Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Άλιμος: Γιατί τελικά δεν συζητήθηκε το θέμα της Μαρίνας στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (26/9/2018) ο δήμαρχος απέσυρε το θέμα για τη Μαρίνα Αλίμου και έτσι, τελικώς, δεν έγινε καμία δημόσια συζήτηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Δύο λόγους επικαλέστηκε ο Δήμαρχος:
1. Η Διαβούλευση είχε λήξει.
2. Η αρμόδια υπουργός είχε εκδώσει Άδεια Λειτουργίας για τη Μαρίνα.
Και οι δύο λόγοι είναι προβληματικοί:


Ο πρώτος διότι αφού η δική του διοίκηση ορίζει την ημέρα των συνεδριάσεων, τότε το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε να γίνει τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα εντός χρονικών ορίων Διαβούλευσης!
Δεν έγινε και φέρει ακέραια την ευθύνη που ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν συζητήθηκε.

Ο δεύτερος λόγος διότι η συγκεκριμένη Άδεια “δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άλλη άδεια απαιτείται από άλλους αρμόδιους φορείς” και αυτό το επισήμαναν οι σύμβουλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ.

Εμείς εικάζουμε ότι ο πραγματικός λόγος που δεν ήθελε να συζητηθεί είχε σχέση με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που είχε γίνει την ίδια ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε αυτήν, η δημοτική σύμβουλος Αλέκα Γιαννούτσου αποδόμησε πολλούς από τους ισχυρισμούς του Δημάρχου που περιλαμβάνονταν στην εισήγησή του και η οποία αποτέλεσε τελικά, χωρίς να έχει συζητηθεί, την πρόταση του Δήμου μας προς τις αρχές που διεξήγαν τη διαβούλευση.

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος νόμιζε ότι κανείς δε θα διαβάσει τις 366 σελίδες της Μελέτης.
Εμείς όμως το κάναμε και εντοπίσαμε ότι μία σειρά από παρατηρήσεις και προτάσεις του είναι εσφαλμένες και αποσπασματικές καθώς αναφέρονται σε συγκεκριμένες σελίδες της ΜΠΕ, ενώ σε άλλες σελίδες οι παρατηρήσεις του ανατρέπονται.

Πιο ακραίο και ανέφικτο από όλα ήταν ότι επιχειρεί να εμφανίσει την περιοχή του κρηπιδώματος που ανήκει στον Δήμο μας (παραλία Ζέφυρος) ως “νόμιμη”, ενώ η Μελέτη αναφέρεται σαφέστατα και με σχεδιάγραμμα σε “νόμιμα υφιστάμενες εγκαταστάσεις” μόνο εντός της Μαρίνας.

Προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει εντυπώσεις στους συνδημότες μας, συνεπικουρούμενος και από δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα.
Αυτός ο -προφανώς εσφαλμένος- ισχυρισμός του εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να σταθεί και να συζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και εκθέτει τον Δήμο Αλίμου, καθώς με ανακριβείς παρατηρήσεις και προτάσεις επιδιώκει «ανταλλαγή» και νομιμοποίηση αυθαιρεσιών.

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε την επιστολή που στείλαμε στις 23/7/18 και ζητήσαμε αντίγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ του Δήμου μας και των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών σε σχέση με την διαμόρφωση, αποκατάσταση επισκευή, και νομιμοποίηση του κρηπιδώματος στο Α΄ αλίπεδο.

Η επιστολή μας αυτή ποτέ δεν απαντήθηκε,
παρότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οφείλει ο Δήμαρχος να μας απαντήσει μέσα σε έναν μήνα.


Αν μας απαντήσει ο κ. Κονδύλης, θα μάθουμε εμείς και οι συμπολίτες μας για ποιον λόγο τελικά απορρίπτονται από τις αρμόδιες αρχές οι προτάσεις του Δήμου μας για το κρηπίδωμα.

Έτσι, πέρασε στα “ψιλά”
της Ιστορίας της πόλης μας ένα θέμα που το καλοκαίρι ξεσήκωσε τον Δήμαρχο για τον πιεστικό, όπως έλεγε, χρόνο διαβούλευσης που έθεσε το Υπουργείο αλλά που τελικώς ήσαν δύο ολόκληροι μήνες!


Μπορεί να πείσει ο Δήμαρχος ότι υποστηρίζει την έννοια “διαβούλευση”;

Όχι. Ούτε τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν συγκάλεσε, αν και είχε ο ίδιος δεσμευθεί.

Το θέμα της Μαρίνας θα μείνει ως ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Κονδύλη.

H από 23/7/18 επιστολή μας:





δημοτική κίνηση Αλίμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου