόλεμο Στάλινγκραντ.

Η προσπάθειά τους αποτυχαίνει και οι πέντε στρατιώτες παγιδεύονται στη γερμανοκρατούμενη πλευρά της πόλης, αποκομμένοι από τους συντρόφους τους. Καταλήγουν σε ένα σπίτι όπου βρίσκουν μια νεαρή κοπέλα την οποία ορκίζονται να προστατεύσουν μέχρι θανάτου.

Το υπόλοιπο Πρόγραμμα Οκτωβρίου του «Καλλίπολις»

Το συνολικό Πρόγραμμα Οκτωβρίου του «Καλλίπολις» θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες οι παρακάτω δραστηριότητες.

1. Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ώρα 6.30μμ: Παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Πριόβολου «Η τριλογία των Αθηνών» -εκδόσεις Καστανιώτη- με την παρουσία της συγγραφέως, σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές».

2. Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, ώρα 6.30μμ: Με την παρασκευή υγρού πιάτων και σκόνης πλυντηρίου συνεχίζονται τα σεμινάρια εικαστικών κατασκευών οικιακής οικονομίας.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.
 

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου