Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Μαζί ή Τίποτα» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου


Με τη βραβευμένη γερμανογαλλική δραματική ταινία «Μαζί ή Τίποτα - In the Fade / Aus dem Nichts» του Φατίχ Ακίν, συνεχίζονται οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 8.00μμ.

Πρόκειται για μία ακόμα εξαιρετική επιλογή της Ομάδας Κινηματογράφου του
«
Καλλίπολις», μια ταινία που απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης
Ξενόγλωσσης Ταινίας και Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Λίγα λόγια για την ταινία από το tvxs.gr:

Δραματική γερμανική ταινία, 2017, έγχρωμη, 105΄, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν, με τους: Νταϊάν Κρούγκερ, Νούμαν Ακάρ, Ούλριχ Τουκούρ, Γιοχάνες Κρις.

Μια αιχμηρή ιστορία εκδίκησης, επίκαιρη και καθηλωτική, η νέα ταινία του καταξιωμένου δημιουργού τιμήθηκε πρόσφατα με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ η πρωταγωνίστρια Νταϊάν Κρούγκερ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών.

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν -«Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού», «Soul kitchen», «Ο Ήχος της Πόλης»- έρχεται για να αφηγηθεί μια ιστορία απώλειας και εκδίκησης.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης τουρκικής καταγωγής, διερευνά τη δίκη των νεοναζί και τη σύνδεσή τους με την Χρυσή Αυγή. Εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Νταϊάν Κρούγκερ, στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρα της.


«Είμαι κατά κάποιον τρόπο ο «άλλος» (στη Γερμανία) με το background μου. Έχω μαύρα μαλλιά, οι γονείς μου είναι από την Τουρκία. Κάπως έτσι, είμαι ο τέλειος στόχος για αυτές τις ξενοφοβικές επιθέσεις. Πριν μερικά χρόνια, υπήρχε μια λίστα, ένα website με το όνομα «Nuremburg 2.0» με ονόματα πολιτικών και καλλιτεχνών. Το όνομα μου ήταν σε αυτή τη λίστα, ως στόχος των νεοναζί. Αυτό με οδήγησε στο να γράψω και να κινηματογραφήσω (την ταινία) επειδή είμαι πιθανός στόχος αυτών των ομάδων. Αυτό που έκανα με αυτήν την ταινία ήταν ενός είδους αντεπίθεσης.» - Φατίχ Ακίν

Μια γυναίκα καταδύεται στην κόλαση μετά τον θάνατο του συζύγου και του γιου της σε βομβιστική επίθεση και αναδύεται στο καθαρτήριο, επιζητώντας την τιμωρία των δύο νεοναζί που κρύβονται πίσω από το έγκλημα.

Το οδυνηρό αυτό ταξίδι με μόνη καύσιμη ύλη την οργή και το πένθος γίνεται μέσα από τον φακό του Φατίχ Ακίν ένα σαφές, ριζοσπαστικό πολιτικό σχόλιο, που φιλοδοξεί να διαλύσει την ομίχλη της εποχής.

Επόμενη προβολή:

Κυριακή 25 Νοεμβρίου, ώρα: 8.00μμ
Η δασκάλα του πιάνου

Γαλλο-αυστριακό δραματικό θρίλερ, 2001, έγχρωμη, 129’, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε, με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Ανί Ζιραρντό, Σούζαν Λόθαρ

Μια αυστηρή καθηγήτρια μουσικής, η οποία μένει με τη μητέρα της κι έχει μάθει να καταπιέζει τις επιθυμίες της, ζει μια κρυφή ηδονοβλεπτική ζωή. Ώσπου ένας νεαρός μαθητής του ωδείου την ερωτεύεται και της δίνει μια μοναδική ευκαιρία να αγαπήσει.

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου