Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Υπαίθρια προβολή της ιταλικής κωμωδίας «Πού πάω, Θεέ μου» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»

Με την ιταλική κωμωδία του Τζενάρο Νουνζιάντε «Πού πάω, Θεέ μου - Quo Vando», συνεχίζονται οι υπαίθριες προβολές στην όμορφη & δροσερή αυλή του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ.
 
Στη φιλόξενη αυλή του «Καλλίπολις» οι σινεφίλ μπορούν να παρακολουθήσουν πέντε επιλογές από τις καλύτερες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προτείνουν τα μέλη και οι φίλοι/ες της συλλογικότητας και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν τον καφέ, το αναψυκτικό, τη μπύρα ή το ποτό τους, κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.


Λόγω της ιδιαιτερότητας της μετάβασης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, το συνολικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου θα καταρτισθεί και θα ανακοινωθεί τις πρώτες μέρες του μήνα, αφού προηγηθεί η καθιερωμένη ευρεία σύσκεψη των μελών & φίλων της συλλογικότητας.

Λίγα λόγια για την ταινία:


Ιταλική κωμωδία, 2016, έγχρωμη, 86’, σε σκηνοθεσία Τζενάρο Νουνζιάντε με τους: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι.

Η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών (σε απόλυτα νούμερα) στο ιταλικό box office είναι μια άνιση, αλλά ξεκαρδιστική κατά στιγμές σάτιρα μιας καθημερινότητας που θα μπορούσε να ήταν και αμιγώς ελληνική.
Αυτή του δημοσίου υπαλλήλου, όπως τη διηγείται ένας 40άρης Ιταλός στον αρχηγό μιας άγριας φυλής Αφρικανών.
Βυθισμένος στη δημοσιοϋπαλληλική ρουτίνα λοιπόν, ο Κέκο πέφτει θύμα του νέου νόμου περί κινητικότητας και εθελούσιας εξόδου.
Αντιστέκεται όσο μπορεί, αλλά η κυβερνητική υπεύθυνη είναι αποφασισμένη να τον στείλει μέχρι και… τον Βόρειο Πόλο για να τον κάνει να παραιτηθεί.

Όταν ο ήρωάς μας φτάνει εκεί, η μέχρι τότε φάρσα προσχηματικής πλοκής, αλλά πετυχημένου τις περισσότερες φορές λαϊκού χιούμορ, αρχίζει να αποκτά μια στοιχειώδη αφηγηματική συνέχεια, στρέφοντας τα σατιρικά της βέλη στις κλισέ, αλλά ως επί το πλείστον αληθινές αντιθέσεις μεσογειακών και βορειοευρωπαϊκών κοινωνικών συμπεριφορών.
Μικρές αστείες βινιέτες, έξυπνα one liners και χοντροκοπιές συνεχίζουν να συνδυάζονται με στακάτο ρυθμό, ο οποίος ξεχαρβαλώνεται όσο πλησιάζουμε στο βιαστικό, χαζοχαρούμενο φινάλε, δίνοντας όμως χρόνο στον χαρισματικό κωμικό Κέκο Ζαλόνε να δημιουργήσει ένα ζωντανό, επιθεωρησιακού τύπου (και όχι πάντα συμπαθή) διασκεδαστικότατο χαρακτήρα.

Για το «
Καλλίπολις»:

Ο Χώρος Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «
Καλλίπολις» έχει την έδρα στο Ελληνικό (Καλλιπόλεως 33) και βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.


Η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι δωρεάν και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει φάρμακα, που δεν χρειάζεται, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διατίθενται σε οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση ή είδη που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του «Καλλίπολις».

Ο Χώρος λειτουργεί καθημερινά και τις 7 μέρες της εβδομάδας από τις 7.00μμ.

Για την αμεσότερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στην
Ομάδα και τη Σελίδα του Χώρου στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο YouTube.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου