Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Η ταινία «Η δασκάλα του πιάνου» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 25 Νοεμβρίου


Με το βραβευμένο Γαλλο-αυστριακό δραματικό θρίλερ «Η δασκάλα του πιάνου - La Pianiste» του Μίκαελ Χάνεκε, συνεχίζονται οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 8.00μμ.

Πρόκειται για μία ακόμα εξαιρετική επιλογή της Ομάδας Κινηματογράφου του «Καλλίπολις», μια ταινία που απέσπασε Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.




Λίγα λόγια για την ταινία από το
myfilm.gr:

Γαλλο-αυστριακό δραματικό θρίλερ, 2001, έγχρωμη, 129΄, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε, με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπενουά Μαζιμέλ, Ανί Ζιραρντό, Σούζαν Λόθαρ.

Η Έρικα Κόχατ είναι μια δασκάλα πιάνου που ζει στη Βιέννη. Λατρεύει τον Μπαχ και τον Μπραμς, για την αρμονία, τη μαθηματική ακρίβεια και το ελεγχόμενο συναίσθημά τους.

Ζει με τη μητέρα της, η οποία την καταπιέζει και την κατευθύνει σαν να είναι ακόμα το μικρό της κοριτσάκι. Μόνο που η Έρικα έχει επιθυμίες, ανάγκες και στόχους τόσο μεγάλους, τόσο επιτακτικούς που αναγκάζεται να τους κρύβει ερμητικά.

Μετά το μάθημα, της αρέσει να πηγαίνει σε sex shops και σε κινηματογράφους drive-in και να παρακολουθεί τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα. Με τους μαθητές της είναι αυστηρή και απαιτητική.

Η γυναικεία φύση των άκρων, όμως, θα έρθει στην επιφάνεια όταν εκείνη θα νιώσει έλξη για τον νεαρό, χαρισματικό μαθητή της. Η Έρικα θα αλλάξει το παιχνίδι όταν θα του στείλει μια επιστολή προσκαλώντας τον στις φαντασιώσεις της…

Η πειθαρχία στην ψυχή της την αναγκάζει να αισθάνεται μόνο με τον ακραίο πόνο και να ερεθίζεται μόνο με την πιο ακόλαστη ηδονοβλεψία. Η πιο συγκλονιστική ψυχολογική κατάβαση στην γυναικεία ψυχοσύνθεση φέρει την πιο δηκτική υπογραφή στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σινεμά.

Φεστιβάλ Καννών 2001:
Μεγάλο βραβείο Κριτικής Επιτροπής,
Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου,
Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηµατογράφου 2001:
Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.




Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.


Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου