Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Όταν στα Νότια Προάστια φίδια και αρουραίοι έβγαιναν από τις τρύπες τους, «έσκασαν» και οι νεοναζί στον Γέρακα

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος


Πόση σχέση μπορεί να έχει ένα άρθρο του tvxs.gr που αφορά ένα σχολείο του Γέρακα με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα Νότια Προάστια της Αθήνας και ειδικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης;

Στον Γέρακα (όπως σχεδόν παντού) πρώτα έρχεται ένα «μήνυμα αγάπης
» προς την πατρίδα και το ανάδελφον έθνος μας (γραμμένο στους τοίχους ενός σχολείου) ποτισμένο με μίσος για τους αλλοεθνείς.
Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης πρώτα ήρθε ένα «μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας
» με την τεράστια γαλανόλευκη που κάλυπτε την πρόσοψη του δημαρχείου.


Στον Γέρακα ακολούθησε η απόσπαση από την παρέλαση ομάδας μαθητών που φώναζαν συνθήματα «για τη Μακεδονία μας» βεβαίως, η αποβολή τους και στη συνέχεια η «κατάληψη του σχολείου».
Στα Νότια Προάστια μάθαμε ότι αποβλήθηκαν από τους «κακούς
» καθηγητές κάποιοι καλοί μαθητές επειδή εξέφρασαν τα πατριωτικά τους αισθήματα.
Στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη η δημοτική αρχή φρόντισε από μόνη της να εκφράσει τα δικά της πατριωτικά αισθήματα βάζοντας στην παρέλαση παραστρατιωτικές ομάδες ένστολων ακροδεξιών σούργελων.

Στα Νότια Προάστια αναθάρρησαν και βγήκαν από της τρύπες τους, φασίστες που επέδραμαν και άφησαν τα βρωμερά τους μηνύματα στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης - και κάθε σκεπτόμενος πολίτης βλέπει την αλληλουχία των γεγονότων.

Στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης οι διαχειριστές της σελίδας της παράταξης του δημάρχου μετατράπηκαν σε γραφείο τύπου των παραστρατιωτικών ομάδων, προκειμένου να ξεπλύνουν τη δημοτική αρχή για το ατόπημά της - και κάθε πολίτης (πολλοί απ' αυτούς φιλικοί προς τον κ. Κωνσταντάτο) υποψιάζεται γιατί ο δήμαρχος σιωπά.
Στον Γέρακα ήρθε η νεοναζιστική οργάνωση ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση) και κάθε νοήμων κατανοεί...

Διαβάστε το άρθρο:

«Πεδίο δόξης λαμπρό» φαίνεται ότι βρήκε στην υπόθεση του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, μετά από πολιτικούς και ακροδεξιούς της περιοχής και η νεοναζιστική οργάνωση ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση), η οποία χαιρέτισε με φυλλάδιά της την πρώτη «εθνικιστική κατάληψη» όπως την ονόμασε.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και γονιών οι οποίοι επικοινώνησαν με το Τvxs.gr, βρέθηκαν μέλη της οργάνωσης και μοίραζαν φυλλάδια έξω από το σχολείο. Λίγα μέτρα πιο κει μάλιστα ήταν και άνδρες της αστυνομίας όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, οι οποίοι παρέμειναν για άγνωστους λόγους έξω από το σχολείο έως της 9.00 π.μ.

Η αναστάτωση προκλήθηκε μετά την αποβολή 6 μαθητών
οι οποίοι αποσπάστηκαν από το σχολικό σώμα της παρέλασης (διμοιρία το αποκάλεσαν οι μαθητές που αποβλήθηκαν) προκειμένου να πουν συνθήματα για τη Μακεδονία αλλά και άλλα συνθήματα εθνικιστικής χροιάς που ακούγονται σε ασκήσεις των ΛΟΚ. Το 15μελές χωρίς να καλέσει γενική συνέλευση αποφάσισε να γίνει κατάληψη στο σχολείο. Στο χθεσινό μας ρεπορτάζ φιλοξενήσαμε δηλώσεις γονέων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν πως όποιο παιδί προσπάθησε να αντιδράσει δέχτηκε λεκτικό προπηλακισμό και σπρωξιές. Κάλεσαν δε το σχολείο να διαφυλάξει τις δημοκρατικές διαδικασίες εντός της σχολικής κοινότητας.

«Πήγαν τα παιδιά μας Δευτέρα πρωί στο σχολείο και είδαν απέξω μέλη οργάνωσης να τους μοιράζουν φυλλάδια μίσους. Ήταν κι η αστυνομία παραδίπλα. Έχει γίνει πεδίο δράσης φασιστών το σχολείο και πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβουμε δράση ως πολίτες που θέλουμε να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία» λέει μητέρα στο Τvxs.gr προσθέτοντας πως η στοχοποίηση του λυκειάρχη από μαύρους κύκλους δεν βοηθάει τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα.

Η Μακεδονία είναι Ελληνική στείλετε στα Σκόπια τον διευθυντή

Χθες το πρωί, τα συνθήματα με το σύμβολο της ΧΑ έξω από το σχολείο είχαν σβηστεί μετά από πρωτοβουλία του λυκειάρχη, ωστόσο μέλη της οργάνωσης ΕΣΑ, μοίραζε φυλλάδια συμπαράστασης στους μαθητές που αποβλήθηκαν, και τα οποία μεταξύ άλλων αποκαλούσαν όσους κάνουν κριτική στην στάση τους «dealers της παιδικής πλύσης εγκεφάλου». Το φυλλάδιο προσηλυτισμού που δημοσιεύουμε κάνει λόγο για «παραμυθάκι του πολυπολιτισμού της ανοχής και της ισότητας» και καλεί τους μαθητές σε αγώνα γιατί «τα Σκόπια δεν θα γίνουν ποτέ Μακεδονία». Τελειώνει μάλιστα με τη δήλωση πως οι καθηγητές πρέπει να βάλουν εκεί που ξέρουν τις αποβολές. Κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική στείλετε στα Σκόπια τον διευθυντή».

Την ώρα της προσευχής μαθητές, άκουσαν σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, τα μέλη της οργάνωσης να φωνάζουν συνθήματα έξω από το σχολείο και μάλιστα είχαν ανάμεσά τους κάποιους από τους μαθητές που αποβλήθηκαν.

Η οργάνωση χαιρέτισε με αυτό τον τρόπο όπως γράφει στο site της την πρώτη «εθνικιστική κατάληψη». «Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να πράξουμε το κατ' εμάς αυτονόητο, αλλά για τους πολλούς φωστήρες του χώρου, μάλλον δυσθεώρητο. Κλιμάκιο της συλλογικότητας μας πραγματοποίησε παρέμβαση στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα προκειμένου να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην πρώτη εθνικιστική κατάληψη που τόσο πόνεσε τους λακέδες του εκπαιδευτικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού κατεστημένου. Ενημερωτικό υλικό μοιράστηκε έξω απ' το σχολείο, ενώ αρκετοί μαθητές βγήκαν έξω από το κτίριο για να δηλώσουν την ταύτιση τους με την κίνηση μας.»

Η ΕΣΑ, ο αποφυλακισμένος Περίανδρος και η μάχη κατά της δημοκρατίας

Ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος , πρώην υπαρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ΧΑ, καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή, το 1998 και αποφυλακίστηκε πριν από 8 χρόνια. Σήμερα είναι ένα από τις ηγετικές φιγούρες του ΕΣΑ. Είναι γνωστή μάλιστα η εχθρότητά του με την ΧΑ τόσο από την κατάθεσή του στη δίκη όσο και από ομιλίες του μέσα από τις οποίες εγκαλεί τα μέλη της ΧΑ που αρνούνται όπως λέει την πραγματική τους ιδεολογία καθώς έχουν λερωθεί από τον κοσμοπολιτισμό της εξουσίας και τον κοινοβουλευτισμό.Αντικομουνισμός, αντισημιτισμός, μένος ενάντια του κοινοβουλευτικού συστήματος και αναφορές σε έργα γνωστών φασιστών στις επιστολές του. Η φωτογραφία που βλέπετε, τραβήχτηκε το ΄92 στο Κάραβελ. Ανάμεσα στον Μιχαλολιάκο και την παρέα του, ο Περίανδρος
και ο Γερμανός Νεοναζί Στβαμ Εντβαντ. Ξενοδοχείο Caravel, 12/4/92, το Β' συνέδριο της Χ.Α.. Μιχαλολιάκος, Περίανδρος, ο Γερμανός Νεοναζί Στβαν Εντβαντ, και ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος της Νότιας Αφρικής AWB.

Στοχοποίηση του λυκειάρχη κ. Σωτηρόπουλου


Ευθείες απειλές εντωμεταξύ δέχεται ο λυκειάρχης από την ιντερνετική εκπομπή Freedom Greece, η οποία έρχεται επίσης με εθνικιστικά τσιτάτα να καλέσει τον κο Σωτηρόπουλο «αν φοράει παντελόνια» να βγει να αντιμετωπίσει τον «δημοσιογράφο». Τον αποκαλεί δε συνεχώς άθλιο και μεταξύ άλλων ραίνει με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς τον διευθυντή της ΕΡΤ3 ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Τέλος με φόντο το 1ο ΓΕΛ Γέρακα ο παρουσιαστής καλεί τον κόσμο στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσιφά.

Χαρακτηριστικό της ρητορικής ρατσισμού και μίσους της συγκεκριμένης σελίδας το παρακάτω κείμενο: «Αν είναι δυνατόν Οι εκπρόσωποι των τρανσέξουαλ των gay και τον ομοφυλοφίλων Κα επισκέφθηκαν την υπουργό δημόσιας τάξεως Γεροβασίλη για να μιλήσουν και για θέματα θεσμικά και νομοθεσίας ! Προφανώς ήταν μια απάντηση του Μιχάλη Λώλη που Φίλιοτανε με το φιλο του κάτω από την ελληνική σημαία ! Εξευτέλισε το εθνικό μας σύμβολο και μιλά εξ ονόματος όλων των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ! Αντί να του κάνουν ΕΔΕ τον επιβραβεύουν! Εμμέσως!»

Διαβάστε:

1 σχόλιο: