Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Χωρίς την παρουσία Κωνσταντάτου η 1η μέρα του Ιδρυτικού Συνεδρίου της νέας Δημοτικής Παράταξης

Με θεματικές εισηγήσεις, διάλογο των μελών και την κατάθεση υποψηφιοτήτων για επικεφαλής και για μέλη της Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης μέρας του Ιδρυτικού Συνεδρίου της νέας Ανοικτής Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πριν την έναρξη των ουσιαστικών εργασιών της νέας παράταξης προηγήθηκαν χαιρετισμοί των καλεσμένων, όπως η βουλευτής κα Μεγαλοοικονόμου, κάτοικος Αργυρούπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αθήνας κ. Χρήστος Καπάταης, η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αθήνας κα Μαρία Νερούτσου, επικεφαλής παρατάξεων και υποψηφίων δημάρχων για τις εκλογές του 2019.


Δεν παρευρέθηκε βέβαια ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή της νέας παράταξης ανακάλεσε την πρόταση που του είχε απευθύνει, γιατί «στη μαθητική παρέλαση προσκλήθηκε από τη δημοτική αρχή να παρελάσει παραστρατιωτική ομάδα ενστόλων, φωνάζοντας συνθήματα μίσους».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανάρτηση στο facebook, στη σελίδα της παράταξης που υπογράφεται από τη Συντονιστική Επιτροπή:

«Σε μία εθνική γιορτή, που σύσσωμος ο Ελληνικός λαός το 1940 απάντησε με βροντερό ΟΧΙ στο φασισμό και τους ναζί, οι απόγονοί τους δεν έχουν καμία θέση στη γειτονιά μας.

Σε μια γειτονιά που ίδρυσαν και κατοικούν πρόσφυγες και οι απόγονοί τους από τον Πόντο και τη Μ. Ασία, δεν χωράνε φασιστικά μορφώματα, που θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Την ώρα που η δημοτική αρχή ευχαριστούσε δημόσια την ομάδα Ο.Δ.Ε.Υ.Ω , η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπ. Δικαιοσύνης ζητούσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η δημοκρατική κοινωνία της πόλης μας και η παράταξή μας θα αντισταθούμε στη προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας μας.».

Κατά τα άλλα οι εργασίες της πρώτης μέρας του ιδρυτικού συνεδρίου κύλησαν ομαλά, με πνεύμα ενότητας, συντροφικότητας κι αδερφοσύνης, παρά την μικροένταση που δημιουργήθηκε από τον προεδρεύοντα κ. Αντώνη Μωϋσίδη, όταν έγινε απόπειρα κριτικής σε απόσπασμα δελτίου τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής που στην ουσία έθετε «εκτός δημοκρατικού τόξου» συλλήβδην την παράταξη Κωνσταντάτου.

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου της νέας Ανοικτής Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής 4 Νοεμβρίου με τις ομιλίες των υποψηφίων για επικεφαλής της παράταξης & εν δυνάμει υποψηφίων δημάρχων και με την ψηφοφορία για την ανάδειξη ενός εκ των υποψηφίων και την εκλογή Γραμματείας.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου