Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων μεΑναπηρία: Επίσκεψη του Λάζαρου Λασκαρίδη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης Λάζαρο Λασκαρίδη και τα στελέχη της Βούλα Κοσμίδου, Δέσποινα Κουμπενά και Ειρήνη Τζιλίνη, επισκέφτηκε το πρωί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.

Συνομίλησαν επί μακρόν με τον διευθυντή Κώστα Ανδριανόπουλο και την υποδιευθύντρια Δώρα Ωταπασίδου για τα προβλήματα και τις δράσεις του σχολείου και χαιρέτησαν την έναρξη της λειτουργίας του ως ολοημέρου.


Η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου θα ξεκινήσει την Πέμπτη και στο πλαίσιο της ενίσχυσής του, η δημοτική παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα δώρισε ένα φούρνο μικροκυμάτων για την εξυπηρέτηση των μαθητών που θα παραμένουν εκεί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Εδώ και ένα χρόνο που λειτουργεί το Ειδικό Σχολείο στο συγκεκριμένο χώρο, είναι η τέταρτη φορά που το επισκέπτεται η δημοτική παράταξη ΤΩΡΑ Καλλιθέα.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε πάντα δίπλα στο Ειδικό Σχολείο, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι μεγαλύτερη καλούμε το κεντρικό κράτος και τον Δήμο Καλλιθέας να προχωρήσουν στην υλοποίηση εκείνων των πολιτικών που θα βοηθήσουν τα παιδιά και τους γονείς τους ν’ απλώσουν ακόμα περισσότερο τα φτερά τους σε μια κοινωνία ισονομίας και της ισότιμης συμμετοχής.


Εδώ και τρία χρόνια έχουμε προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΜεΑ από τον Δήμο Καλλιθέας και στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουμε πρόταση ώστε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης να εισαχθεί θέμα για συζήτηση των προβλημάτων του 1ου Ειδικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καλλιθέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου