Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Προβολή της ταινίας «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Η αμερικάνικη δραματική του Φρανκ Ντάραμποντ «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ  - The Shawshank Redemption», θα προβληθεί στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 8.30μμ (προσοχή στην ώρα έναρξης).

Τα μέλη & οι φίλοι/ες του «
Καλλίπολις» επέλεξαν μια ταινία που πραγματεύεται τον εγκλεισμό στη φυλακή και τη συνεχή, βωβή
προσπάθεια για τη φυγή και την ελευθερία, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό, το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη αυλή του Χώρου.


Λίγα λόγια για την ταινία από το cine.gr:

Αμερικάνικη δραματική ταινία, 1994, έγχρωμη, 133΄, σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ, με τους: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Κλάνσι Μπράουν.

Ο Andy Dufresne (Tim Robbins), με την είσοδό του στη φυλακή γίνεται αντικείμενο συζήτησης των συγκρατουμένων του και δείχνει σκληρός και κλειστός άνθρωπος, καθώς δεν μιλά σχεδόν σε κανέναν τον πρώτο καιρό.
Η γνωριμία του με τον γηραιό κρατούμενο Red (Morgan Freeman) θα του χαρίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση αρκετών συγκρατούμενων.
Η μετέπειτα δε, απασχόλησή του στο γραφείο του διευθυντή της φυλακής Norton (Bob Gunton) θα του χαρίσει την ελαστικότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και ζηλευτές θέσεις ως υπεύθυνου βιβλιοθήκης και προσωπικού λογιστή του διευθυντή (με αυτό τον τρόπο κρύβοντας τα «βρώμικα» έσοδά του ).
Έτσι, του προσφέρονται σχεδόν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο Dufresne όμως δεν εφησυχάζει και κάθε τόσο αναφέρει στον Red τη θέλησή του για ελευθερία.
Τα συναισθήματα αυτά γίνονται περισσότερο έντονα μετά διαδοχικές κόντρες που έχει με τον διευθυντή, δίνοντάς του δύναμη να προχωρήσει.

Το «The Shawshank Redemption» είναι το είδος του έργου που αγαπάς, ή, αγαπάς να μισείς...
Μέσα από την άδικη καταδίκη του Andy και τον εγκλεισμό του στην στυγνή φυλακή, καθώς και τη συνεχή, βωβή του προσπάθεια για την ελευθερία, ο θεατής συντάσσεται με τον πόνο και την καταπίεση που δέχεται, ιδιαίτερα από τον διεφθαρμένο και ανάλγητο διευθυντή Gunton.

Οι συνθήκες στην φυλακή, βέβαια, κάπου παρουσιάζονται ανεκτές και -ίσως- ψεύτικες, αλλά δεν απωθούν τον θεατή από την συμμετοχή του στην καθημερινότητα του Dufresne και τον σχεδιασμό της φυγής του.
Ελευθερία. Φυγή. Φυγή από τη φυλακή ή από την ίδια τη ζωή;

Αυτό είναι κάτι που και οι ίδιοι οι φίλοι του δεν μπορούν να ξέρουν, έστω και λίγες ώρες πριν το πραγματοποιήσει...

Οι ερμηνείες των Robbins και Freeman είναι εξαιρετικές και σημαδιακές στις καριέρες τους.

Η κινηματογράφηση είναι έντονη και τραβηχτική και η εξέλιξη ενδιαφέρουσα.

Μία πολύ καλή ταινία, σχεδόν ένα «μοντέρνο» κλασικό έργο, που βλέπεται με ευχαρίστηση.

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου