Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Προβολή της ταινίας «Μανταρίνια» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 7.30μμ

Με την πολυβραβευμένη δραματική εσθονική ταινία του Ζάζα Ουρουσάντζε «Μανταρίνια - Tangerines» συνεχίζει τις προβολές τού Ιανουαρίου η Ομάδα Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 7.30μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (
Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό
και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Ανακοίνωση της Ρ.Α.Κ. Παλαιού Φαλήρου για τον βανδαλισμό του «PHYLAX»

Ο βανδαλισμός του γλυπτού «PHYLAX» -που πρόσφατα τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης- αποτελεί φαινόμενο εξαιρετικά επικίνδυνου εκφασισμού της κοινωνίας μας.

Αυτή η απειλή δεν έχει να κάνει με γελοίες θεωρίες, μπότες και στρατιωτικά εμβατήρια, έχει να κάνει με το μίσος που σέρνεται ανάμεσα στους ανθρώπους, έχει να κάνει με αυτήν την υποανάπτυκτη μειοψηφία Ελλήνων που κρυμμένη, στα μουλωχτά, με κουκούλες και σύρματα περιμένει στο σκοτάδι για να «γκρεμίσει» κάθε τι διαφορετικό.

Ένα σημείωμα με αφορμή την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα»Βγαίνοντας ο θεατής από τις αίθουσες που προβάλλεται η εξαιρετική ταινία των Π. Βούλγαρη - Ι. Καρυστιάνη «Το τελευταίο σημείωμα»
κι ενώ παίρνει βαθιές ανάσες να λύσει ένα κόμπο στο λαιμό, μέσα του αντιπαλεύουν ανάμικτα συναισθήματα.

Απ’ τη μια η πίκρα και το αίσθημα ματαίωσης για τα χαμένα όνειρα της δρακογενιάς της Εθνικής Αντίστασης κι απ’ την άλλη ο ανείπωτος θαυμασμός για το ανθρώπινο μεγαλείο.

Φραντς Κάφκα, "Σήμερα πάλι ωραία ημέρα": Παρουσίαση του βιβλίου στο Booktalks, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 7.30μμ