Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ο απολογισμός του δημάρχου ή θεατρικές κινήσεις εντυπωσιασμού;

Δριμεία κριτική ασκεί η δημοτική παράταξη "Δημοτική Συν-πόρευση Ελληνικού-Αργυρούπολης" στον δήμαρχο της πόλης ενόψει του απολογισμού της θητείας του.

Δεν θα είναι τίποτε άλλο αυτά που θα ακούσουν τα μέλη της παράταξης του δημάρχου, παρά
η γνωστή βαρετή φλυαρία, η οποία θα θυμίζει στα πάντα τα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων, τονίζει μεταξύ άλλων η "Δημοτική Συν-πόρευση".

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Απολογισμό της θητείας του ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο σημερινός Δήμαρχος. Έχει βέβαια καταντήσει προβλέψιμος, γιατί όσοι ασχολούνται με τα κοινά της πόλης μας γνωρίζουν τι θα εκθέσει πάλι και τι θα αποκρύψει επιμελώς.

Θα επαναλάβει πάλι τις γνωστές ανακρίβειες, τις υπερβολές, τις αναλήθειες, ντυμένες με πλούσια μυθοπλασία. Θα παρουσιάσει ως μεγάλο έργο την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, που θεωρείται αυτονόητη για όλους τους Δήμους της Χώρας. Θα ονομάσει μεγάλα έργα τη μερική συντήρηση των κτιρίων, τις μικροδιαμορφώσεις χώρων, το βάψιμο ενός σχολείου, την αλλαγή χρήσης μιας αίθουσας και άλλα παρόμοια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναλήθειας και ακραίας προσπάθειας εντυπωσιασμού είναι η παρουσίαση ως μεγάλου δήθεν έργου, η διαμόρφωση μιας αίθουσας χορού στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου σε αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην είσοδο της αίθουσας αναγράφεται σε μαρμάρινη πλάκα: ‘’Κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Γ. Κωνσταντάτου’’, προκαλώντας φυσικά τη θυμηδία των πολιτών. Όλοι ξέρουν ότι το κτίριο κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Δ. Ευσταθιάδη (χωρίς να το διαβάζουν σε μαρμάρινες πινακίδες) και πως πρόκειται απλώς για μια διαμορφωμένη αίθουσα. Πλήθος τέτοιων ‘’μεγάλων έργων’’ και θεατρικών κινήσεων εντυπωσιασμού περιλαμβάνει ο εκάστοτε απολογισμός του σημερινού Δημάρχου.

Τι δεν θα αναφέρει όμως ο Δήμαρχος στο απολογιστικό του έργο; Δεν θα αναφέρει τι έγινε με όλα εκείνα τα μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της παράταξής του και είχε παρουσιάσει στους δημότες πριν την εκλογή του, γεγονός ενδεικτικό της ανεπάρκειά τους.

Υποψιαζόμαστε όμως ότι δεν θα αναφέρει και το τι έγινε με τις διάφορες χορηγίες, που -όπως λέει ο ίδιος- έφθασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Τα ερωτήματα είναι πολλά:

- Γιατί δεν είναι οι χορηγίες καταχωρημένες στην οικονομική κατάσταση των εσόδων του Δήμου;

- Ποιος διαχειρίστηκε το οικονομικό αυτό μέγεθος;
Αλλά για το σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθουμε.

Κατά τα άλλα, τα μέλη της παράταξής του θα ακούσουν τη γνωστή βαρετή φλυαρία, η οποία θα θυμίζει στα πάντα τα χαρακτηριστικά μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου