Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

«Να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους»

Σκωπτικά σχολίασε μέσω του facebook ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι επιλογή των νέων σήμερα «να εργάζονται χωρίς ασφάλιση».

«Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλειά είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί.
», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος που ασχολήθηκε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν με την πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Ολόκληρο το σχόλιο:

Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των εργοδοτών που εκλιπαρούν να ασφαλίσουν τους εργαζόμενούς τους ενώ αυτοί αντιστέκονται σθεναρά.

Να τους υπενθυμίζουμε τις ωραίες εποχές, τότε που μέσα από την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας η "επιλογή" της αδήλωτης εργασίας έφερνε έναν άνεμο ελευθερίας κόντρα στους κρατικούς καταναγκασμούς.

Επειδή όμως η κατάσταση είναι σοβαρή, η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά την στιγμή που ένας αδήλωτος εργαζόμενος έχει ξυλοκοπηθεί από τον πρώην εργοδότη του, δείχνει μια φονταμεταλιστικού τύπου μονομέρεια. Μια αντίληψη βαθιά εχθρική για τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Δική μας δουλειά είναι αυτή η αντίληψη να ηττηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου