Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Προβολή της ταινίας του Κλιντ 'Ιστγουντ «Gran Torino» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Η αμερικανική δραματική ταινία του Κλιντ 'Ιστγουντ «Gran Torino», θα προβληθεί στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 12 Μαΐου στις 8.30μμ.

Η Ομάδα Κινηματογράφου του «Καλλίπολις» προβάλλει μια ταινία που συγκεντρώνει όλα τα γνωστά ανθρώπινα συναισθήματα, κλιμακώνει δε την ένταση, φτάνοντας την αγωνία στο κατακόρυφο μέσα σε ένα εκρηκτικά λυτρωτικό, τραγικό μα αναπόφευκτο φινάλε, ενώ οι φίλοι
του κινηματογράφου μπορούν
να απολαύσουν το αναψυκτικό, το ρόφημα ή το ποτό τους στον φιλόξενο Χώρο.


Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Αμερικανική δραματική ταινία, 2008, έγχρωμη, 116’, σε σκηνοθεσία Κλιντ 'Ιστγουντ με τους Κλιντ 'Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ.

Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη δραματική ταινία "Gran Torino", επιστρέφοντας δυναμικά στη μεγάλη οθόνη μετά τη βραβευμένη με Oscar ταινία «Million Dollar Baby».

Ο Ίστγουντ ενσαρκώνει τον Γουόλ Κοβάλσκι, έναν άκαμπτο και άτεγκτο βετεράνο του πολέμου της Κορέας, ο οποίος σε έναν κόσμο αλλαγών αναγκάζεται από τους μετανάστες γείτονές του να αντιμετωπίσει τις προσωπικές και μακροχρόνιες προκαταλήψεις του.

Οι αλλοτινοί γείτονές του έχουν μετακομίσει ή πεθάνει και έχουν αντικατασταθεί από μετανάστες Χμονγκ, από τη νοτιοανατολική Ασία, τους οποίους απεχθάνεται. Γεμάτος μίσος και απαξίωση για ό,τι βλέπει - τις στέγες που στάζουν, τους απεριποίητους κήπους και τα ξένα πρόσωπα που τον περιβάλλουν. τις άσκοπες συμμορίες Χμονγκ, Λατινοαμερικανών και Αφροαμερικανών εφήβων που συμπεριφέρονται λες και η γειτονιά τους ανήκει, τα παιδιά του που δεν μπορεί πλέον να αναγνωρίσει λόγω της ανωριμότητας και της απραξίας τους - ο Γουόλτ ζει μηχανικά περιμένοντας το τέλος. Μέχρι τη νύχτα που κάποιος προσπαθεί να κλέψει το δικό του Gran Torino του '72. Το Gran Torino, λαμπερό και στιλάτο όπως την πρώτη μέρα που ο ίδιος ο Γουόλτ το είδε να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής πριν από δεκαετίες, φέρνει τον ντροπαλό έφηβο γείτονά του, Τάο (Μπι Βανγκ) στη ζωή του, όταν μια συμμορία Χμονγκ τον αναγκάζει να το κλέψει.

Ο Γουόλτ όμως εμποδίζει την κλοπή, αναχαιτίζει τα σχέδια της συμμορίας και γίνεται άθελά του ο ήρωας της γειτονιάς - ειδικά στα μάτια της μητέρας και της μεγαλύτερης αδερφής του Τάο, της Σου (Άνεϊ Ηερ), η οποία επιμένει ότι ο Τάο πρέπει να δουλέψει για τον Γουόλτ προκειμένου να ξεπληρώσει το καλό που του έκανε. Κι ενώ στην αρχή ο Γουόλτ δεν θέλει καμία σχέση με όλους αυτούς τους ανθρώπους, τελικά ενδίδει και βάζει τον μικρό να αρχίσει να κάνει επισκευές που θα αναμορφώσουν όλη τη γειτονιά, σφυρηλατώντας μια παράξενη και απίθανη φιλία που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή και των δύο.

Χάρη στην ανιδιοτελή ευγένεια και καλοσύνη του Τάο και της οικογένειάς του, ο Γουόλτ αρχίζει τελικά να συνειδητοποιεί κάποιες αλήθειες σχετικά με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Και τον εαυτό του. Αυτοί οι άνθρωποι - μετανάστες από μια δύσκολη περιοχή με βίαιη ιστορία - έχουν περισσότερα κοινά με τον Γουόλτ απ' ό,τι η ίδια η οικογένειά του και στην πορεία τον βοηθούν να ανακαλύψει κομμάτια της ψυχής του που είχε κρύψει καλά από την περίοδο του πολέμου... όπως το Gran Torino που κρατούσε καλά κρυμμένο στο σκοτάδι του γκαράζ του.

Για το «Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου